• Link92

    Försök med första barnet - BIM augusti 2020

    Jenzia skrev 2020-07-17 08:55:50 följande:

    Välkommen!

    Min man har tyvärr betingat min fertila period med mycket press så han har också svårt att komma då. Annars har han inga problem, så väldigt frustrerande för oss båda :-/ Men sedan två månader kör vi heminsemination vid behov, minskar stressen och pressen så mkt! Och det är superlätt, men ännu ingen graviditet!

    Har börjat med att försöka lära känna min livmodertapp för att öka chanserna vid insemination. Man ska kunna pricka in livmoderhalsen med sprutan för att underlätta för spermierna att nå livmodern och därmed äggledarna. Jag är inte där än att jag vet hur det ska kännas och vart sprutan ska vara i mig, men kanske om några försök

    Jag har för det mesta också 28 dagars cykel När kommer din ÄL, CD14-15? Tips är att börja ta tempen varje morgon innan du stiger upp. Tydligen ända sättet och se så ÄL varit (ja förutom VUL, vaginalt ultraljud). Man får en temperaturdipp efter ÄL och sen höjs temperaturen tills mensen eller bebisen kommer

    Lycka till!


    Hej!

    Vi ska precis påbörja försök 13 till första barnet (är 28 år) och har även vi problem med att min man inte kommer när det gäller. Han har trång förhud och "domnar av" om det håller på för länge, vilket händer oftare när pressen ligger på så att säga.

    Jag blir intresserad av era heminseminationssprutor! Var har ni hittat dem? Det kanske skulle vara en bra chans för oss.
  • Link92
    Anonym (Tiima) skrev 2020-07-17 10:03:21 följande:

    Hej!

    Min ägglossning brukar vara dag 14, 15. Men är ganska oerfaren med tappen, men borde verkligen testa på det! Alltid bra att kunna sin kropp så får börja känna efter tappen och lära min cykel där! Tar ni tempen med en vanlig febertermometer eller finns det nån enkom? Känns som febertermometer är opålitliga och visar olika hela tiden. Men kanske får testa det med!

    Vi beställde några sprutor från apoteket! Doseringssprutor 5 ml. ( typ 20kr?) Får dom hemskickade idag. Den ha en vass kant som man måste pilla/fila bort läste jag på ett forum. Fanns även 1 ml att köpa, men man vill ju få in så mycket som möjligt haha..

    Ja jag tänker att om dom finns hemma så minskar stressen för mannen, för oftast fungerar de för honom när han är ensam!

    Känner av mensvärk så nu väntar men bara på att den veckan ska vara förbi så man får försöka igen! Så svårt att inte tänka på det hela tiden..


    Okej, tack! Får beställa några sådana :) är ju värt att testa!

    Jag tempar (i munnen) med en termometer med två decimaler, brukar vara det som rekommenderas. Brukar kallas basaltermometer, finns på en del apotek. Min är från Natural Cycles från när jag hade den appen, men det går att beställa andra märken såklart, tex från Babyplan mfl :)
  • Link92
    Baconpie skrev 2020-07-18 18:47:48 följande:

    Kul att så många redan hakat på! 


    BIM-lista Augusti
     
    30/7 Blanket, 34 år

    31/7 - 1/8 Kinder 32 år

    2/8 Jenzia, 36 år

    11/8 minisessan 30år

    18/8 Baconpie, 35 år

    BIM? Link92, 28 år

    Anonym (Tiima­) ?
    Uppdaterar :)

    BIM-lista Augusti

    30/7 Blanket, 34 år

    31/7 - 1/8 Kinder 32 år

    2/8 Jenzia, 36 år

    11/8 minisessan 30år

    15/8 Link92, 28 år

    18/8 Baconpie, 35 år

    Anonym (Tiima­) ?
  • Link92
    Anonym (Tiima) skrev 2020-07-24 20:46:03 följande:

    Hoppas ni får till det ikväll då Jojjo!!

    Jag väntar nu på ÄL som borde vara nästa helg och är redo att denna gång testa inseminationsprutor! Ni som har testat det, hur rengör ni sprutorna?

    Äter ni vitaminer, undviker mediciner eller tänker på er kost nu när ni försöker skaffa barn?


