• Steeph

    Försök med första barnet - BIM augusti 2020

    Jag är på ÄL+10 men är ändå säker på att det inte blivit något denna månad så hoppar gärna in hos er

    Vi kommer försöka med att sexa lite extra vid ÄL denna gång. Typ följa smep med något avsteg kanske. Vi har dock lyckats bli gravida genom att ha sex 2 gånger innan ÄL men enda sedan MA så verkar det vara så svårt att bli gravid.

    Jag kommer ta rosenrot, magnesium, zink, prenatal samt d vitamin. Har helt slutat med koffein 2 månader tillbaka. Har även uteslutit i princip allt socker och dragit ned på gluten åh vad jag önskar att augusti blir vår månad <3

  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-25 16:14:09 följande:

    Låter som en bra plan! Jag har själv varit och handlat koffeinfritt kaffe idag!

    Men tycker inte du ska ge upp än! (fast det vet du redan ).

    Hur som helst är du hjärtligt välkommen till tråden! Kram!


    Ja hihi, du är så snäll!

    Härligt! Jag har också koffeinfritt hemma att dricka på typ helgerna. Då kan jag ?lyxa till det? och ta en kopp på morgonen mitt i veckorna dricker jag rött te på jobbet.
  • Steeph

    Är så glad att det finns såna här forum för att kunna peppa, ge råd etc.

    Jag har nog inte presenterat mig så mycket men vi är 28 och 31 år. Gifta sedan 2 år tillbaka. Slutade med piller 1a november 2019. Fick plus i januari 2020. MA februari. Har nu precis försökt i 4 månader efter det utan ett plus. Jag tror att vi känner att vi får kämpa mycket just för att det gick så snabbt första gången, men egentligen så har vi ju ?bara? försökt 4 månader. Det jobbigaste jag kan uppleva är att sexet blir ganska styrt. Nu vill min man veta när ÄL är just för att han vet att det är då vi måste ligga, men jag saknar ibland att vara lite mer spontan.

    Annars så dricker ingen av oss alkohol, inte röker eller dricker kaffe. Vi tar tillskott och håller en god kost mestadels. Jag är väl den som inte vill äta socker eller gluten, men det slinker ned någon bulle ibland men inte mer än så. Inför försök nr 5 så kommer jag ta rosenrot för att jag har tendens att ibland få ÄL lite sent (dag18-19). Hoppas vi får en fantastisk tråd med en massa plus!!

  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-28 10:13:00 följande:

    Jag tycker inte du ska oroa dig, nu vet du att du kan bli gravid! Och tyvärr slutar ju 1 av 4 graviditer i missfall. Om du inte velat bli gravid kanske du aldrig märkt det, bara mensen som var lite sen. Tror det är rätt vanligt vid tidiga missfall. Men fortfarande så tradigt

    Haha! Ahh! Då fattar jag! Vad gör du i New York? Vad jobbar du med för spännande som tar dig runt hela jorden?

    Är på äl+9/10 idag. Inga direkta symptom alls, lite ömma bröst bara, men vissa cykler har jag det mellan äl och mens. Jag tempar också och temperaturen håller sig rätt jämn. Borde kanske ökar mer om jag är gravid, men det kan jag nog analysera mer i slutet av veckan


    Håller verkligen tummarna för dig Jenzia!! Hoppas hoppas du får ett plus om några dagar tack för allt stöd du gett mig också! Känns så fint att man har er när man är mitt i karusellen. Kram
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-28 12:20:37 följande:

    Åhhh, söta du! Tack!

    Hur har det gått för dig? Har mensen dykt upp? :-/

    Jag tycker det är fantastiskt att lära känna andra som har samma funderingar, orosmoln och förhoppningar! Känner mig aldrig ensam


    Nää ingen mens ännu men den kommer nog med stormsteg imorgon har precis beställt hem lite nytt c och d vitamin. Känner mig så peppad inför augusti!! Sen tänker jag lite mer nu som någon annan skrivit. Att det händer när det är rätt och att man får vänta tills dess!
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-28 15:05:49 följande:

    Om den ska komma så hoppas jag att den kommer som den ska imorgon!

    Har du koll på hur mycket c- och d-vitamin man ska ta? Mina multivitaminer innehåller båda, men jag tar extra c-vitaminer varje dag (hört att det ska vara bra mot infektioner) och vid äl tar jag dubbel dos d-vitamin genom att ta en extra multivitamin. Men nästa månad (om det blir en ny cykel ) tänkte jag köpa tablett som bara innehåller d-vitamin.

