Inlägg från: Solblomma30 |Visa alla inlägg
  • Solblomma30

    Smärtlindrande

    Jag har fött fyra barn. Med första fick jag akupunktur, en spruta morfin och lustgas. Med andra fick jag TENS, citodon och lustgas. Med tredje fick jag TENS, morfin som man drack och lustgas.

    Jag upplevde att lustgasen tog udden av den värsta smärtan och att jag fick något att fokusera på när det var som värst. Men den lindrade inte smärtan så bra. Morfinen jag fick gjorde mig mer avslappnad, men påverkade inte smärtan nämnvärt och ett av barnen blev väldigt påverkad av morfinen och var ganska slö efteråt, mådde illa och orkade inte amma på tre dygn.

    Vid fjärde förlossningen fick jag ryggbedövning, inte epidural utan spinal (det ger man i princip bara till kvinnor som fött barn innan dock. Förstföderskor får epidural, men de smärtlindrar på samma vis). Det var så underbart. Den funkade perfekt på mig. Den tog nästan helt bort smärtan och jag fick inga biverkningar. Förlossningen gick snabbt och både jag och bebisen mådde jättebra både under förlossningen och efteråt.

  • Solblomma30

    TENS lindrade smärtan lite under öppningsfasen men från 6 cm till att bebisen föddes märkte jag inte ens av att jag hade den på mig.

  • Solblomma30
    Lilant skrev 2020-07-10 17:46:11 följande:

    Allvarliga bristningar och att urinblåsan inte kommer funka eter och då behöva kateter :) sen så är de ju läskigt att inte känna vad som händer å när man ska trycka på, bäst att köra utan å lita på kroppen bara :) men förstår varför man vill ha bedövning... som sagt skrek ju efter att bli sövd haha


    Det där är det ju dock verkligen inte alla som upplever när de får en ryggbedövning. För de flesta funkar det jättebra. Jag själv kände precis allt när jag skulle krysta, trots ryggbedövning, det var inga problem alls. Och efter förlossningen då jag fick ryggbedövning kunde jag kissa omedelbart. De tre gånger jag har fött barn utan bedövning kunde jag inte kissa, och det tog många försök innan det gick. Troligen pga att jag hade så ont i underlivet. Jag fick heller inga bristningar efter förlossningen med ryggbedövning. Jag behövde inte ett stygn. De andra tre gångerna har jag behövt mellan 2-6 stygn.
Svar på tråden Smärtlindrande