Inlägg från: Skogssport |Visa alla inlägg
  • Skogssport

    Hur många semesterveckor har du varje år?

    brallison skrev 2020-08-05 10:04:16 följande:

    Privat anställd och har 5 veckor (som räcker gott och väl, tycker jag). Brukar ta 2-3 veckor på sommaren (aldrig mer - slöseri med tid enl. mig) och sedan flera kortare long-weekend under året - det just dessa korta avbrott från rutinen som gör mest nytta i vardagen.


    Det är nog väldigt olika. Jag älskar längre ledigheter, då laddar jag batterierna som bäst (är alltid ledig fre, lör, sön).

    Har 5 veckor betald semester. Brukar ta ut 4 på sommaren och 1 på vintern (som oftast blir längre tack vare röda dagar).

    Har möjlighet att ta ut obetald semester också. Det händer då och då, särskilt kring 1-veckorsloven som skolorna har.
  • Skogssport
    Anonym (K) skrev 2020-08-05 12:07:26 följande:

    Typ 13 veckor. Jag är lärare så jag är ledig de flesta loven men jobbar å andra sidan 45 timmar i veckan under terminerna.


    Så olika det är med läraryrket.

    Här jobbar man 2 veckor efter skolavslutningen på sommaren, samt två veckor innan skolan börjar. Ledigheten på sommaren blir således 6 veckor.

    Hela julledigheten, hela påsken, men arbetsdagar de flesta dagarna under sport och höstlov.
  • Skogssport
    Rataxes skrev 2020-08-05 12:52:11 följande:

    8 veckor om man räknar med arbetstidsförkortningen. Därutöver tar jag ut all övertid i ledighet. Det kan bli 3-6 veckor till.


    Vadå arbetstidsförkortningen?
  • Skogssport
    momjanet skrev 2020-08-05 12:58:52 följande:

    Jag bestämmer själv. I år blir det exakt noll veckor. Nästa sommar kommer jag i gengäld vara ledig 12-14  veckor.


    Denna sommar var en bra sommar att spara ledigheten.

    Förutsatt att man inte har barn som tvingas vara på frita för att föräldern vägrar ledighet.
  • Skogssport
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-08-05 23:51:54 följande:

    Vad menar du med ferie? 

    Intressant att se svaren ...

    Jag har nästan 7 veckor per år plus att jag har en sparpott på runt 3 veckor. Jag behöver inte ta ut ett visst antal dagar per år utan kan spara och i år tar jag ju inte ut mycket eftersom jag brukar använda semesterdagar till att resa och det blir det ju inte så mycket av i år förstås.

    Är bunden av skollovet, och brukar ta 1v (eller en halv) i februari, 2v (eller 1.5v) på våren, 2 eller 3v på sommaren, 1v (eller en halv) i oktober och runt 1v till jul. Blir dessutom någon halv dag ledig då och då för en helgresa. 

    Ett år för en tid sedan tog jag 3 månaders obetald semester på sommaren, och skulle eventuellt kunna ta några veckors obetald semester Igen snart, men är nog inte läge för det.

    Brukar lägga mest krut på de 1.5 till 2v jag tar på våren, då känns det som om jag och sonen bäst behöver en paus och vi brukar åka långt bort, göra spännande saker och bränna en hel del pengar. På jul och runt 1v på sommaren åker vi till Sverige oftast, och annars reser vi till andra ställen, brukar nästan aldrig ha ledigt och vara hemma. 


    Så olika vi är.

    Jag tar helst långledigt på sommaren, gärna en vecka på hösten (mellan sommar- och vintersemester) men om våren behöver jag ingen semester alls tack vare ljusare dagar, många röda dagar och vårblomningen.

    Men på sommaren är det najs med långledigt i det fina vädret, på hösten behöver man lite ledigt när allt är så grått och trist och på vintern vill man ju gärna vara ledig och bara mysa.

    Jag har 5 veckor betalt men i år tar jag 4 på sommaren, 1 på hösten, 2 på vintern. Behöver det. Haft corona och är inte helt återställd än (trots att det var flera månader sen).
Svar på tråden Hur många semesterveckor har du varje år?