• Anonym (ppp)

    Slarvig pappa, omsorgssvikt

    Anonym (Mamman) skrev 2020-08-07 10:10:21 följande:

    Min dotters pappa är så slarvig och har ingen koll. Han separerade i våras och jag har nu förstått att det var de sambon som stod för markservicen och omvårdnad av dottern. Hon är där ca varannan helg samt ibland även någon enstaka vardag.

    Han hämtar på fritids men ser inte till att med med sig väska eller ytterkläder. "Men jag trodde hon själv hade koll"

    Håret blir inte kammat på hela helgen, det blir tovigt och trassligt och vi får alltid göra inpackning när hon kommer hem. Tänderna hoppas jag sköts, men vet inte säkert. Påminner dottern såklart, men hon gör det aldrig på eget initiativ hemma och självklart ska ju även en vuxen hjälpa till.

    Hon fick med cykel och hjälm en helg. När jag kom och hämtade råkade jag komma lite för tidigt och de hade tagit cykeltur till mataffären. Jag stod och väntade när de kom tillbaka och då hade hon enbart samma skitiga tröja som i fredags och inga byxor, kjol eller shorts. Hon hade alltså varit in till områdescentrun i bara trosor och tröja. Nej det hade han ingen koll på.

    Alltså, i våras kunde han lämna henne direkt på skolan då exsambon täckte upp. Nu i höst vill jag inte att han lämnar henne. Det är ju ändå jag som har vårdnaden, han är bara umgänge förälder. Jag inte att dottern ska behöva skämmas.

    Hur få ordning på honom? Vi har aldrig bott ihop kan jag tillägga.


    Du kan givetvis inte "få ordning på honom". Varför skriver du så? 

    Du kan prata med honom, tala om att du nu förstår att det är så här och att det var hans sambo som tog hand mer om barnet än vad han gör och att det inte är ok. Vill han ha barnet boende hos sig så måste han sköta (gör en lista), och ge honom tex ett par veckor på sig att visa att han kan. Om det inte blir bättre så kan barnet kanske inte sova över där utan enbart ha dagsumgänge, det kanske han klarar av. Då har du talat om premisserna tydligt innan, så han vet hur du ser på saken och vad konsekvenserna blir om det inte fungerar.
    Börja så. 
    Blir han upprörd och vägrar samarbeta kring detta så bestämmer du, du har ju enskild vårdnad. 
    Ni kan också ta en runda i familjerätten, om du tror att han skulle lyssna mer på dem.
Svar på tråden Slarvig pappa, omsorgssvikt