Inlägg från: Anonym (Julie) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Julie)

    Han vill men inte jag

    Anonym (Lycklig) skrev 2020-08-14 00:05:56 följande:
    Hur kan du påstå att barnets bästa är att inte bli fött? Min mamma blev oplanerat gravid (med mig) och ville inte behålla sitt barn (jag). Men det slutade med att hon behöll mig. Detta har hon själv berättat för mig, och om du vill veta varför hon valde att i sista sekund inte göra abort så kan jag förklara det.

    En människas värde grundar sig inte i vad föräldrarna tycker om honom/henne, alla människor (inklusive ofödda människor) har människovärde just för att de är människor. Det är inte någons bästa att bli dödad i moderlivet. Jag fick en möjlighet att leva och få en framtid, och det kommer jag alltid vara glad och tacksam för.
    Och om du inte blivit född, hade du då blivit olycklig över det? Nej, såklart inte. Är TS inte redo och inte vill ha barnet kan det mycket väl vara i barnets bästa att hon gör abort. Det är helt okej.
  • Anonym (Julie)
    Anonym (Lycklig) skrev 2020-08-23 19:51:38 följande:
    Jag skulle inte levt då... Vilket betyder att någon hade tagit ifrån mig mitt liv och min framtid. Precis som jag har rättigheten att leva nu så hade jag den då, när jag ännu var i min mammas moderliv. 

    Abort är aldrig det bästa för varken kvinnan eller barnet. Jag säger inte att hon befinner sig i en enkel situation, men jag vill påminna om att det finns hjälp och stöd som hon kan få. Det finns exempelvis hjälp i form av ekonomisk hjälp eller socialt stöd, om det är vad just hon behöver. Adoption är även ett alternativ, och man kan få hjälp i adoptionsprocessen.
    Nej, så larvig du är. Ingen skulle ta ditt liv om du blev aborterad, och du hade faktiskt inte samma rätt att leva när du var en liten cellklump som nu när du är född.

    I väldigt många fall är abort det allra bästa valet för både kvinnan och barnet. Så är det bara. Vill man inte ha ett barn och gå igenom en graviditet och förlossning behöver man inte göra det. 

    Det finns dessutom mängder med problem med adoption. I många fall är det inte en superbra lösning för barnen. 
  • Anonym (Julie)
    MRAKas skrev 2020-08-23 20:03:06 följande:
    Är det fortfarande helt ok och det bästa för barnet om det är fadern till barnet som inte känner sig redo?
    Sånt är ju svårt, för mannens känslor kan inte prioriteras på samma sätt som kvinnans. Eftersom hon är den som är gravid måste man ju först och främst se på vad HON vill. Vill hon behålla barnet är det hennes beslut att ta. Det är ju hennes kropp som kommer påverkas, oavsett om det blir abort eller att hon fullföljer graviditeten och förlossning. 

    Det kanske inte är det allra bästa för barnet att födas och ha en pappa som inte vill veta av hen, men det är troligtvis inte det sämsta heller. Barnet kommer ju i alla fall ha en mamma som både VILL gå igenom graviditet och förlossning och ta sedan hand om barnet. 
Svar på tråden Han vill men inte jag