Inlägg från: ExhibitA |Visa alla inlägg
  • ExhibitA

    Är du reserv HT 2020?

    Jag gissar på att det är en hel del av oss med tanke på den sjuka konkurrens det är i år. Så hur ser det ut för er? Vad har ni sökt? Vilken reservplats har ni? Verkar chanserna goda eller inte? Tänker ni söka igen om ni inte kommer in? 


    Själv har jag hyfsat låga förhoppningar Tungan ute Ändrade min ansökan ganska nyligen då jag kom fram till att socionom inte var något för mig så lade alla ägg i samma korg och hoppades på att komma in på juristprogrammet med 20.69 (lite extra surt då det hade räckt tidigare år...).  Nu har jag reservplats 8 i b2. Så chansen är försvinnande liten, men tänker satsa på HP-provet till nästa år. 

  • Svar på tråden Är du reserv HT 2020?
  • ExhibitA
    Anonym (Lisa) skrev 2020-07-10 13:15:24 följande:

    Jag har sökt ämneslärare på MDH och högskolan i Dalarna, kom in på MDH och reserv 20 i Dalarna, tackade ja till båda och vet inte riktigt hur jag ska välja om jag kommer in i Dalarna också. Lite annan variation än MDH när det gäller 2a ämnet men då helt på distans och de vet jag inte om jag pallar...


    Grattis! :D Jag skulle nog rekommendera att undvika distans. Har själv läst mycket på distans både under gymnasiet och senare och det är verkligen en utmaning. Inte bara för att det kräver mer disciplin av en själv men också för att upplägget brukar vara sådär, man var typ tjugo mejl om dagen av läraren som sen tar två dagar på sig att svara osv. osv.
  • ExhibitA
    Pipipo skrev 2020-07-10 13:55:21 följande:

    Sjuksköterskeprogrammet i Halmstad sökte jag, är reserv 6 så hoppas att många tackar nej så man kommer in på andra intagningen :)


    Jag håller tummarna för dig då :) Var det hög konkurrens det här året med tanke på att rekordmånga sökt till högskola? 
  • ExhibitA
    Mr Pickles skrev 2020-07-10 18:21:39 följande:

    Ja alltså jag har sökt juristprogrammet och är på reservplats 11 i min urvalsgrupp med 68 antagna.

    Jag har det som enda alternativ och har aldrig sökt tidigare så jag har inte den blekaste om hur mina chanser ser ut???? Jag är så fruktansvärt nervös????


    I värsta fall går det alltid att söka nästa år :) Konkurrensen är ju verkligen stenhård i år. Många program har ju tusen fler sökande än vanligt. Många har ju blivit av med jobbet och de som går ur skolan nu verkar söka direkt istället för att pausa ett år som många brukar göra. Det är verkligen ultimat otur just i år xD Vilken urvalsgrupp tillhör du och vilket universitet är det?
  • ExhibitA
    Pipipo skrev 2020-07-11 00:36:37 följande:

    antagningen låg på 17,66 o hade 17.50 :/


    Så typiskt! Men har du tur så är det många som har det som sitt andra/tredjehandsval! :(
Svar på tråden Är du reserv HT 2020?