• Steeph

    Försök med första barnet - BIM augusti 2020

    Jenzia skrev 2020-07-30 16:47:53 följande:

    Vad fint att höra att din man är ett superbra stöd! Min man är väldigt bra på att peppa och ge perspektiv, men tror inte alltid han förstår hur jobbigt det ibland känns. Att ibland gör det bara ont och att det måste få vara ok att ha ont. Han blir liksom lite orolig när jag har berg och dalbanan i mitt humör, vilket ofta blir veckan innan BIM.

    Så klart! Jag unnar verkligen de som blir gravida snabbt det, att slippa försök efter försök. Det känns verkligen som man är tillbaka på ruta ett när mensen kommer, som Groundhog Day (en film med Bill Murray). Det är tufft att ladda om, ändå blir jag alltid lika förväntansfull vid äl och dagarna där efter. Först nu när mensen är nära som hoppet börjar dala lite grann

    Hade du några tydliga symptom innan du plussade?

    När är BIM i augusti då? När brukar äl komma för dig?


    Ja men precis! Tror absolut det är svårare för dom att förstå.

    Ja man kommer tillbaka på ruta 1 precis som du säger. Det är de som gör hela den här resan så svår. Att det är lika många steg fram som bak när mensen kommer.

    Nja jag hade en stor ilning i livmodern som verkligen kändes av samt mensvärk på ÄL+10. Sen ÄL+11 en stor tempökning och då plussade jag svagt på testa tidigt test.

    Tror alltså ägget borrade in sig där på ÄL+10.

    Har nu mens så ÄL kommer förhoppningsvis om 13-14 dagar och sedan så blir bim vid 27/8.
  • Steeph
    Anonym (Kinder) skrev 2020-07-31 10:27:58 följande:

    Mensen har smygstartat nu :/ . Tråkigt men väntat. Förstår inte det där med lutealfasen. Min är 11-12 dagar. Men nu plötsligt 14?! , måste vara nått fel? Försökt googla...Men får bara fram att den ska vara samma varje månad.


    Åh vad tråkigt då hoppas vi att augusti är VÅR månad!! Min kan skilja en dag men det är väldigt sällan. Förra månaden 12 dagar, denna gång 13. Jag brukar nästan alltid ha 13 förutom något avsteg per år. Tempar du? Så du ser när ägget släpper tänker jag
  • Steeph

    Hur gör ni andra med godis/fika, snabbmat etc?

    Jag har dragit ned en hel del och vet att det låter dumt men får nästan dåligt samvete nu när jag typ fikar vid något tillfälle. Och detta endast på grund av att jag läst så mycket om just vitt socker och fertilitet (och övrig hälsa givetvis).

  • Steeph
    Snuttis13 skrev 2020-08-02 03:44:42 följande:

    Om jag ska vara ärlig så har jag inte tänkt så mycket på kosten överhuvudtaget, insett nu när jag läst runt i olika trådar här på familjeliv att det vore en god idé att börja med det.

    Har tänkt att man behöver äta varierad kost och regelbundet (som man ska göra oavsett planerad graviditet eller ej).

    Äter inga mängder av fika/godis i övriga fall men det händer ju såklart.


    Ja men precis jag tror att jag kommer försöka ha balans helt enkelt! Inte förbjuda allt utan snarare äta någon gång ibland men att majoriteten är bra och näringsrik mat
  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-08-02 03:59:44 följande:

    Jag försöker att skära ned nu. Har inte ätit så mycket godis/fika innan men är en sucker för choklad, juice och mycket annat med socker. Även om jag dragit ned nu så tillåter jag mig själv att ta nåt ibland dock, jag tänker att det blir för jobbigt i längden att sätta (för mig) orimliga krav och vara för hård mot sig själv. Ska man pyssla med detta i kanske 6 månader eller så, så måste man hitta en långsiktig och hållbar balans tror jag :) Jag menar, bara att vi drar ned på socker måste ju ha en effekt? Även om det inte utesluts helt.


    Ja jag tror också det vi har försökt nu 4 månader sedan ma och det kan ju ta flera månader till så jag ska nog vara snäll mot mig och äta balanserat och bra men också våga unna mig
  • Steeph
    Baconpie skrev 2020-08-02 18:59:19 följande:

    Jag har uteslutit snabbmat och sötsaker sedan årsskiftet. Undviker även andra snabba kolhydrater. Sista cykeln även slutat med kaffe. Unnar mig när det är något extra, typ att fira något eller så. Kanske en gång per månad. I börjar var det svårt, men nu har jag blivit van! Tycker jag mår bättre och är piggare, jämnare blodsocker /humör över dagen. 


    Åh vad duktig! Jag undviker allt gluten, vitt socker (kan äta typ dadelbollar istället vid sötsug), snabbmat någon dag i månaden. Har ätit fika endast vid kalas precis som du men kan ibland känna att jag inte vill ha för mycket förbud. Denna helg har jag ätit lite mer fika men blir desto mer peppad att inte äta nå mer gottis fram till ägglossningen. Gällande kosten, följer din partner samma som du?
  • Steeph

    Alltså dagarna fram till ägglossning går ju såååååå sakta. Någon mer som väntar in ägglossningen?

    Är bara på cd6 haha. Får hoppas ÄL kommer om 9-10 dagar.

  • Steeph
    CairoCarro skrev 2020-08-03 14:49:00 följande:

    Ja fy fabian.. Jag väntar och väntar på att blinkande smileyn ska bli stilla, vilket på mitt test betyder LH-peak och inte bara ökat östrogen.. trodde det skulle komma nu i morse men var bara den satans blinkande smileyn än haha.. suck!


    Åh jag förstår... jag brukar också köra dom med dubbelindikator hihi. Hoppas hoppas LH peakar snart!!
  • Steeph
    Anonym (Kinder) skrev 2020-08-03 18:15:58 följande:

    Jag är å CD4 . Roligt att vi är ungefär i samma fas! Jag tycker det går rätt fort dock! ;) snart så! Ska du testa med test eller hur lägger du upp det den här månaden? Vilken dag tror du att du kommer ägglossa?


    Härligt ja jag kommer börja testa på dag 10 tror jag. Hoppas få ÄL runt dag 15 Tar rosenrot denna cykeln så vi får se När brukar du få ÄL?
  • Steeph
    Anonym (Kinder) skrev 2020-08-03 19:16:24 följande:

    Hoppas rosenrot funkar för er! Okej jag är lite osäker eftersom jag brukar ha ägglossning på dag 17 men hade på dag 14 sist av någon anledning så nu känner jag ju att jag måste utgå från att dag 14 är rimlig. Då börjar jag nog dag 11 och testa kanske. Beror lite på hur symptomen är. :)


    Åh okej! Ja det förstår jag min kan också hoppa några dagar så det gäller att hålla koll
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020