Inlägg från: Anonym (P) |Visa alla inlägg
  • Anonym (P)

    Allt i gemensam pott, trots helt olika ekonomi!

    Jag kan inte förstå vem som har med detta att göra?

  • Anonym (P)
    fjanten skrev 2020-08-03 13:35:13 följande:

    Skulle du då vara OK med att göra 100 % av hushållets sysslor, arbeta 100 %, och stå för 50 % av alla kostnader?


    Men varför stå för 100% av hushållets sysslor?
  • Anonym (P)
    Anonym (The bug) skrev 2020-08-03 13:23:28 följande:

    Det är ju inte säkert att man gör det, men om någon undrar varför man är hemma så mycket så säger man väl om man jobbar deltid? Och har man då inte fantastiska inkomster så blir kanske nästa fråga "Jaha, men hur funkar det rent ekonomiskt då?"


    Då struntar man i att svara. Ingen har med det att göra.

    Jag skulle inte svara om någon frågar mig vilken inkomst jag har. Det som är taxerat är offentliga uppgifter men det får de göra sig omaket att ta reda på själva i så fall.

    Än mindre skulle jag svara hur jag och min partner delar upp våra utgifter.
  • Anonym (P)
    Anonym (E.) skrev 2020-08-10 11:49:27 följande:

    Tråkig inställning. Om de separerar kan hon väl gå upp i tid då? Då har hennes barn i alla fall sluppit långa skoldagar under några år - förhoppningsvis tills han eller hon är så stor att fritis inte behövs längre. Han eller hon har fått en lugnare barndom, med en mindre stressad mamma - och det är väl värt något det också?

    Och det där med "fel signaler" - jag skulle absolut inte ha något emot att min dotter blev hemmafru, om hon hittar en bra man och trivs med det själv. Sverige har blivit ett knasigt land.


    Alla gör som man vill.

    Jag tycker man måste skilja på småbarnsåren och det man gör före och efter det.

    Man måste dock vara medveten om att hela socialförsäkringssystemet bygger på individen, inte familjen. Jag känner till ett par fall där personer utan SGI blir långtidssjuka. De är väldigt utsatta ekonomiskt.

    Så vad gäller det har Sverige varit konstigt i över 30 år, sambeskattning togs bort på 70-talet och förändringen har skett gradvis.
  • Anonym (P)
    Anonym (E.) skrev 2020-08-10 12:28:58 följande:

    Ja, jag tycker att det är dags att skrota SGI-systemet. Jag tycker inte att skattepengar ska fördelas så - olika till olika människor beroende på vad de har tjänat innan. Ibland i åratal. Jag tycker att det ska finnas ett bidrag som är lika för alla som inte kan arbeta av någon anledning (sjukdom, funktionshinder, arbetslöshet, spädbarnsåret...), och vare sig man arbetat det närmaste åren innan man blev sjuk, arbetslös, whatever - eller inte. 

    Det är inte klokt att en kvinna inte ska kunna lämna sin man, för att hon inte har någon inkomst... i ett land där ändå så oerhört mycket bidragspengar delas ut till kreti och pleti. 


    Jag tror att om man inför medborgarlön (för det är väl det du menar?) lika bidrag oavsett inkomst kommer arbetsmarknadens parter göra systemet inkomstbaserat ändå. Precis som det är idag. Blir jag sjuk får jag mer pengar från kollektivavtal än försäkringskassan.

    Det avsätts 4,5% av lönen till tjönstepension. Lönedelar över ca 42.000kr avsätts 30%. Varför då kan man undra? Jo för att lönedelar över detta belopp ger ingen allmän pension.
  • Anonym (P)

    Oj dumma telefon jag var inte färdig. Basinkomst ligger inte högt på något partis agenda. Bara ett konstaterande. Magdalena Andersson vill t ex ha ut hemmavarande kvinnor i invandrartäta områden i jobb. Av flera skäl, integration bl a.

    Småbarnsåren är inte så många, man får bl a barnår för pension. Men det man gör före barnen och när de blir större ska räknas, tycker jag.

Svar på tråden Allt i gemensam pott, trots helt olika ekonomi!