Inlägg från: En1gma |Visa alla inlägg
  • En1gma

    Hur var fördelningen av hushållssysslor under er graviditet?

    Jag och min sambo har en dispyt här hemma. Jag handlar all mat, lagar all mat och står för 80% av disken. De övriga sysslorna delar vi ganska lika på.


    Här om dagen blev hon upprörd över att jag inte tog undan min tallrik ifrån bordet, och påpekade att det minsann händer rätt ofta. Jag vill hävda att det inte händer särskilt ofta, men oavsett så känns det märkligt att hon blir så sur över att hon nån gång får sätta in min tallrik i diskmaskinen då jag gör så mycket mer i hemmet. Hon blev då ännu mer upprörd sa att jag inte ska känna mig så nöjd med mig själv och vad jag gör för att det är fullkomligt normalt att mannen tar nästan alla hushållssysslor under graviditeten.


    Då hon är i vecka 9 och mår väldigt illa så gör jag dessa saker gladeligen, det är inte det jag vänder mig mot, det jag vänder mig mot är det att hon hävdar att det är fullkomligt normalt att mannen tar allt under graviditeten och hon därför inte behöver vara det minsta tacksam över allt jag gör för att underlätta hennes tillvaro, och till och med har rätt att skälla på mig om jag missat något eller inte börjar laga mat precis när hon blir hungrig.


    Därför startar jag denna omröstning för att se hur "normalt" det faktiskt är att mannen bär så mycket av hemmets sysslor som jag gör. Åter igen, jag fortsätter mer än gärna bära den större delen av hemmets sysslor under graviditeten jag vill bara veta om jag har rätt att tycka att jag gör ett bra jobb som partner eller endast ett mediokert.

    Omröstning
    Du måste logga in för att rösta eller se resultatet av omröstningen.
Svar på tråden Hur var fördelningen av hushållssysslor under er graviditet?