• velig13

    Kämpar med livet för att få snitt, men är det värt det?

    Att föda naturligt var för mig en tragedi och slutade med akut snitt. Oerhört plågsam förlossning. Hade gjort ett planerat snitt innan som var en dröm.

    I mitt fall föregicks akuta snittet av barn som var stort(lång och över fem kilo).

    Jag väljer kejsarsnitt alla gånger före naturligt. Det finns risker med allt och naturligt är att föredra för de flesta. Det är en bukoperatiom. Men största anledningen till att vården föredrar att kvinnor föder naturligt är att det är oerhört dyrt med snitt.

  • velig13
    Anonym (Siffran) skrev 2020-07-13 05:12:15 följande:

    Och den svenska skattkistan är inte direkt sprängfylld. 

    Då måste det prioriteras. Och ett snitt utan medicinsk orsak? Nej, borde inte utföras.


    I mitt fall var det medicinska skäl båda gångerna. Sätesbjudning och sedan akut snitt på grund av stort barn mm.

    Psykiska orsaker hos kvinnor är även det ett skäl för snitt många gånger. Att föda barn i Sverige är i många gånger något som ger skador på grund av en förlossningsvård som går på knäna och inte prioriteras tyvärr. Jag ser samband mellan skadorna hos kvinnor och det.
  • velig13
    Anonym (Mia) skrev 2020-07-13 16:30:26 följande:

    Det här var väl inget vidare konstruktivitet inlägg. Ts bad oss att berätta våra historier och du förkastar dom och säger åt henne att inte lyssna? Inte så snällt. Jag skulle för allt i världen aldrig utsätta mig för ett snitt igen och jag vet många som känner likadant. Du säger att majoriteten av alla snitt går bra, det klart som sjutton de gör! Det gör de allra flesta vaginala förlossningarna också!

    Hade jag blivit snittad första och andra gången hade jag inte kunnat få de fyra barn jag önskade få då min kropp inte hållt för fyra snitt. Också viktigt att tänka på.

    Jag skulle aldrig sitta och hävda att de som pratar ned vaginal förlossning är de som önskar att de vågat men valde snitt. Varför ska du då sitta och skriva som

    du gör?


    Problemet är att man inte kan föda vaginalt efter snitt (mer än två). Däremot är det inte säkert att man inte kan göra flera kejsarsnitt(jag kommer göra mitt tredje snart).
Svar på tråden Kämpar med livet för att få snitt, men är det värt det?