• MRAKas

    Planera föräldraledighet vettigt.

    Jag ser att du naturligt faller in i tänket att du som man ska bränna av dagar även på helgen för att maxa ekonomin o kvinnan är hemma på heltid...

    Det underlättar om kvinnan är hemma på heltid i början pga amningen, men så fort ni kommit igång med ersättning/pumpning så finns inget fog för det längre.

    Jag är stark förespråkare av människors fria vilja att själv välja hur de lever sina liv, så hur ni än gör... Se till att NI gör det pga ERA val.

    Fall inte rakt ner i "mansfällan" o "kvinnofällan" pga föråldrade könsroller. Planera ekonomin så att ni inte behöver fundera på vem som tjänar vad, detta ska inte vara en av parametrarna som avgör hur ni fördelar föräldraledigheten.

    Jag gick själv i samma fälla och har lärt mig den hårda vägen att det är så otroligt mycket bättre för alla om ni delar föräldraledigheten och allt annat för den delen så lika som det bara går.
    Att köra klassikern att den ena jobbar ihjäl sig sig på jobbet för att dra runt ekonomin, medans den andra jobbar ihjäl sig i hemmet med att sköta det o alla barn är bara idiotiskt ur alla perspektiv.

Svar på tråden Planera föräldraledighet vettigt.