• Johaanna

    Bästa och sämst köpen till bebis?

    Vad får man absolut inte missa att köpa till bebis (i mitt fall vinterbebis)? Och vad är mest onödigt att lägga pengar på?

    Dela gärna med er av era bästa tips på vad man ska köpa och vad man bör undvika

    // Förvirrad förstagångs förälder

  • Svar på tråden Bästa och sämst köpen till bebis?
  • LaFontaine

    Jag tycker tvärtemot andra att overall till en bebis är mycket smidigare än åkpåse. Andra bra saker har varit sele, vagn, babynest och självlysande nappar. Guld värt för närsynt morsa som ska hitta napp i mörker!

  • Anonym (Lissie)

    Bästa: sjal eller ergonomisk sele. Tygtrasor att torka med. Mjuka badlakan att sova på tillsammans med bebisen, för att slippa byta alla lakan om ett bröst eller en blöja läckte.

    Onödigt: vi hade inget babynest. Använde inga flaskor, helammade och fick hon nån gång urpumpad mjölk var en gammal såssnipa enklast att ge med.

    Men det går att handla efter att bebisen är född och ni vet vad ni känner behov av.

  • Elin P

    Bästa köpet var en bra ergonomisk bärsele. Var helt ovärderlig då jag hade bebis som inte ville ligga själv. Men låna gärna sele eller sjal först och testa vad du och bebisen gillar. En del bebisar har ju inte alls så stort behov av att bli burna och då kanske sele känns onödigt.

    Sämsta köpet var spjälsäng. Mitt första barn började sova i den vid 1 år efter mycket procedurer. Andra och tredje barnet har aldrig sovit i spjälsäng utan bara samsovit.

  • Canama

    Håller med den som skrev att ni ska avvakta med att köpa för mycket haha!

    Vi köpte t.ex typ 15 dregglisar för en sa att bebisar dreglar hela tiden och på så sätt slipper man tvätta så ofta. Vår bebis dreglar typ aldrig. Så de var ju sjukt onödigt för oss.

    Ett tips med alla grejer är att försöka låna om möjligt. Vi låna tex babybjörn babysitter (bäst, den var ovärderlig så den kunde vi bra gärna ha köpt). Men sen finns de bebisar som inte gillar sitta i babysitter. Babygymet använde vi också mycket. Bärsjal och sele var inget för vår bebis, så de kunde man ha skippat. Som sagt, man kan inte veta hurdan bebis man får!

    Dock kan jag nästan lova att ingen tycker de har haft för lite kläder ;). Såg en som skrev strumpor, tror vi hade 2-3 par. Räckte gott o väl, bebisar blir ju inte smutsiga om strumporna direkt.....

  • Anonym (.)

    För vår del var de bästa köpen bärsele, babygym, babysitter, "gungstol", bedsidecrib och bärbart babynest.

    Saker vi inte använde alls/inte så mycket var andningslarm, byxor, (säkert annorlunda på vintern, men vi använde mest sparkdräkter), bumbostol (han var för stor..)

  • S23

    Bästa köpen:

    Mp denmark ullstrumpor. De enda som suttit kvar på fötterna för oss. Vi har ni ett barn som är 1,5 år. Använder ej strumpor inomhus. Men vi äger seriöst tre par strumpor och behöver inte flera strumporna håller sig så oroligt bra. Kommer aldrig köpa andra strumpor.

    Bärsjal och bärsele.

    Bbhugme gravidkudde (dock snarare till mig själv än bebis. Hade inte överlevt utan den. Bästa gravidkudden som fortfarande används som ryggstöd när barnet vill sova på mig.

  • S23

    Ulloverall! Bästa köpet! Vi körde ulloverall och ullfilt i vagnen. Bebis född i februari. Minsta storleken från engel var drunkningsolycka som räckte hela vintern. Gör ju absolut inget att den är för stor när det handlar om en bebis som bara ska ligga still.

    Ett till bästa köp är åkpåse till babyskydd. Om bebis skall sitta säkert bör hen inte ha tjocka kläder. Med åkpåse till babyskydddet kunde vi ha bebis klädd i vanliga kläder och bara använde åkpåsen (hål i ryggen för bältet och sedan drar man helt enkelt igen runt hela bebis) supersmidigt och bra att slippa tänka på att inte klä bylsigt.

    Sämsta köpet. Amningskläder. Jag ammade men gav upp och drog helt enkelt bara fram bröstet i vanliga linnen

  • Anonym (K)

    Sämst: Bärsele och sjal. Knappt använda på 2 barn..

    Babygym (båda har hatat det). Spjälsäng. Special nagelsax för bebisar.

    Bäst: Amma inte, så en vattenkokare med 40grader inställning. Babynest. Rejäla napphållare, köper mina från zoffix. Rejäl barnvagn. Termometer och bethanpensalva. Även inotyolsalva.

    Man vet aldrig vad man kommer få för bebis och vad den kommer gilla. Mina har hatat sjal och ogillat bärsele. Skötbord var ovärdeligt när vi fick vår första, med andra bytte jag i soffan med handduk.

Svar på tråden Bästa och sämst köpen till bebis?