Inlägg från: Linkaa |Visa alla inlägg
  • Linkaa

    Bf April 2021

    moder_jord skrev 2020-10-13 10:26:51 följande:

    Nu när illamåendet borde börja avta (är i v 12) har jag istället fått en rejäl svängom för 1 v sedan och gått från konstant illamående men nästan inga kräkningar till att istället spy mer eller mindre konstant genom hela dagarna.

    Det enda som funkar är att sitta helt stilla och Ha det lugnt omkring mig. Men det är ju rentav omöjligt ensam hemma med två småttingar. (Har en 2 och en 3 åring hemma) Att vänta en trea är verkligen nått helt annat.

    Här i regionen jag bor i har man bara RUL v 18. Inget annat ultraljud erbjuds. Kub eller annat får man heller inte göra här. (Tydligen ska de ha lagt till UL v 12 sen sist jag var gravid.) Men tagit bort det pga covid. Dock fick jag åka på koll v 9 pga konstanta smärtor vid äggstocken som tack och lov visade sig inte vara något från äggstockarna eller livmodern. Så verkar komma från ligament eller annat. Tack och lov. Hjärtat blinkade på. Det var skönt att få se. Har varit olidligt att alltid vänta till RUL att få titta. Så ett litet bevis på att nån lever där inne var skönt att se.


    Du är inte ensam! Jag har mått pyton mellan vecka 5 till 10, tänkte att yes nu är illamåendet över men oj så fel jag hade, har precis som du mått illa i typ en vecka nu och jag är i vecka 14.. och där jag bor får man inte heller något annat än RUL så nu är det en lång väntan tills man blir kallad till det, fick se bebisen i vecka 11 då barnmorskan ville fastställa hur långt gången jag var, och då såg då allt bra ut hoppas allt fortfarande är bra där inne :)
  • Linkaa
    Tissel91 skrev 2020-10-13 17:13:57 följande:

    Hej igen, nu kommer min uppdatering!

    Kom precis hem från UL, wow vad häftigt det var :) <3

    Hamnade däremot lite i chock då det visade sig vara två små där inne och inte en. Båda mår jättebra, så det känns skönt att kunna andas ut. Jag har inte haft så mycket gravidsymptom alls och därför inte reflekterat över att det skulle kunna vara tvillingar. Känslomässigt är jag nog i en blandning av överlycklig och livrädd, haha!


    Så spännande med tvillingar! Grattis :)
  • Linkaa
    S9191 skrev 2020-10-16 11:29:15 följande:

    Hej,

    Hur har ni berättat för er arbetsgivare? Vad säger man? Jag har jobbat på mitt jobb i lite mer än 6 månader, och kommer ha jobbat ganska exakt ett år när jag tänkt gå på föräldraledighet. Känns som det är ett svek? Som jag går av för tidigt? Orolig för att man ska få massa skit eller att folk ska bli irriterade....


    Jag berättade igår för min chef och jag har jobbat på mitt jobb i ganska precis ett år nu, jag hade så mycket ångest över att berätta så jag ha gått med kronisk huvudvärk i nästan en vecka tills jag tog mod till mig och berättade, och min chef tog det superbra, första kommentaren va att vilken tur du skaffar ett till barn och inte bara har ett, syskon är bra att ha. Jag jobbar på en mansdominerad arbetsplats och är ensam tjej, min närmaste kollega lät väl inte jätte positiv och han hade misstänkt det ett tag. Självklart kan de kännas som ett svek men samtidigt så är det en period man är hemma och vips är man tillbaka på jobbet och folk förstår ju att man vill skaffa familj, som min chef även sa: familjen är viktigast och jobbet finns kvar och väntar på dig då du är tillbaka:)
  • Linkaa

    Någon som varit på sitt RUL än? :) jag har mitt om en vecka, magen växer för fullt men jag knappt känt bebis, har kanske på sin höjd känt gånger, känner mig lite orolig men tur det är rul snart så får man se så allt är okej:) hur går det för er andra? :)

  • Linkaa

    Någon som varit på sitt RUL än? :) jag har mitt om en vecka, magen växer för fullt men jag knappt känt bebis, har kanske på sin höjd känt gånger, känner mig lite orolig men tur det är rul snart så får man se så allt är okej:) hur går det för er andra? :)

  • Linkaa

    Någon som varit på sitt RUL än? :) jag har mitt om en vecka, magen växer för fullt men jag knappt känt bebis, har kanske på sin höjd känt gånger, känner mig lite orolig men tur det är rul snart så får man se så allt är okej:) hur går det för er andra? :)

  • Linkaa
    Juno89 skrev 2020-11-11 09:20:48 följande:

    Var på RUL igår och allt såg bra ut. Kommer en liten kille i April  Min första och jag har mk framtill så inte känt nåt alls än som jag med säkerhet kan säga varit bebis.


