Inlägg från: DahSchmurr |Visa alla inlägg
  • DahSchmurr

    2,5-åring med sömnsvårigheter, HJÄLP!

    Har problem med sömnen hos min 2,5-åring. Han vägrar vakna på dagen och han vägrar somna på natten. Och han kan inte hålla sig vaken en hel dag utan dagssömn heller.

    En normal kvällsnattning tar minst en timme men inte ovanligt att det tar 2 timmar. Ibland mer. Han bara skriker, gråter, försöker leka, kliver upp osv hela tiden. Spelar ingen roll om han får sova i egen säng eller med förälder. Alltid problem. Trots att han är trött egentligen!

    På dagen somnar han enklare och har istället stora svårigheter att vakna. Han sover som kortast i 1 timme men vanligast mellan 2-3 timmar. Jag vet att det låter dumt men han går nästan inte att väcka! Han bara skriker, gråter och somnar om om han ens kvicknar till över huvud taget. Ställer jag honom på golvet så lägger han sig bara rakt ner på golvet och sover där. Försöker jag hålla honom vaken under dagen så är det en extremt stor risk att han istället somnar sent (men inte tillräckligt sent för läggdags) och så vaknar han när han egentligen borde ha lagt sig för kvällen.

    Både jag och min make (och pappan till barnen) är SÅ trötta... För inte bara har vi problem med 2,5-åringens sömn, vi har också ett till barn på 1 år med "normala" bebissömnrytmer som skär sig helt med vår äldsta son! 1-åringen vaknar fortfarande på natten för att få flaska och vaknar tidigt på morgonen. Så jag får lägga mig sent och vakna tidigt varje dag, med avbrott mitt i natten. Det tär verkligen på en i längden...

    Finns det NÅGONTING vi kan göra? Det är som att vår 2,5-årings sömnrytm lever sitt eget liv... Och hans sömnrytm varierar väldigt ofta i tider också!

    Vad kan vi göra?

Svar på tråden 2,5-åring med sömnsvårigheter, HJÄLP!