    Ja jag har också fått hem sprutor (och en liten slang!) för heminsemination nu. Är så peppad på att testa, har fertil period typ onsdag-lördag till veckan. Kommer dock bo ganska tätt med mina föräldrar då (sovrum vägg i vägg) så vet inte om vi alls kommer få till nåt... Tänker att det här med insemination kanske iallafall går att göra lite mer tyst och diskret än annars haha!

    Jag äter multivitamin och extra D-vitamin, Omega-3, folsyra och magnesium varje morgon. Testar även bidrottninggelé denna månad. Har också slutat med regelbundet kaffeintag, dricker bara en liten kopp när det bjuds på fika för att det är gott. Angående medicin så tar jag väldigt sällan det faktiskt. Max en Ipren vid mensvärk, men sedan jag slutade med kaffe så har jag typ ingen mensvärk längre :)
  • Link92

    Hej igen alla! Jag har varit uppe på fjäll utan täckning i några dagar och inte alls hängt med i tråden.

    När vi var uppe på fjället fick jag ovanligt stora mängder ÄL-flytningar och tänkte att nu missar vi detta försök (var ute med ett större gäng så ingen möjlighet till privatliv hehe). När vi kom tillbaka igår gjorde vi första försöket med heminsemination efter ett supernegativt ÄL-test. Lite pirrigt att hålla på när man vet att övriga familjen bor så tätt inpå i stugan, men det gick bra! Imorse tog jag ett nästan positivt ÄL-test så tänker att vi kör på med sprutan ikväll och imorgon också.

    Hur går det för er andra, visst var ni fler som skulle testa heminsemination?

  • Link92
    Anonym (Tiima) skrev 2020-07-29 15:53:09 följande:

    Spännande!! Vi testade första heminsemination igår också! Gick bra, lite lustig känsla men vad gör det! Underlättade mycket för min man, han släpp all press och kunde leverera ;) Blir att göra det idag igen och några dagar till :)


    Ja det kändes ju sjukt osexigt haha! Efter allt var inne fick han gå och skölja upp grejerna och jag öppnade en bok för att läsa en halvtimme. Ingen mysig stämning direkt. Men så skönt som du skriver att det släpper en massa press för mannen, min gillar inte känslan av att måsta prestera "men om jag gör det själv går det alltid, hur tråkigt det än känns" som han sa igår.

    Hoppas detta går vägen för oss båda :)
  • Link92
    Jenzia skrev 2020-07-29 18:30:30 följande:

    Kul att läsa att ni båda testa heminsemination Vi körde också det flera ggr denna cykeln. Får se om det tog sig på söndag!


    Ja det känns toppen! Utan Familjeliv hade vi nog aldrig testat, så det får jag tacka er i denna tråd för! :) Även om det inte tog sig denna gång så känns det som ett bra inslag för vår relation
  • Link92
    Jenzia skrev 2020-07-31 22:03:37 följande:

    Hejja Hejja!!! Vad kul att höra att du fick stark äl denna cykeln! Var det något mer tillskott du la till denna cykeln?

    Det är så intressanta att följa er andra som också kör insemination hemma Vore härligt att höra att det också funkar! Håller tummarna!

    Ska nörda ner mig i gulkoppshormon och progesteron nu, verkligen försöka göra allt rätt denna cykeln!


    Vi körde första månaden med insemination hemma nu och det är första gången vi kunnat få till det fem dagar på rad sedan vi började den här karusellen för 13 månader sedan. Hoppas verkligen detta är ett vinnande koncept för oss som testar som du säger!

    ÄL kom lite tidigare denna månad så BIM blir 13/8, på vår bröllopsdag! Vore så kul att få ett plus då
  • Link92
    Baconpie skrev 2020-08-02 18:54:57 följande:

    Kul att flera provar! Känns verkligen mindre kravfyllt med insemination, tycker både jag och min sambo. Vi fick till det fyra dagar i rad både innan, på och efter ÄL för säkerhets skull. 

    Kul, vi är nästan på samma då. Wow, vilket present det vore att få plussa på sin bröllopsdag, håller tummarna för er.

    Jag har BIM 14/8, eftersom att min ÄL blev tidig denna gång. Nu börjar den långa väntan.. ska försöka hålla mig upptagen med annat. Tur att jag börjat jobba igen efter semestern.  


    Ja, väldigt mycket enklare även om det känns sjukt osexigt. Vi har som sagt bott väldigt tätt inpå mina föräldrar runt denna ÄL så utan insemination hade det inte blivit något av alls! Blev en hel del smyg och inget romantiskt alls, verkligen som ett maskineri.