    Ja! Jag tänker också så! Det blev så tydligt när min bästa vän berätta om hennes IVF-resa. Hon gjorde ett äggplock, bara 2 av 15 ägg blev befruktade. Det första ägget tog sig inte vid insättning, men det andra var tillräckligt bra för att frysa in. Sen satte de in det andra ägget och det blev hennes son, som är underbar på alla sätt och vis!!! Han var meningen att bli till!!


    Ja men precis hihi känner mig rätt nöjd med 13,5 dags lutealfas. Mensen brukar komma som en klocka vid 12 eller 13 på dagen haha.

    Ja jag tar 1000 mg c vitamin (man ska minst 750 mg för att få en bra effekt). Tar även B komplex för att få i mig alla b vitaminer. Sen tar jag multivitamin där d vitamin ligger ganska lågt så jag kompletterar med 5000ie cirka 1-2 gånger per vecka. Sen precis innan ÄL tar jag dubbla den dosen typ. Viktigt att inte överdosera under lång tid så därför har jag mitt egna lilla schema över tillskott haha.

    Åh men vad fint! Ja man längtar så mycket efter en liten. Bara hålla tummarna att man har turen att få bli mamma i framtiden
  • Steeph
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-29 11:48:51 följande:

    Tack så mycket. Fortfarande ingen mens och ingen mens känning! Min lutealfas brukar vara 11-12 dagar... Om mensen inte kommer nu är den uppe i 14 dagar. Hoppas det betyder att jag kan vara gravid, för den död väl vara lika lång varje cykel?


    Tror nog du är gravid om du har gått över din ?vanliga? längd på lutealfas vet du exakt när du hade ÄL? Så spännande!!
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-29 16:27:47 följande:

    Låter som en optimal lutealfas! Min ligger också där omkring, 14 dagar. Den lyckas dock ofta komma tidig imorgon, inte så kul att vakna till men ändå tacksamt att den är regelbunden.

    Hehe, får kanske också göra ett schema över alla tabletter! Känns som en djungel! Ska öka min dos C-vitamin iaf.

    Idag kom det två graviditetbesked på jobb och jag kunde knappt hålla tårarna borta, fast inte av glädje...Egentligen är jag glad för deras skull, men känner mig extra känslig dessa dagar innan BIM :-/

    Är nog tyvärr inne i en negativ period. Förstår dig nu så väl, hur du skrev i slutet av förra veckan, att du var så säker på att det inte blev något denna månaden. Känner exakta lika dant idag! Har samtidigt inga tecken på att mensen skulle vara på väg, men heller inga på graviditet. Att försöka bli gravid är verkligen en berg och dalbanan!


    Ja det är nog bra att ha lite koll på vad för tillskott man tag och mängd

    Åh jag förstår dig helt och hållet. 3 personer har fått barn på mitt jobb inom loppet av 10 månader. Där mitt i gick jag igenom mitt MA och har inte berättat för någon på jobbet om det. Så det var väldigt tufft. Började min tjänst för cirka 1 år sedan.

    Åh men du, jag hoppas verkligen på ett plus för dig <3 När är bim?
  • Steeph
    Jenzia skrev 2020-07-29 21:40:33 följande:

    Fy helvete! Att du behövt genomgå det :-/ Kan verkligen föreställa mig hur tufft det måste ha varit! Vad stark du måste vara! <3 Jag hade nog brutit ihop och bölat på jobb. Idag var tårarna inte långt borta!

    Hur långt tid innan hade ni försökt då? Blev du gravid snabbt?

    Jag har BIM på söndag. Du? Funderar på att ta ett gravtest på fredag, har en drös från Babyplan. Mest för att ställa in mig på mensen.


    Det har varit väldigt jobbigt men har en underbar make som varit toppen.

    Vi blev gravida snabbt. 2:a ägglossningen efter piller stopp. Därför tror jag också att jag blir lite extra deppig nu när det tar längre tid. Blir 5e försöket nu i augusti och det är bara att ladda om

    Åh ska bli så spännande och se om det är er tur!! Du får uppdatera oss
  • Steeph
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-30 15:40:49 följande:

    Synd att man inte kan fira icke- mens med ett glas champagne. Haha.


    Har en känsla av att du kommer få ett fint plus
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020