• Vildbi

    Hur många semesterveckor har du varje år?

    Hur många semesterveckor har du per år och hur brukar du fördela dem?

    Räkna med såväl betald- som obetald semester. Jag är enbart intresserad av hur många veckor du tillåts att vara ledig, alt. tillåter dig själv (egenföretagare) att vara ledig, varje år.

    Skriv gärna en kommentar.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
  • Svar på tråden Hur många semesterveckor har du varje år?
  • Anonym (Arlo)

    Jag svarade 6 veckor för det är det jag har i grunden, sen kan jag tjäna fler dagar om jag handleder studenter på mitt jobb. Kan vara allt från 1-9 dagar extra på ett läsår.

  • Anonym (Abc)

    Jag har 33 dagars semester året år. Inga klämdagar eller halvdagar. Sedan är det ibland mycket att göra vilket gör att jag får ca 2 veckor extra varje år att ta ut i ledig tid för att kompensera övertid (1-1 så ingen övertidsfaktor).

    Så totalt ca 8-9 veckor blir det. Brukar ha ca 4 sammanhängande veckor plus några strödagar på sommaren, sportlov, påsklov några dagar vid jul och i övrigt lite strödagar för weekendresor.

  • Anonym (hemmafru)

    Maken har fem veckor. Han tar fyra på sommaren och en vecka utspridd på jullovet. 

  • Anonym (6+)

    Har 25+7 betalda semesterdagar, så 6 veckor+2 dagar och brukar ta ut 5 veckors ledighet i 2 olika block på sommaren och en vecka ledigt på hösten för att resa. Har aldrig lyckats ta ut alla mina semesterdagar, har nästan alltid minst 10 kompdagar jag måste ta ut i första hand. Brukar ramla in lite kontant ersättning istället eftersom det finns begränsningar i hur många semesterdagar vi kan spara, tror gränsen är runt 60 dagar, sen betalas det ut i pengar.

  • Bunny on speed
    Bunny on speed skrev 2020-08-05 17:27:49 följande:

    5 veckors semester + ferie. Vad kan det bli? 11 veckor?


    Tillägg: jag kan inte välja när jag tar ut dem. Det är förlagt till lov.
    Bunnies, it must be bunnies!
  • Hilde3000

    Drygt 7 veckor, ledig röda dagar och klämdagar. Jobbar 39 timmar per vecka, dagtid. Har dock bara tagit ut 3 veckor hittills, kommer spara mycket till nästa år.

  • Anonym (K)
    Skogssport skrev 2020-08-05 12:19:55 följande:

    Så olika det är med läraryrket.

    Här jobbar man 2 veckor efter skolavslutningen på sommaren, samt två veckor innan skolan börjar. Ledigheten på sommaren blir således 6 veckor.

    Hela julledigheten, hela påsken, men arbetsdagar de flesta dagarna under sport och höstlov.


    Ja det är lite konstigt. Vi jobbar en vecka efter skolavslutningen på sommaren och en vecka innan eleverna börjar igen efter sommarlovet. Jullovet är vi lediga men börjar två dagar innan eleverna. Helt lediga sport- och påsklov och på höstlovet jobbar vi tre dagar. Även om jag älskar det långa sommarlovet hade jag gärna börjat jobba lite tidigare inför det nya läsåret för att få mer egen planeringstid. I år börjar vi nästa onsdag och eleverna en vecka senare men jag hade gärna sett att vi lärare börjat redan på måndagen.
  • Anonym (Också lärare)

    Halva sommarlovet är ferie och inte semester. Men sju (i år åtta) veckor på sommaren, två runt jul, påsklov + sportlov är jag ledig. Så 11-12 veckor per år, styrt när.

Svar på tråden Hur många semesterveckor har du varje år?