Inlägg från: Anonym (Hoppsan!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hoppsan!)

    Oagligt att döpa barn till samma sak?

    Va haha, oj vilken intressant frågeställning. Jag är mest nyfiken på hur det kunde komma sig att du inte tänkte på det?!? Fyllde du i blanketten stående i kön till Skatteverket eller hur gick det till, namnet är väl ändå något som de flesta brukar gå och fundera på ganska länge och vända o vrida på frågan..? Knäppt men kul :)

    Är också väldigt nyfiken på varför just dessa två namn, tycker du de är extra fina eller är det släktnamn, var fick du dem ifrån?

    Olagligt lär det väl inte vara och jag tror inte det är helt ovanligt heller att barnen har samma namn, men då är det nog oftast medvetet t.ex släktnamn, jag vet familjer där alla söner har åtminstone ett förnamn som alla heter och sedan olika tilltalsnamn. Kanske inte lika vanligt att man bara råkade ge samma namn för att man inte tänkte på det ;)

    Hoppas du förlåter att jag tycker det är stor humor i det här :D

  • Anonym (Hoppsan!)

    Ta inte illa upp, förlåt att jag skrattar <3

    På Bali är det vanligt att man använder bara fyra olika pojknamn som alla barn får heta: första sonen får heta Wayan, andra Made, tredje Nyoman och fjärde Ketut. Sen börjar man om igen, får man en femte son får han också heta Wayan osv. Dessutom är det många som inte ens har efternamn utan man har bara ett namn på id-kortet, sjukt förvirrande att ha 250 Wayan i en och samma lilla by...

Svar på tråden Oagligt att döpa barn till samma sak?