    Så skönt att allt var bra:) men då är jag inte ensam om att knappt känna något, kan inte heller säga med säkerhet att det är bebis :) jag kanske också ha mk framtill, med första så hade jag den baktill och kände tidigare än denna gång :)
  • Linkaa
    Producenten skrev 2020-11-11 09:35:19 följande:

    Jag ska på RUL imorgon! :D Jag har känt sparkar de senaste två veckorna, så jag vet att ungen lever men jag vill verkligen ha bekräftelse på att fostret har utvecklats som det ska. Jag har läst att 98% av alla RUL visar inga avvikelser och det är ju betryggande, men jag kommer ändå inte att kunna slappna av helt förrän jag fått det bekräftat.


    Så mysigt att känna, jag tror jag känt men är som sagt inte säker, men magen börjar då vara enorm så nått måste ju då växa där inne:) så skönt att höra att statistiken är så bra, förstår dig helt att det är svårt att slappna av, jag trodde jag skulle vara mindre orolig nu med andra barnet men jag är precis lika orolig nu som med första.
  • Linkaa
    Tissel91 skrev 2020-11-11 17:15:46 följande:

    Jag ska på RUL 28:e november om jag inte minns fel, ser väldigt mycket framemot det. Däremot börjar jag känna mig otålig i väntan nu, haha! Tyvärr har jag åkt på foglossning med tillhörande smärtor den här och förra veckan, så har mest varit sängliggandes. Någon av er som har det eller har haft? Har ni några tips? :)

    Hur mår du Linkaa?


    Jag har också börja känna av lite foglossning men det är bara då jag lägger mig på kvällen, har tyvärr inga tips på vad man kan göra, det brukar vara bättre då jag vaknar på morgonen:) men jag hade det värre då jag va gravid med första, då va det svårt att få sig fram..
  • Linkaa
    Producenten skrev 2020-11-11 16:51:04 följande:

    Jag är MER orolig nu med andra än jag var med första. Jag har nog läst för många skräckhistorier nu.


    Jag har också läst en del men jag försöker att inte göra det, men ser allt bra ut på rul så ska jag nog förhoppningsvis slappna av litegrann iallafall, men även fast jag är lika orolig denna gången så känns det endå som att tiden går fortare och det är ju bra :)
  • Linkaa
    Producenten skrev 2020-11-12 13:47:51 följande:

    Idag har jag varit på RUL och det visade inga avvikelser. Allt var normalt och förlossningen beräknas till 5/4. Vi har valt att inte ta reda på könet i förväg, det får bli en överraskning :)


    Så skönt att allt såg bra ut! :)
  • Linkaa
    brallison skrev 2020-11-17 11:14:04 följande:

    Nu har vi också klarat av RUL och allt såg bra ut där med. Och der blir en lillebror till vår dotter


    Så härligt! Kul att ni fick veta kön också, jag ska dit nu på torsdag och jag hoppas vi får veta, med första kunde de inte se kön och är väl inte heller så sugna på att kolla lite extra, hur var det för er kollade de tills de kunde avgöra eller? :)
  • Linkaa

    Nu har jag också fått vara på rul och allt som de kunde se såg bra ut, vi väntar en liten pojke, en livlig liten där inne! Men han vägrade vända på sig så de kunde inte riktigt se allt så jag ska tillbaka på tisdag, men de försäkrade mig om att de inte va oroliga att nått va fel utan att han helt enkelt inte låg så att de kunde se allt, sen hade jag mk i framvägg som de också sa påverkade :) men det va helt underbart att få se små händer och fötter som sprattlade <3

  • Linkaa
    Anonym (Mjao) skrev 2020-11-19 15:21:33 följande:

    [quote=80775926][quote-nick]Linkaa skrev 2020-11-19 11:51:07 följande:[/quote-nick]Nu har jag också fått vara på rul och allt som de kunde se såg bra ut, vi väntar en liten pojke, en livlig liten där inne! Men han vägrade vända på sig så de kunde inte riktigt se allt så jag ska tillbaka på tisdag, men de försäkrade mig om att de inte va oroliga att nått va fel utan att han helt enkelt inte låg så att de kunde se allt, sen hade jag mk i framvägg som de också sa påverkade :) men det va helt underbart att få se små händer och fötter som sprattlade <3[/

    Mysigt och grattis! Trumpinneben är för gulligt! Och så få de se bebis igen!

