Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Betala faktura för en minderårig?

    Det finns ingen tvekan om att fakturan gäller för din syster, även om hon inte angett personnummer. Personer under 18 har också rätt att ingå vissa "avtal" men inte t ex bilköp och andra större saker, en "skönhetsbehandling" för 2000:- lär knappast vara något problem. Det är din syster som är ansvarig i första hand och annars kommer den landa på era föräldrars ansvar, eftersom hon är under 18. Hade hon åkt dit och gjort behandlingen hade ni inte kunnat stämma läkaren annat än om den gjort något medicinskt fel etc (vi bor inte heller i Usa där man stämmer folk för minsta lilla) men om hon hade blivit nekad pga ålder så hade hon ju inte behövt betala heller. Konstigt att din syster bokat en tid alls eftersom de har 18 årsgräns, det brukar synas väldigt tydligt på sådana sidor.

    Varför kunde man inte avboka, och hur nära inpå försökte hon göra det? Och vad var det för slags ingrepp? Om det inte går via internet får man lyfta luren och ringa företaget det gäller, de flesta vill veta minst 24 timmar i förväg om det är något större ingrepp.

    Läs villkoren för att boka tid och utgå från det. Har hon bokat en tid brukar det innebära att man godkänner villkoren.

    Vad säger företaget när ni kontaktar dem och förklarar situationen, att hon faktiskt är minderårig? Men sedan brukar man väl knappast få fakturor för behandlingar man inte genomgått heller, möjligen en mindre avgift men inte för hela behandlingen. Där är deras största fel, så prata med konsumentvägledare för det låter som en felaktig faktura.

Svar på tråden Betala faktura för en minderårig?