• Anonym (TS)

    Kan jag flytta under pågående vårdnadstvist?

    Anonym (Svar på tal) skrev 2020-07-12 21:07:13 följande:

    Du verkar ju inte begripa situationen... Du bryter mot lagen. Det kallas egenmäktigt förfarande. Han har all rätt att anmäla dig och om han gör det har han en kraftig fördel i förhandlingarna, för det handlar inte om samarbetssvårigheter från HANS sida utan från DIN.

    Eftersom han vill ha så utökat umgänge lär han inte bara släppa det här med en klackspark.


    Jobbar du med detta? Eller hur vet du att det kommer vara till hans fördel att anmäla? En polis jag pratade med sa motsatsen..
  • Anonym (TS)
    Anonym (Visst) skrev 2020-07-12 21:10:59 följande:

    Verkligen! Och du sa hela sanningen? Att du tänker bryta mot lagen och flytta mot pappans vilja?


    Han jag pratade med hade precis haft hand om en liknande händelse, då dom låg i vårdnadstvist var det till pappans nackdel att han anmälde..
  • Anonym (TS)

    En sak som jag faktiskt tror kommer vara till min nackdel är att sonens pappa bor kvar i huset som vi bodde i tillsammans... jag är också lite orolig över denna muntliga förhandlingen då domaren är känd för att vara rätt tuff

  • Anonym (TS)
    Nemiia skrev 2020-07-12 21:18:35 följande:

    Fast helt ärligt börjar jag tro att du trollat nu eftersom de allra flesta normalt funtade människor hade kastat in handduken vid det här laget. Förmodligen hade personen i fråga inte ändrat åsikt eftersom hem inte har förmåga till det men hen hade inte orkat fortsätta argumentera i sådan extrem motvind med noll personer på sin sida.


    Eller så har jag redan bestämt mig. Ställde en fråga när jag startade tråden, sen är det klart att det är svårt att få med allt när man skriver...
  • Anonym (TS)

    Någon som vet om det är till sonens pappas fördel att han bor kvar i huset som vi bodde i när sonen föddes?

  • Anonym (TS)
    Anonym (Svar på tal) skrev 2020-07-12 21:32:25 följande:

    Ja det är klart. Han har ett fast boende och antagligen en ordnad ekonomi eftersom han har råd att ha kvar huset. Så det handlar inte om just det huset utan omständigheterna.

    Å andra sidan, så länge du har en provanställning har du inte samma trygghet att erbjuda eftersom du aldrig vet om du kan betala hyran nästa månad. De flesta brukar inte ha ett halvårs lön undanlagd som buffert, även om man borde det.


    Jag funderar på om jag får ha kvar boendet om jag erbjuder umgänge varje veckoslut istället...
  • Anonym (TS)
    Anonym (På egen risk) skrev 2020-07-13 10:09:47 följande:

    Nu har jag läst en hel del i tråden och kan inte säga att jag blir särskilt välvilligt inställd till dig men jag ska ge dig ett tips ändå:

    Titta väldigt noga på tingsrättens kallelse till MUF. Har rätten kallat dig vid äventyr att interimistiska yrkanden kan prövas även om du uteblir är det väldigt dumt att inte dyka upp.

    Jag har precis varit på min första vårdnads-MUF där motparten uteblev. Var en väldigt trevlig tillställning. Jag hade ett lugnt samtal med rättens ordförande där jag fick lägga ut texten om varför min klient borde anförtros interimistiskt ensam vårdnad om barnen. Därefter meddelade ordföranden beslut i enlighet med min klients yrkanden utan att vi ens behövde lämna salen för överläggning.


    Vi väntar och ser vad tingsrätten svarar. Förhoppningsvis kan dom ge besked utan muntlig förhandling.
  • Anonym (TS)
    Anonym (På egen risk) skrev 2020-07-13 13:20:57 följande:

    Har domstolen kallat till MUF kommer det att hållas MUF om inte rätten bestämmer något annat. Så vad du hoppas spelar ingen roll.

    Har du tittat på kallelsen för att se om de kan meddela interimistiskt beslut även om part uteblir?


    Min advokat besvarade tingsrätten att hon är bortrest. Och att vi ändå inte kommer kunna komma överens så en muntlig förhandling är lönlös.
  • Anonym (TS)

    Verkar änsålänge som det inte blir något förrän huvudförhandling. Har pratat med tingsrätten

  • Anonym (TS)
    Nemiia skrev 2020-07-13 14:21:25 följande:

    Spännande vad säger dom där då?


    Dom hade inte koll på att det skulle vara någon muntlig förhandling eller något interimistiskt beslut.
Svar på tråden Kan jag flytta under pågående vårdnadstvist?