Inlägg från: Anonym (Tuppis) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tuppis)

    Dött äktenskap-hjälp!

    Ja egentligen har du två val varav det ena ville du inte, separera. Jag tror inte du själv lyckas vända på honom från mansgris till familjefar så jag tycker ni knatar iväg till familjerådgivningen. Kanske är lättare för honom att någon utifrån berättar hur vår kultur funkar.

  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Alina) skrev 2020-08-08 10:44:32 följande:

    Tack! Jag är övertygad på att mycket av våra problem är ? kulturella?. Det skulle man kunna diskutera om i en evighet. Men han är ändå svenskfödd. Han borde veta bättre. Och det gör han. Han väljer bara att strunta i.


    Det spelar ingen roll vilket land man är uppväxt utan vilka värderingar man växt upp med. Sedan tycker jag ni sätter er ner och diskuterar om hur ni vill ha det när ni inte bråkar och är arg på varandra, funkar väldigt dåligt att lösa problem då. Skriv gärna upp i förväg vad ni vill diskutera så flyger inte samtalen iväg på annat. Vi han inte dela rättvist på ansvar och sysselsättning i hemmet så är det ju han som väljer att inte leva familjeliv på riktigt och väljer bort. Men som sagt, han måste nog börja med att ha rätt värderingar i huvudet först.
  • Anonym (Tuppis)
    Anonym (Alina) skrev 2020-08-08 12:06:43 följande:

    Självklart spelar det ingen roll vartifrån man kommer från. Men efter många år i detta äktenskap går det att konstatera en del kulturkrockar. Det behöver inte nödvändigtvis vara ett problem om man som par samarbetar och möts i mitten. Det har vi också gjort många år. Men under resans gång har det försvunnit.

    Vi har flertalet gånger diskuterat om våra problem i lugn och ro. Ibland har det gett effekt 1-3 dagar. Sen har vi hamnat på ruta 1 igen. Nästan så att jag känner att det är omöjligt att göra något åt saken, då han inte innerligt fattar och tar saker seriöst. Samtidigt är man rädd för att lämna. Framförallt för att man har barn ihop.


    Ja okej nu börjar jag fatta hur i har det. Men om ni diskuterat och kommit överens så har han ju inte fullföljt vad ni kommit överens om. Tänker att han ska komma på egna konsekvenser också om han inte håller vad ni kommer överens om. Gör nu en lista över saker ni kommer överens om och vad hans ansvar är och vilket ditt är och konsekvensen om man inte håller vad man lovat. Det kan ju tex vara att flytta isär. Då är det ju upp till honom om han vill leva tillsammans med dig, alltså ni flyttar över grejen att separera till den som gör fel.

    Hoppas du hänger med på hur jag menar, blev lite snabbt svar.
Svar på tråden Dött äktenskap-hjälp!