Inlägg från: Producenten |Visa alla inlägg
  • Producenten

    Bf April 2021

    Men Tildasafira, om du hade sista mensen den 11 juli, så har det ju gått nästan 7 veckor sedan du hade mens. Brukar du ha väldigt långa cykler?

  • Producenten

    Jag upplever stor skillnad i magstorlek om jag jämför med min första graviditet. Då märkte jag skillnad först i vecka 13 (kunde inte knäppa jeansen), men jag kunde utan problem dölja gravidmagen under oversize-skjortor till vecka 22. Den här gången fick jag överge mina vanliga jeans redan i vecka 9 och jag tycker att magen syns redan nu (i vecka 10). KAN det verkligen vara så att gravidmagen syns redan, eller är jag bara svullen och förstoppad? Haha.. jag är iaf glad att jag jobbar hemifrån så att jag inte behöver oroa mig för att chefen och kollegorna ska se magen. Vi ska jobba hemifrån åtminstone året ut, så jag kan dölja detta rätt länge om jag skulle vilja hehe. Nån mer som också upplever att det syns redan?

  • Producenten

    Tissel91, vi har en tvååring som drar hem förkylningsvirus från förskolan men jämna mellanrum så vi var förkylda hela förra veckan, men det börjar tack och lov gå över nu. Angående första ultraljudet verkar det skilja sig mellan olika landsting. Jag bor i Stockholm och här får man göra KUB-test (blodprov+ultraljud) i vecka 11-14. Jag ska göra det om drygt en vecka, i graviditetsvecka 12, och jag längtar ihjäl mig! Det verkar som att man kan få komma på tidigt ultraljud (vecka 6-9 kanske?) om man har drabbats av missfall förut.

    Angelicabon, här i Stockholm får partnern inte följa med på något. Jag har bara varit på inskrivningssamtal hittills och då var partner med via FaceTime.

  • Producenten

    Jag är nu i vecka 12 (11+4) och mår fortfarande illa och är extremt trött. Så fort jag har det lite lugnt på jobbfronten passar jag på att ta en tupplur (jobbar hemifrån). Aptiten är inte på topp ? vår tvååring äter bättre än vad jag gör för tillfället. Jag gjorde vul förra veckan och det är en livlig liten krabat där inne. Imorgon är det dags för KUB UL, jag håller alla tummar och tår för ett bra resultat!

    Jag har Facebook, men jag gillar anonymiteten här på FL, så jag stannar nog här.

  • Producenten

    Nu har jag gjort KUB och fick ett bra resultat! :)

    Ang frågan om magen syns. Ja, här började det synas redan i vecka 10. Min förra graviditet (första barnet) syntes det inte förrän efter vecka 20, så det är jättestor skillnad. Jag var på släktkalas i söndags och släktingarna såg gravidmagen så fort jag kom innanför dörren, alltså innan jag hade hunnit berätta den glada nyheten. Nästa vecka tänker jag berätta för min chef.

  • Producenten
    Linkaa skrev 2020-09-30 19:53:04 följande:

    Kul med någon fler i gruppen! Jag stannar här iallafall:)

    Jag väntar mitt andra, jag har en liten fundering, tror ni att man kommer behöva en syskonvagn? När den här bebben anländer så har vårat första precis fyllt 3, tänker främst om man vill ta någon längre promenad så blir det ju lite tufft för en 3 åring att gå själv eller stå på en stå bräda, men samtidigt kanske det är helt bortkastat, hur tänker ni? :)


    Vi väntar också andra barnet och vår förstfödda kommer att vara 3 år och 2 månader när småsyskonet anländer. Jag tycker att syskonvagn verkar helt onödigt. Vår dotter vill i princip aldrig sitta i vagnen ändå, hon vill gå själv. Och de fåtal gånger som hon faktiskt åker barnvagn tycker jag att det är på gränsen till för tungt som det är redan (hon väger 15-16 kg). Nä, det blir absolut ingen syskonvagn här.
  • Producenten

    Jag mår bra, tack! Nu är jag i vecka 13+5. Illamåendet och tröttheten har äntligen gått över! Nu tänker jag njuta, för det är väl bara en tidsfråga innan halsbrännan kommer (sist hade jag halsbränna från v 20). Jag berättade för min chef förra veckan och för resten av mitt team i måndags. De blev glada och sa nåt i stil med att det är sånt här som händer när båda jobbar hemifrån haha (fast om man ska vara petig så ?hände? det här under semestern hehe)

  • Producenten
    moder_jord skrev 2020-10-13 10:26:51 följande:

    Nu när illamåendet borde börja avta (är i v 12) har jag istället fått en rejäl svängom för 1 v sedan och gått från konstant illamående men nästan inga kräkningar till att istället spy mer eller mindre konstant genom hela dagarna.

    Det enda som funkar är att sitta helt stilla och Ha det lugnt omkring mig. Men det är ju rentav omöjligt ensam hemma med två småttingar. (Har en 2 och en 3 åring hemma) Att vänta en trea är verkligen nått helt annat.

    Här i regionen jag bor i har man bara RUL v 18. Inget annat ultraljud erbjuds. Kub eller annat får man heller inte göra här. (Tydligen ska de ha lagt till UL v 12 sen sist jag var gravid.) Men tagit bort det pga covid. Dock fick jag åka på koll v 9 pga konstanta smärtor vid äggstocken som tack och lov visade sig inte vara något från äggstockarna eller livmodern. Så verkar komma från ligament eller annat. Tack och lov. Hjärtat blinkade på. Det var skönt att få se. Har varit olidligt att alltid vänta till RUL att få titta. Så ett litet bevis på att nån lever där inne var skönt att se.


    Det låter fruktansvärt jobbigt! Hjälper det inte om du tar åksjukepiller?
  • Producenten
    S9191 skrev 2020-10-16 11:29:15 följande:

    Hej,

    Hur har ni berättat för er arbetsgivare? Vad säger man? Jag har jobbat på mitt jobb i lite mer än 6 månader, och kommer ha jobbat ganska exakt ett år när jag tänkt gå på föräldraledighet. Känns som det är ett svek? Som jag går av för tidigt? Orolig för att man ska få massa skit eller att folk ska bli irriterade....


    Det är bara att säga som det är. Det kommer ju att märkas förr eller senare ändå. Du ska inte ha dåligt samvete, folk får barn hela tiden och det är arbetsgivare beredda på. Vad vore alternativet? Att du skulle vänta med barn med hänsyn till din arbetsgivare? Det vore ju helt absurt. Och även om det ställer till med besvär för din chef eller dina kollegor att du ska vara f-ledig så får man väl hoppas att de har vett nog att behålla det för sig själva. Jag jobbar hemifrån så jag ringde min chef och sa ?jo, det är såhär att min man och jag ska få ett till barn i april?. Han svarade bara ?grattis, vad kul!?
  • Producenten

    Idag har jag börjat känna en helt ny sorts smärta. Det ilar i underlivet, mycket obehagligt, men tydligen kan foglossning yttra sig såhär. Nån annan som upplevt samma?

Svar på tråden Bf April 2021