    Jag sitter i väntrummet nu i väntan på UL nr 4. Ska göra vad de kallar flödesmätning.


    Tack så mycket! Jo det känns härligt att få se honom igen, och håller tummarna att allt ser lika bra ut den gången :) hur gick det för dig? Och vad är flödesmätning? :)
  • Linkaa
    Anonym (Mjao) skrev 2020-11-19 19:37:59 följande:

    Jag har antikroppar i blodet vars utveckling de vill följa, lite som om mamman är Rhd neg och barnet är positivt. Flödemätning innebär att de kollar barnets blodflöde i huvudet för att på så sätt se ev blodbrist. Riskerna ska vara låga säger de och i värsta fall måste man göra blodtransfusion på barnet. Jag försöker inte tänka på det utan mer att jag får ytterligare ul. Har nästa Ul om 2 veckor igen. Och idag fick jag med mig 3D bilder på bebisen:)


    Okej skönt att riskerna är låga iallafall, jag håller tummarna för dig att de fortsätter se bra ut, och det är ju tur de är så duktiga på allt sånt där och håller koll:) så roligt med 3D bild :)
  • Linkaa
    Fruffe skrev 2020-11-21 03:44:32 följande:

    Skriver igen då jag inte fick respons förra gången. Finns det plats i någon Facebook grupp? Vem skriver man till isåfall?


    Finns det inte längre bak i tråden skrivet vilka som man ska kontakta? Tyvärr kan jag inte hjälpa dig då jag inte själv har FB, kanske är så att de som höll koll på grupperna inte är kvar i denna tråd längre och kanske inte ser vad du skriver, vi få hoppas nån ser så du kan gå med:)
  • Linkaa
    Anonym (Mjao) skrev 2020-11-21 16:49:43 följande:

    Tack, ja men man få tänka positivt, i fredags såg allt bra ut och de dubbelkolla ju verkligen.

    Så vad gör ni i coronatiderna? Jag tycker det är rätt skönt m mera hemmahäng iallafall. Passar mig nu. Mer fokus på familjen. Tror inte jag kommer tillbaka på plats på jobbet innan det är dags att gå hem i slutet av mars, jag tänker mig väl 1-2 v innan BF sålänge man mår bra. Vad är era planer?


    Jag jobbar på som vanligt på mitt jobb då jag inte har ett jobb då man kan jobba hemifrån, kör lastbil men har en ganska tung körning med mycket tungt fysiskt runt ikring så jag kommer att söka graviditetspenning eftersom att jag redan nu vet att mitt jobb kommer vara för tungt sista tiden :) skönt för er som kan jobba hemma måste ju vara toppen då man är gravid :)
  • Linkaa
    Tissel91 skrev 2020-11-23 18:03:34 följande:

    Hej på er! Hur mår ni allihopa? :)

    Idag var jag på mitt efterlängtade RUL! Jag väntar en kille och en tjej, båda mådde bra där inne. Det var väldigt mysigt att få se dem igen!


    Grattis! Så himla roligt med tvillingar :)
  • Linkaa
    Fia92 skrev 2020-11-23 19:15:54 följande:

    Grattis, vad fantastiskt! Jag var också äntligen på RUL idag. Allt såg bra ut och blev flyttad till 14/4 istället för 22/4 som var beräknat utifrån senaste mens. Så skönt!

    Har ni andra börjat känna något än? Jag tror mig börja känns små buffar men är väldigt osäker.

    Jag mår bra förutom att jag har i princip konstanta sammandragningar som gör ont hela dagarna på jobbet... har en läkartid bokad om två veckor. Hur mår ni?


    Skönt att bli framflyttad :) jag har börjar känna ordentligt nu i typ 2-3 veckor innan det va jag osäker, men jag hade mk i framvägg och då har jag förstått att det känns mindre :)
Svar på tråden Bf April 2021