    Åh vad roligt men någon som är i samma fas! Jag har en vecka kvar av semestern men hoppas tiden kan gå fort ändå! Är bara på ÄL+3 men har redan sjukt ont i brösten, misstänker att det är pga ett ökat koffeinintag nu under semestern. Det blir så mycket fika haha!

    Hur ser livet ut annars? Var bor ni? Har ni försökt länge? Du kanske har skrivit det här någonstans men jag har inte varit bäst på att läsa kontinuerligt :)
  • Link92
    Anonym (Tiima) skrev 2020-08-02 20:16:23 följande:

    Ooh! Vad jag hoppas ni plussar er bröllopsdag! Vore sån fin present! Vi har inseminerat i denna vecka, men pressen har släppt för min man nu när vi vet vi kan inseminera, så han har faktiskt klarat att leverera på "vanligt" vis. Så blivit olika sorters försök denna månad :) nu väntar vi på 15 augusti.. kul att vi är några vid liknande datum :)


    Ja det vore verkligen helt fantastiskt! Vilken present!

    Vad skönt att höra att pressen släppt! Jag vet att min man låtit alla "misslyckade" ligg tära på honom och att de gör att han känner sig misslyckad. Skönt om det här alternativet gör att det släpper som du säger :) fast nu hoppas jag ju såklart att vi inte behöver försöka en månad till någon av oss!
  • Link92
    Baconpie skrev 2020-08-03 09:50:17 följande:

    Ja, sexigt är det inte direkt.. men tycker ändå det kan  göras rätt intimt. :)

    Knepigt att bo nära föräldrarna under fertila veckan, inte direkt som att man vill hoppa över att prova en månad heller. Perfekt då att hitta något om funkar! 

    Verkligen kul att vara i samma fas. Jag känner inget hittills, men jag gissar att om en vecka kommer jag vara skengravid.. som vanligt veckan innan mens.. haha.  

    Vi bor i en mellanstor stad, vi har försökt ett halvår, men har egentligen bara hittat ägglossningen 3 gånger (har PCO). Hur länge har ni försökt? Är svårt att hålla isär i trådarna när det blir många poster. :)


    Ja får vi anledning att testa under mer privata omständigheter kanske det kan kännas mer intimt som du säger! :)

    Nej jag har bara väldigt känsliga bröst som vanligt efter ÄL. Skulle kunna gå på det istället för att tempa, slår aldrig fel!

    Vi är 28 år, bor i en kuststad i Norrland, jag tog ut min Mirena i juni 2019 och har försökt sedan dess, min ägglossning kom igång på direkten så vi är inne på försök 14 nu. Tar det sig inte denna gång ska vi kontakta regionen för att göra en utredning. Min man har problem med trång förhud (men vill inte operera sig) så vi får sällan till det mer än en eller två gånger under fertila perioden.
  • Link92
    Anonym (Tiima) skrev 2020-08-03 11:13:02 följande:

    Vi har bara försök 2 ggr! Vi bestämde oss att försök förra månaden men pressen blev för stor för min man, så vi fick inte till det under den ägglossningen. Det var innan vi kände till heminsemination, så det här känns mer som vårt första försök. Men som så många andra har jag en magkänsla att jag kommer ha svårt att bli gravid. Så många i min omgivning som kämpat länge. Men försöker tänka att det blir när det blir. Vi är 30 år och har ingen stress egentligen! Bara längtan :) Hur länge har ni försökt?


    Se vad jag svarade Baconpie ovan! :)

    Jag är ganska stressad över att inget fäster, yngre syskon och massa kompisar har fått barn under 2020 eller ska ha 2021 och jag känner mig så himla efter. :( Flera vänner börjar få sitt andra eller tredje nu. Har egentligen varit redo för barn sedan vi var 24 och jag ångrar att vi tänkte få allt ordnat med jobb och större bostad innan vi började försöka. Skulle bara kört på, eller iallafall inte satt in en ny spiral när den första skulle bytas ut..
  • Link92
    Anonym (Kinder) skrev 2020-08-09 12:32:43 följande:

    CD 10 idag bara men har mkt flytningar hm... rätt vattnig dock, men hade en konstig värk i ena sidan som kändes lite som ägglossning? Men det kan väl inte stämma redan. Tar nog ett test ikväll om jag lyckats hålla urinen några timmar.


