Inlägg från: pepsimax |Visa alla inlägg
  • pepsimax

    Fler som får svält-symtom av normal bantning?

    Jag blir så första veckorna, sedan blir det lättare. Men eftersom jag trillar in i ätstörningar om jag äter för lite så gör jag inte så längre. (ligger hellre på lite för mycket, vilket lett till att jag gått upp rejält i vikt tyvärr, men känner alternativet inte heller är bra)

  • pepsimax
    Hi5 skrev 2020-07-30 10:39:51 följande:
    Man ska inte äta många små måltider, det är helt galet och det finns inga som helst belägg för att det skulle vara bra för kroppen. Eller tänderna. 1-3 måltider om dagen är optimalt :) 
    Fungerar dåligt förmig att äta många små också, jag förstår tanken hos dem som gör det, men för mig känns det mycket mer effektivt om jag äter två hyfsat normala måltider om dagen, gärna med fokus på frukost och middag. Lunch kan jag äta något lätt, typ broccoli och quorn, om jag ska ner i vikt.
  • pepsimax
    Mascaraklumpar skrev 2020-07-30 11:11:07 följande:
    bullen1984 skrev 2020-07-30 06:44:28 följande:

    Har vid ett fåtal tillfällen lyckats hålla i det ändå i några veckor och då försvinner det. Men de där första dagarna är så vedervärdiga att jag sällan lyckas, så jag får väl vara knubbig för resten av mitt liv.


    Samtidigt måste det vara jobbigt även efter det att kroppen vant sig, fast kanske på ett annat sätt? Hade det plötsligt blivit enkelt att gå ned i vikt och sedan hålla den nya vikten så hade du ju vägt det du vill väga i och med att du tog dig genom den första tiden, och studier hade inte visat att i princip alla bantningsförsök misslyckas om man ser till vad personerna väger några år senare (gäller vuxna med fetma, inte barn eller personer med endast några kg i övervikt).
    Nej, det finns nog många som lyckats banta?

    Jag är en av dem.

    Nu väger jag något mer än jag gjorde för 20 år sedan, men jag är över 40 nu, och tror dte är normalt. Har däremot gått ner 20 kg som jag inte gått upp på 15 år.
  • pepsimax
    Tusselina skrev 2020-07-31 03:47:20 följande:
    Finns inget som pajat mina hungerskänslor som när jag försökte med viktväktarna, från att aldrig haft några hungersproblem och klarat mig fint utan mellanmål etc. gjorde viktväktarna mig bara mer och mer hungrig, visst precis när måltiden var avslutat var jag mätt (magen var full), men jag var efter en tid alltid hungrig efter 20-60 minuter efter. Tyvärr gick det heller inte över när jag slutade heller, fick leva länge med att vara konstant hungrig även om jag övergett den (då var de extra illa med att styra folk mot väldigt fett och proteinfattig mat) och åt mer "normal" mat igen, det var bara att maten som tidigare (innan VV) hade hållit mig mätt och belåten länge utan att behöva äta hela jäkla tiden inte heller längre gjorde det. Så en ganska lång tid efter fick jag kämpa med konstanta hungerskänslor innan jag igen kunde bli mätt utan att det bara var bukfylla. 
    Tog flera år innan det var tillbaka till det normala och så länge jag inte börjar äta alltför fettsnålt går det utan problem att med periodisk fasta utan att jag blir akut hungrig. 

    Tvivlar att TS blir hjälpt av att förlita sig på bukfylla för mättnad om hon upplever att hon känner sig svag etc.
    För mig har det alltid hjälpt att försöka äta mest grönsaker och protein, samt äter jag normalfeta produkter, bara mindre kolhydrater och generellt lite mindre portioner. Jag känner mig faktiskt sällan så hungrig numera. Viktväktarna tycker jag generellt har hög andel kolhydrater i det jag provat iaf, och det gör mig mer hungrig i längden.
Svar på tråden Fler som får svält-symtom av normal bantning?