Inlägg från: Linkaa |Visa alla inlägg
  • Linkaa

    Bf April 2021

    Anonym (Mjao) skrev 2020-09-23 21:36:13 följande:

    Jag är 11+6 :)

    Spännande m Kub, jag ska nästa vecka. Har gjort ett bil tidigare.

    Jag stannar gärna kvar här på FL iaf om ni är på.

    Jag mår annars rätt bra nu, har köpt träningskort och tänkte försöka bli lite starkare innan det är helt kört. Få se hur länge jag klara :). Haha

    Jobbar hemifrån och smyger ganska mkt m detta. Blir en ganska oväntad sladdis - så kommer chocka en del (och även ställa till det lite). Så ligger lite lågt, dock ser jag ju gravid ut så måste ha rätt pösiga kläder alltså, fler m magar som syns?


    Min mage syns, men tur jag är väldigt ensam på mitt jobb så än så länge kan jag då hålla det hemligt, är förvånad vilken skillnad det är denna gången mot för då jag va gravid med våran första, då började magen komma vid vecka 14-15 men nu redan i vecka 11 syns det på mig, men jag fick stor mage med första så lär väl bli ännu värre nu :)
  • Linkaa
    Juno89 skrev 2020-09-30 10:41:46 följande:

    Hej allihopa,

    Äntligen vågar jag skriva här. Varit inne och kikat förut, men med tidigare missfall och MA har jag inte riktigt vågat tro på graviditeten. Idag har jag gjort NUPP och fått se en liten sprallig bebis och vågar äntligen tro på det här.

    Min första och vill därför gärna ha andra att utbuta erfarenheter och tankar med. Är det några som stannar här eller är det en facebookgrupp som gäller?


    Kul med någon fler i gruppen! Jag stannar här iallafall:)

    Jag väntar mitt andra, jag har en liten fundering, tror ni att man kommer behöva en syskonvagn? När den här bebben anländer så har vårat första precis fyllt 3, tänker främst om man vill ta någon längre promenad så blir det ju lite tufft för en 3 åring att gå själv eller stå på en stå bräda, men samtidigt kanske det är helt bortkastat, hur tänker ni? :)
  • Linkaa
    Producenten skrev 2020-09-30 22:00:25 följande:

    Vi väntar också andra barnet och vår förstfödda kommer att vara 3 år och 2 månader när småsyskonet anländer. Jag tycker att syskonvagn verkar helt onödigt. Vår dotter vill i princip aldrig sitta i vagnen ändå, hon vill gå själv. Och de fåtal gånger som hon faktiskt åker barnvagn tycker jag att det är på gränsen till för tungt som det är redan (hon väger 15-16 kg). Nä, det blir absolut ingen syskonvagn här.


    Okej nä det förstår jag ifall hon inte vill åka nu heller, våran älskar att åka med i vagnen fortfarande, är egentligen bara om man ska åka iväg nån stans och typ gå på stan eller liknade som jag tänker att man skulle ha haft en syskonvagn, men jag är kluven, kan nog mycket väl vara så att om man köper en vagn så kommer det säkert bara bli ståendes så vi får väl se :)
  • Linkaa
    Jinthry skrev 2020-10-01 18:58:56 följande:

    Jag tänker att i början kanske det inte är aktuellt med långa promenader och så pga konstant bajsande bebis och ammande? Så ni kanske kan inhandla en ståbräda begagnat, och gå längre och längre promenader så kan ni utvärdera lite då hur mycket er dotter orkar med då? Det är väl drygt ett halvår kvar, och mycket kan hända innan dess!


