Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Oplanerat gravid, hur ska jag göra :(

    Så var det för mig också, men jag lät förnuftet bestämma. Var 19 år och fast i ett stormigt förhållande, bodde kvar hemma och hade ingen inkomst och hade inte hunnit jobba eller plugga. Min kille ville inte behålla. Visste nästan direkt att jag 100% kommer att göra abort, på grund av dessa faktorer, men ändå så velade jag lite, av samma anledning som du.

    Som sagt så valde jag till slut att låta förnuftet bestämma och jag tror nog att det blev bäst så. Vill ha ett stabilt förhållande, ett boende och inkomst innan jag blir mamma och nu var ju jag 19 år, så jag vet att det kommer fler chanser, för min del.

    Hur gamla är ni och planerar ni att skaffa barn i framtiden? Det kan ju vara två viktiga frågor här, tänker jag.

    Gällande viktuppgång så är det ju så det kommer att bli om du väljer att behålla, men du kan gå ner i vikt sedan, så det behöver du inte oroa dig för. Kilona kommer att försvinna. Det kanske tar tid, men med disciplin så kommer de förmodligen att försvinna.

    Gällande boendet så ja, behåller ni barnet så kanske ni måste flytta, så du får väl välja vad som är viktigast av det.

    Jag tänker såhär: det är två veckor kvar tills du ska göra abort. Ta och fundera ordentligt under denna tid, du har ju två veckor på dig nu. Vilken vecka är du i nu? Om du skulle ångra dig under dessa två veckor så är det ju bara att avboka tiden och inte genomföra aborten. Det är bra att du har bokat tid ifall det blir så att du gör abort, för då har du nu två veckor på dig att fundera. Det är inte roligt att göra abort när man är långt gången, så det är bra att du har en tid bokad och kan fundera tills tiden väl är inne.

    Behåll om du känner att du (ni) VILL ha barnet och har råd, tid och ork med det. Om du inte känner att ni ens vill ha barnet så gör du abort, tycker jag. Känn efter vad som är mest tilltalande - att bli mamma eller att inte bli mamma?

    Det här är så svårt, för om inte ens du själv är säker på dina känslor så kan ingen annan vara det heller.

  • Anonym (L)
    Anonym (Jagvetinte!!) skrev 2020-07-20 17:02:43 följande:

    Tack för svar! Alltid skönt att få ur sig. Har nämligen inte velat berätta de för nån vän eller så. Jo De känns skönt att ha 14 dagar på sig så får helt enkelt fundera..

    Vi är 30 resp 32, har väl tänkt att skaffa nån dag men har inte pratat aktivt så mkt om de.. min sambo tycker att de borde ske snart då han inte vill bli för gammal (32). Jag kräver inte att nån ska sitta inne på svar om hur jag ska göra, de är ganska omöjligt, men man kan få infallsvinklar :). Tror mer att jag behöver ventilera med nån oberoende om det..


    Rent åldersmässigt så kanske ni inte ska vänta så länge till, om ni nu vill ha barn, men det finns andra faktorer som kan avgöra också. Tänk på förhållandet, inkomst, boende och om ni ens vill ha barnet. Vill du ens bli mamma, liksom.

    Vilken vecka är du i nu? Gissar att du inte är så långt gången.

    Ett tips - ni kan ju göra en lista med fördelar och nackdelar och rada upp dessa och sedan se om det är fler fördelar än nackdelar eller tvärtom. :)
  • Anonym (L)

    Kanske ni båda kan ta och samtala med en kurator om detta? Det ska ju erbjudas i samband med en abort. Kan du ringa dit igen och be om att få boka en tid med en kurator, innan aborten?

Svar på tråden Oplanerat gravid, hur ska jag göra :(