Inlägg från: Aniiee |Visa alla inlägg
  • Aniiee

    Vi planerar att skaffa valp, vad ska vi tänka på?

    Jag har haft ett antal valpar men eftersom jag "alltid" haft det så har jag "alltid vetat" hur det är. Men några tips från mig:

    Ställ undan skorna, särskilt de av läder och gummi, och plocka fram märgbenen. Valpen KOMMER börja bita på saker. Banna inte, se till att saker är bortplockade och avled med riktiga ben.

    Var beredd på att gå ut en gång var 5e minut dygnet runt första året. Var tacksam om det inte behövs.

    Bestäm från början och tillsammans vilka möbler hunden får vistas i och införskaffa minst en möbel (elller hundbädd) där hunden får vara absolut ifred. När hunden är där ska den alltid ignoreras förutom om det är något asviktigt eller hunden själv söker kontakt när någon går förbi, det är dens absolut fredade plats.

    Läs allt du kommer över om skvallerträning, ensamhetsträning och nedvarvning nu genast på en gång.

    Lär dig allt om pälsvård, hudvård, sårvård och kloklippning. Ta för vana redan från första veckan att gå igenom hunden så den känner sig trygg med att du/ni håller på med öron, tassar, mun osv.

    Frolic är bästa godiset ever enligt nästan alla hundar jag någonsin känt. Det är dessutom nyttigare än mycket annat godis då det egentligen är ett helfoder (även om det inte är det nyttigaste helfrodret i världen).

    Lär dig göra egen kycklingleverpastej och egen blodpudding utan lök och starka kryddor. Din hund kommer älska dig, jag lovar.

    Ha blåbär, vit fisk och klibbigt ris (tex grötris) på lut hemma utifall hunden skulle bli dålig i magen. Blåbär för att stoppa diarreer och fisk och ris för att det är snällt för magen när de är dåliga.

    Jag skrev också upp 20 frågor man bör ställa sig innan man skaffar hund i en tråd för ett tag sedan, men jag hittar den inte igen. Om du ids kan du googla eller så.


    Gamla matvaror i kylen? Först får de päls, sen börjar de morra och SEN går de ut.
Svar på tråden Vi planerar att skaffa valp, vad ska vi tänka på?