• Anonym (L)

    Vad vill han egentligen?

    Är du säker på att han vill ha barn överhuvudtaget?

    Du vill ha barn, men inte just nu. Om hur hur lång tid skulle du vilja börja försöka? Räkna med att det kan ta upp till ett år från det att ni börjar försöka, tills du blir med barn, med sådant vet man ju aldrig innan man väl har börjat försöka.

    Sätt upp en tidsram för dig själv, hur länge du skulle kunna vänta tills du vill börja försöka. Eftersom att du är 30 så hade jag inte väntat allt för många år till, om jag var du.

    Jag tycker att det är viktigt att du försäkrar dig om att han vill ha barn överhuvudtaget, så jag tycker att ni ska prata med varandra. Fundera också på när du själv vill ha barn och säg det till honom och fråga honom ungefär när han kan tänka sig att skaffa barn. Säg att det är viktigt för dig att veta ungefär när han kan tänka sig att börja försöka - för att du är ju faktiskt 30 år och kan inte vänta i hur många år till som helst.

  • Anonym (L)
    Anonym (Orolig) skrev 2020-08-06 11:03:00 följande:

    Vi har pratat om detta men han känner sig bara pressad och stressad när jag tar upp det. Jag säger till honom att jag inte vet exakt när jag vill men att jag vill veta om han överhuvudtaget vill ha barn eller inte. Då säger han att han vill ha barn men inte när. Jag frågar om han känner sig lite rädd för det och då säger han ja. Vill som sagt inte pressa honom för hårt i frågan, men håller med att jag behöver ha en hållpunkt. Kan tänka mig att vänta ett år till man försöker. Då kanske han har mognat i frågan eller inte. Han kanske tänker annorlunda då, vem vet. I så fall har det heller inte gått fööör lång tid ifall jag skulle behöva bryta upp mellan oss. Som jag egentligen inte vill.

    Någon som varit med om samma situation där killen är tveksam och känner sig pressad men sen ändrat sig och är den som vill ha barn?


    Jag förstår. Han vill ha barn men är osäker på när och han känner sig lite rädd.

    Alltså, grejen är ju att ni är ju ett par och du är trots allt 30 år, så det är klart att du frågar och behöver veta. Om det då innebär att han känner sig pressad och stressad så får det faktiskt vara så, för om ni inte pratar om det så riskerar du att gå runt och vänta på honom i onödan för att sedan behöva göra slut för att han kanske vill vänta med barn mycket längre än vad du vill.

    Kommunikation är a och o och när det gäller viktiga och avgörande saker som barn, så är det faktiskt så att man måste prata om det. Då vet man hur man ska förhålla sig till situationen och vad man ska göra härnäst. För tänk om ni då inte pratar om detta och så väntar du ett år till innan du tar upp att du vill börja försöka och så häver han ur sig att han vill vänta minst fem år till? Jaha, då kunde han lika gärna ha sagt det för länge sedan så kunde du ha gått vidare och försökt hitta någon ny. För det är faktiskt också något som oftast tar lång tid, att komma över sitt ex, vara redo för att börja dejta igen med allt vad det innebär och att sedan faktiskt hitta någon som man gillar och som gillar en tillbaka och som man vill skaffa barn med. Det kan ta väldigt lång tid.

    Säg att du kan tänka dig att vänta i ett år till innan ni börjar försöka och fråga honom vad han tänker angående det. Förklara för honom att det faktiskt är viktigt att ni pratar om det här.
Svar på tråden Vad vill han egentligen?