Inlägg från: Producenten |Visa alla inlägg
  • Producenten

    Bf April 2021

    Linkaa skrev 2020-10-22 00:59:12 följande:

    Jag berättade igår för min chef och jag har jobbat på mitt jobb i ganska precis ett år nu, jag hade så mycket ångest över att berätta så jag ha gått med kronisk huvudvärk i nästan en vecka tills jag tog mod till mig och berättade, och min chef tog det superbra, första kommentaren va att vilken tur du skaffar ett till barn och inte bara har ett, syskon är bra att ha. Jag jobbar på en mansdominerad arbetsplats och är ensam tjej, min närmaste kollega lät väl inte jätte positiv och han hade misstänkt det ett tag. Självklart kan de kännas som ett svek men samtidigt så är det en period man är hemma och vips är man tillbaka på jobbet och folk förstår ju att man vill skaffa familj, som min chef även sa: familjen är viktigast och jobbet finns kvar och väntar på dig då du är tillbaka:)


    Vad skönt! Och jag håller med din chef om att syskon är bra att ha :)
  • Producenten

    Hej Anjo! Jag äter som vanligt, har inte ökat mina portioner. Jag väger mig inte hemma, så jag håller inte koll på vikten. Du behöver inte kontakta barnmorskan om detta. Du kommer sannolikt att få ställa dig på vågen vid dina MVC-besök, så de kommer att ha koll på din vikt.

  • Producenten

    Jag ska på RUL imorgon! :D Jag har känt sparkar de senaste två veckorna, så jag vet att ungen lever men jag vill verkligen ha bekräftelse på att fostret har utvecklats som det ska. Jag har läst att 98% av alla RUL visar inga avvikelser och det är ju betryggande, men jag kommer ändå inte att kunna slappna av helt förrän jag fått det bekräftat.

  • Producenten
    Linkaa skrev 2020-11-11 10:01:19 följande:

    Så mysigt att känna, jag tror jag känt men är som sagt inte säker, men magen börjar då vara enorm så nått måste ju då växa där inne:) så skönt att höra att statistiken är så bra, förstår dig helt att det är svårt att slappna av, jag trodde jag skulle vara mindre orolig nu med andra barnet men jag är precis lika orolig nu som med första.


    Jag är MER orolig nu med andra än jag var med första. Jag har nog läst för många skräckhistorier nu.
  • Producenten

    Idag har jag varit på RUL och det visade inga avvikelser. Allt var normalt och förlossningen beräknas till 5/4. Vi har valt att inte ta reda på könet i förväg, det får bli en överraskning :)

  • Producenten
    Anonym (Mjao) skrev 2020-11-13 18:24:53 följande:

    God kväll, nu har jag oxå checkat av RUL. Så mysigt och lite konstigt att inte få dela det med mannen. Livlig krabat iaf och allt såg bra, BM fick även känna på spark utifrån :).

    Kul att man nu dessutom fick små videofilmer m sig hem (till mobilen).


    Härligt! :) Skrattade när jag läste om BM som fick sig en spark, samma hände nämligen på mitt RUL. En kick rakt på den där manicken som hon höll mot magen :D
  • Producenten
    Anonym (Mjao) skrev 2020-11-13 20:50:53 följande:

    Hehe precis!! Jag tycker jag har känt lite lite, men bebis visade rätta takter idag! Hur mår du annars, några dagar till sen så börja räkningen neråt för dig :)


    Jag mår inte tipptopp tyvärr. Jag har dragits med en svampinfektion sedan graviditetsvecka 7. Det svider hela tiden, som att hela underlivet brinner. Jag har behandlat med canesten (receptfria vagitorier) och fluconazol (receptbelagda tabletter man sväljer) men inget hjälper. Jag ska uppsöka läkarvård igen i veckan som kommer, men jag börjar misströsta och tro att jag kommer få dras med det här hela graviditeten. Jag får svamp väldigt lätt och så har det varit sen tonåren. Det brukar bryta ut när jag börjar med p-piller, slutar med p-piller, byter p-piller eller är gravid. Rent hormonella orsaker alltså. I vanliga fall brukar en dunderdos av fluconazol hjälpa, men nu när jag är gravid kan jag inte ta så stor dos som krävs.
  • Producenten
    Anonym (Mjao) skrev 2020-11-15 18:11:57 följande:

    Fy låter ju inte alls kul! Har nog inte haft en svampinfektion i hela mitt liv, men att det svider låter inte kul alltså! Hoppas de kan komma m ngt bra i veckan, men du har säkert gått igenom det mest då redan och vet vad som finns. Men du kan jobba?


    Jadå, jag kan jobba :) Jag jobbar hemifrån framför en datorskärm. Hur mår du?
  • Producenten
    Anonym (Mjao) skrev 2020-11-21 16:49:43 följande:

    Tack, ja men man få tänka positivt, i fredags såg allt bra ut och de dubbelkolla ju verkligen.

    Så vad gör ni i coronatiderna? Jag tycker det är rätt skönt m mera hemmahäng iallafall. Passar mig nu. Mer fokus på familjen. Tror inte jag kommer tillbaka på plats på jobbet innan det är dags att gå hem i slutet av mars, jag tänker mig väl 1-2 v innan BF sålänge man mår bra. Vad är era planer?


    Vi gör typ ingenting. Hänger hemma, går en skogspromenad eller hänger i lekparken. Vi är beordrade att jobba hemifrån till åtminstone årsskiftet, men det lär ju bli förlängt så jag tror inte heller att jag kommer att vara tillbaks på kontoret innan f-ledigheten. Jag tänker gå i mitten av mars, 3 veckor innan BF. Förra gången gick jag hem 5 veckor innan, men det var lite väl tidigt.
  • Producenten
    Anonym (Mjao) skrev 2020-11-28 20:47:34 följande:

    Hej,

    Hur mycket sammandragningar känner ni av?

    Har gått en långpromenad idag och sen har jag mest vilat (sov dåligt i natt), men känner sammandragningar lite och från.


    Inget jag har märkt av. Hur känns såna?
Svar på tråden Bf April 2021