• SLM

    Svårare att bli gravid med andra barnet

    Innan vi fick vårat första barn så hade jag två missfall. Alla tre gångerna vart jag gravid direkt, och knappt utan att vi försökte. Visst hade vi sex runt ägglossning men inga stickor eller liknande. Nu när vi försöker skaffa syskon är det dags för försök nr 4. Jag vet att det är fullt normalt att det kan ta upp till ett år men jag tycker det är konstigt att det gick så snabbt förra gången. Min lutealfas är kortare nu 10/11 dagar) vilken kanske kan påverka? Samt så är vi några år äldre (dock under 30 båda två)..

    Är det någon som vart med om liknande eller har några lugnande ord?

  • Svar på tråden Svårare att bli gravid med andra barnet
  • SLM

    Tack för svar! Ja ni har nog rätt i att det bara är tur om det tar sig så snabbt. Man blir bara chockad när mensen kommer och man ba: men vi har ju haft sex? Hur sjukt det än låter att resonera så haha. Grattis till din graviditet lillagullefjun! Och jag h hoppas det tar sig för er med snart anonym!

  • SLM

    Hur gick det för dig? Kom mensen? Haha oj vilken tur! När man minst anar det... :)

  • SLM
    Anonym (3) skrev 2020-07-28 07:39:12 följande:

    Min första blev till på ?första försöket? (Vi försökte inte)

    Andra kom till efter 3 år och en fertilitetsbehandling.

    Tredje efter 10 år. Efter andra barnet använde jag inget skydd, ville ha ett tredje barn men ville inte försöka desperat som med andra eftersom man vart ledsen varje månad när man inte vart gravid. Jag gav upp efter att inte blivit gravid under 8 år och tänkte att jag får fokusera på karriären istället, tänkte även att jag var för gammal nu. Så i två år var jag inställd på att vi inte skulle ha fler barn. När det gått 10 år och mensen vart sen tänkte jag ?jaha, ska jag redan in i klimakteriet? . Tog mig någon vecka innan jag tänkte på att ta ett graviditetstest och blev otroligt förvånad när det visade ett starkt plus. Nu är jag trebarnsmamma :)


    Oj vilken resa! Häftigt att ni fick era barn tillslut, det är ju det viktigaste :) vilken fertilitetsbehandling fick ni genomgå?
  • SLM

    [quote=80591389][quote-nick]mrsLina skrev 2020-08-18 08:10:58 följande:[/quote-nick]Första barnet tog sig på 2:a försöket.

    Har försökt nu med andra i 6 mån. Vi var väl lite naiv och tänkte att det skulle gå lika snabbt. Sedan börjar man stressa när inget händer. Läser på om sekundär infertilitet och att landstinget inte hjälper en om man har ett barn. Usch nä detta har inte varit roligt.

    Men imorse fick jag ett svagt svagt streck på stickan ????

    Hopps nu att det verkligen är något.

    Åh så spännande!! Håller tummarna! Vart i cykeln är du? :)

    Är i samma sits som dig typ. Har googlat massa och funderat på hur vi ska ha råd med privat ivf typ haha, trots att vi är på fjärde försöket nu bara.

  • SLM
    mrsLina skrev 2020-08-19 08:02:56 följande:

    Tack. Strecket var mycket starkare idag, så skönt.

    Är -3 bim. Så fortfarande tidigt.

    Ja jag med, man blir lätt galen tillslut. Hur svårt ska det va liksom. Haha :)

    När har du bim?


    Gud vad roligt! Grattis!! Gjorde ni något speciellt denna månad när det tog sig?

    Jag brukar få min mens på dag 10-12 och dag 10 är imorgon. Räknar med att få mensen då för att inte bli besviken. Jag har fått kortare lutealfas sen vi började försöka också vilket känns konstigt.
  • SLM
    mrsLina skrev 2020-08-19 20:27:55 följande:

    Tack!

    De andra månaderna har jag ammat 1 barnet. Typ 2 gånger på natten. Men tydligen var det tillräckligt. Slutade i början av juli så det måste ha varit det. :)

    Jg håller alla tummar för er. Känner du något?


    Tack! Nja, idag är dag 11 och ingen mens. Har haft lite molvärk i flera dagar (brukar vanligtvis bara ha det dagen innan) men jag testade negativt imorse så den kommer nog snart. Men är iallafall lite glad att min lutealfas vart lite längre denna månad :) innan har den bara blivit kortare och kortare.
  • SLM

    Nej ingenting faktiskt :) började äta lite kosttillskott denna månad, kanske var det. Hur gammalt är ditt första barn? :)

  • SLM

    Åh vad kämpigt. Min är 2 år och två månader och den värsta fasen var månaderna innan två års dagen tyckte jag. Sen vart det bättre :)

    Fick förresten min mens igår. Så tråkigt men försöker tänka att 4 försök är ingenting (även om det inte känns så :) )

Svar på tråden Svårare att bli gravid med andra barnet