    Jo så är det ju, vi ska då inte köpa någon ny utan ska köpa någon billig begagnad om det ska köpas någon, vi ska fortsätta fundera :)
  • Linkaa
    Anonym (Mjao) skrev 2020-10-01 22:49:00 följande:

    Min första va några månader yngre (än din)när lillebror föddes.Men vi hade ståbräda först,hatade det.Kom förlångt ifrån vagnen med ett barn emellan så efter 2 veckor köpte jag en syskonvagn.Bästa köpet och hade den i 2 år....men gissar det beror mkt på vad man gör.Jag bor centralt och gick mkt och även handlade och då kunde jag lasta i den andra delen.Vi hade även cykelvagn oxå.

    Denna gång har vi sålt av allt i vagnväg och även allt annat.Blir till att börja på nytt.hej hej blocket säger jag!


    Okej jag kan nog tänka mig att man känner ganska fort om man behöver någon eller inte :) vi har sparat varenda grej sen vårat första så att lillasyskonet kommer få ärva nästan allt, och det som inte ärvs kommer nog köpas begagnat på blocket här också :)
  • Linkaa

    I vilken vecka tänker ni berätta på jobbet? Jag är så kluven när jag ska berätta, gick precis in i vecka 13..är det tidigt att berätta redan nu?

  • Linkaa
    Anonym (Mjao) skrev 2020-10-04 21:36:32 följande:

    Berätta om du vill, jag är v 14 och väntar gärna m att berätta. Jobbar hemifrån så kan mörka några veckor till... inväntar svar från nipt först. Hade jag varit på jobbet hade jag dock inte kunnat mörka det, syns rätt mkt..


    På mig syns det också, och jag passerar min chef och kollegor varje dag, visst kanske det går med stora tröjor att dölja ett tag till, hade egentligen velat vänta till rul så man vet att allt fortfarande är bra men då lär det ju knappast gå dölja med tanke på att det syns redan nu..
  • Linkaa
    Tissel91 skrev 2020-10-07 09:57:04 följande:

    Tänker också att du kan berätta när du vill :).

    Jag berättade för min chef förra veckan och kollegorna nu i veckan och jag är inte lika långt gången. Jag har adhd som jag medicineras ganska tungt för och under graviditeten har jag varit tvungen att sluta med min medicin. De närmsta kollegorna ink chef märker skillnad på mig om jag går på medicin eller inte. Iom det kändes det rätt att berätta då jag kommer behöva lite extra stöd.

    Gör det som känns bäst för dig!


    Hade tänkt berätta i veckan men kommer nog bli om 2 veckor istället, vet som sagt att det inte är så populärt så det känns jobbigt att berätta men det är ju bara som det är så det löser sig nog :)
  • Linkaa
    Juno89 skrev 2020-10-07 10:34:10 följande:

    Jag berättade för mina chefer och mitt team som jag leder i måndags(13+2). Ville invänta mitt UL för KUB och få bekräftat att allt såg bra ut. Men ville berätta så tidigt som möjligt så de förtsår varför man inte är helt 100 och kan behöva stöd. Min chef var väldigt positiv och det kändes väldigt bra att berätta :)


    Så skönt att få göra kub, vi får inte det där jag bor men jag fick ett ul i vecka 10+5 för att datera graviditeten och då såg allt bra ut så jag hoppas man kan lita på det, rul är ju några veckor bort och vid det laget så går det nog inte dölja mer :)
  • Linkaa
    Juno89 skrev 2020-10-08 13:03:06 följande:

    Skönt att du fick ett UL iaf! Jag gjorde ett privat redan i v 8 för att jag inte pallade med ovissheten. Har haft ett mf och att ma tidigare :( Men nu verkar allt gå vägen och vi ser så mycket fram emot att välkomna mini i april.


    Jo det va skönt, förstår din oro, då är det lika bra att se till att få göra ett ul för att lugna sig själv, jag hade bokat ett privat i en annan stad än våran men avbokade det då jag fick ett av barnmorskan, men nu ångrar jag mig litegrann, skulle ha fått göra det privata ul i veckan, men nu försöker jag tänka att allt är bra med bebis endå!
Svar på tråden Bf April 2021