    Är också på CD10 idag och temperaturen har dykt.. alldeles för tidigt egentligen för att det ska vara mens på gång (har BIM om 4-5 dagar) men känns bara som att det är helt kört. Det enda annorlunda mot annars är att mina bröstvårtor varit sjukt ömma sedan ÄL+3 och det är de fortfarande.

    Är det inte bättre att testa direkt på morgonen om det är innan BIM? Eller funkar det på kvällen också?
  • Link92
    Anonym (Kinder) skrev 2020-08-10 00:15:58 följande:

    men är du på CD 10? Då har du ju bara en menscykel på 14 dagar om du får mens om 4 dagar? Tror du menar att du är på 10 DPO. :) ?

    Det där med ömma bröstvårtor är ju skumt alltså, trodde jag var gravid förra cykeln när mina va sååå ömma men sen kom mensen. Så de var ömma ända från ägglossning till mens. Superskumt.

    Ägglossningstest har jag märkt funkar bra för mig att faktiskt ta mitt på dagarna eller när som egentiligen så länge det har gått ett par timmmar sen jag kissade så det är lite färg på urinen.  


    Haha men ja ÄL+10 såklart! Måste totalt missuppfattat ditt inlägg för det var det jag läste att du skrivit också. Ber om ursäkt!

    Ja ÄL-tester fungerar närsom för mig också, men faktiskt oftast bäst med morgonurin även om många märken avråder en från att testa med det. Det beror väl på hur lång peak man har osv :)

    Idag har min temperatur ökat igen men känner ändå att det inte blev något denna gång heller... Känns så hopplöst!
  • Link92
    Anonym (Kinder) skrev 2020-08-11 00:39:57 följande:

    haha tänkte nästan det, ingen fara! A de kanske är bäst på morgon egentligen, jag brukar ha peak på två dagar i alla fall och den brukar smyga upp ditt rätt sakta så man blir inte överraskad. 

    Varför känner du så? Det kan det ju ändå gjort :) håller tummarna!


    Tack! Vad gullig du är. Efter 14 månader av försök känns det bara så hopplöst ibland, som att alla blir gravida med en gång utom vi.. min svåger och hans fru berättade att de skulle ha barn precis när jag tagit ut min spiral så då tänkte jag att de skulle kunna bli födda samma år. Kul med en jämnårig kusin! Idag är det barnet sju månader och det känns som att de kommer hinna få en till innan vi blir gravida..

    Jag har bestämt mig för att testa nu på torsdag (då vi har bröllopsdag) och blir det inget då så hör jag av mig till barnlöshetskliniken i vår region som öppnar igen på måndag. Är det något galet vill man ju få veta det nu.

    Förlåt för deppig ton, men ibland måste man bara få det ur sig.
  • Link92
    CairoCarro skrev 2020-08-11 13:42:31 följande:

    Alltså, all cred till er. Efter 14 månader hade jag haft en galet deppig ton, tycker det är väldigt starkt av dig/er att ni kämpar på, så be inte om ursäkt för att det låter deppigt! Man vet ju egentligen att det kan ta runt ett år, men samtidigt har man nån annan inställning att det borde gå fort. Håller alla tummar och tår att det går denna gång och om inte så hoppas jag att ni kan få bra svar hos kliniken!


    Tack för pepp!

    Ja vi har varit hyfsat duktiga på att fokusera på annat under tiden och jag har inte riktigt hängt med på att det gått såhär lång tid sedan vi började. Innan har man ju en bild av att man blir gravid så fort man inte skyddar sig och här på FL dyker det alltid upp tjejer som blir gravida på första försöket. Såklart roligt med all glädje som det innebär men det blir påfrestande för en själv till slut. Tar pauser härifrån med jämna mellanrum när det känns destruktivt.

    Ja jag hoppas de agerar snabbt! Om inte är vi beredda att göra en utredning privat och betala för det :)
  • Link92
    CairoCarro skrev 2020-08-11 19:56:42 följande:

    Fattar det, verkligen. Såklart man önskar alla väl men det blir tungt efter ett tag. Vad bra att ni har möjlighet att vända er till privat klinik om ni inte får adekvat hjälp av landstinget. Många gånger behöver man ju bara lite hjälp på traven för att det ska lossna, det behöver ju inte vara något jätteallvarligt som inte funkar. Det kommer bli er tur också. Kram!


