• momjanet

    Kvinnlig våldtäktsman

    Elle N skrev 2020-07-28 00:22:29 följande:
    Det kan vara problematiskt för det fåtal män som våldtas av kvinnor att det ser ut såhär. Som om det inte är en "riktig våldtäkt" om den utförs av en kvinna. Samtidigt skulle en kampanj för att göra det könsneutralt kunna tolkas som en kampanj för att mörklägga den extrema överrepresentationen och dölja/förminska verkligheten av det totala överrepresenterade våldet från män mot kvinnor.
    Problemet är den stora okunskapen, att folk har en massa fördomar om vem som är förövare och hur våldet ser ut.

    Sanningen är något helt annat än vad du tror. Undersökning efter undersökning visar att kvinnor står för ungefär 50% av våldet i nära relationer. Skillnaderna mellan könen är konsekvenserna, männens våld ger mer fysiska skador pga att mannen oftast är fysiskt överlägsen.
    Kvinnor använder sig oftare av psykiskt våld och det kan ofta ge än värre skador även om det inte syns i form av blåmärken.

    Så absolut måste det upp till diskussion på hög nivå. En anledning är att vi måste ifrågasätta kvinnors straffrabatt. Våldtäkt mot barn ger män många år i fängelse medan kvinnor ofta blir frikända eller får villkorligt trots samma tyngd i bevisningen.

    Så absolut att våld ska göras könsneutralt. I så fall skulle inte gatuvåldet helt ignoreras som det görs idag. Mäns våld riktat mot andra män.
    Kvinnor skulle få samma straff som män för samma brott.
    Kvinnors våld skulle synliggöras mer.
Svar på tråden Kvinnlig våldtäktsman