    Ja, vi har inte överflöd med pengar men sparar till hus så tänker att vi kan ta därifrån. Fördelen är att privata kliniken ligger i vår stad medan regionens klinik ligger flera mil bort. Men vi ska såklart testa den skattefinansierade vården först :)

    Hur går det för dig denna månad?
  • Link92
    CairoCarro skrev 2020-08-12 14:58:05 följande:

    Åh, ja, tufft.. en dag (inte allt för långt bort) kommer ni ha både hus och bebis! Jag hoppas landstinget hjälper er, det förtjänar ni! Har du själv några tankar kring om det är något specifikt som inte klickat för er än?

    Jag var hos gyn igår, när jag fick mf förra månaden så fick jag inte komma till gyn i Sverige, de sa typ "ta alvedon och drick vatten och kom tillbaka om du klättrar på väggarna", så jag bokade in det här. Har varit så rädd att jag har dålig äggreserv och att allt bara är skit där inne, men de kollade verkligen allt, sonogram, ultraljud, vanlig undersökning, cellprov, test av alla hormoner osv osv. Nu vet vi ju inte resultaten från testen än men läkaren sa att det inte borde vara några problem alls för mig att bli gravid, och hon bekräftade även att jag känt rätt när jag känt av när och på vilken sida jag har ÄL, så det var kul! Kände mig så positiv igår, men nu börjar det väl falna haha.. har BIM den 18:e.. Räknar med att det inte blivit något.. kände av att det drog en massa på vänster sida i förrgår och tänkte väl att kaaanske är det implantationen, men senast tror jag att jag kände av den typ tre dagar senare än så, så det känns inte rimligt.


    Ja, på ett eller annat sätt blir det en bebis!

    Alltså jag vet inte, man tänker så mycket. En av mina bröder kan inte få barn, det har vi vetat sedan han föddes, så därför har jag aldrig tagit det för givet för min del heller. Men inget annat talar för att jag har problem, har väldigt regelbunden cykel och är frisk och relativt sund :)

    Min man har trång förhud och ofta svårt att komma när det gäller så hittills har jag skyllt på det, men denna månad testade vi att inseminera hemma och fick på så sätt till det fyra-fem dagar på rad i den fertila perioden vilket ju kändes sjukt bra! Men nu på kvällen har jag fått rosa på papperet när jag går på toa så mensen kommer väl imorgon bitti som en klocka. Har haft huvudvärk också vilket är klassiskt menstecken för mig..

    Så skönt med en ordentlig kontroll!! Jag hoppas att vi får bättre bemötande av svensk vård än du fick.

    Men hoppas att det blir för dig snart :) hur svårt ska det vara liksom??
  • Link92
    CairoCarro skrev 2020-08-12 20:14:54 följande:

    Åh ok, jag förstår. Ja, regelbunden cykel är ju trots allt ett av de bästa tecknen! Men jag tänker, om ni haft svårt att få till ordentliga försök innan ni började inseminera så blir det ju ändå bara typ ett ordentligt försök hittills! Och det är ju egentligen ingenting från bebisverkstadsperspektiv. Så om ni kör insemination nån månad till så kan det ju mycket väl lossna :)

    Tråkigt med mensen dock. Alltid lika trist :( Haha ja som sagt.. vissa man känner blir på smällen direkt trots att de både röker och äter massa socker osv, så man undrar ju.. 6 dagar kvar till BIM.. tre veckor kvar till nästa ÄL då, woho! :D


    Javisst, ska försöka tänka att de riktiga försöken kan börja nu, men man blir ju så otålig! :)

    Haha jaa det är så orättvist! Det positiva med mensen denna gång är att jag får beställa vinpaket istället för alkoholfritt till middagen vi ska äta imorgon för att fira bröllopsdag :D man får ju försöka se det ljusa i allt det mörka :)

    Woho! :) Min nästa ÄL blir om ca två veckor, brukar bli någon gång CD 14-16. När får ni svar från undersökningen? :)
  • Link92
    CairoCarro skrev 2020-08-13 03:43:34 följande:

    Grattis på er bröllopsdag! Hoppas ni får en mysig middag ikväll och njut av vinet :) De sa om en vecka, men förhoppningsvis lite tidigare. Så nervöst!


    Tack! :) Åh så spännande, och vad skönt att slippa vänta längre än så!
Svar på tråden Försök med första barnet - BIM augusti 2020