Inlägg från: pepsimax |Visa alla inlägg
  • pepsimax
    Nimzay skrev 2020-08-07 10:29:24 följande:

    OM han nu har en störning skulle det nog kunna va narcissistisk personlighetsstörning eller nåt sånt, plus eventuellt är kanske även mytoman...men sånt är förstås jättesvårt att avgöra här, men det är hursomhelst min hobbygissning


    Eller antisocial personlighetsstörning, eller båda, eller drag av. Ja, lite så. 

    Jag gissar också, men från vad jag sett i verkliga livet.
  • pepsimax
    Vakenomnatten skrev 2020-08-07 10:32:52 följande:

    Vi ifrågasätter ofta hans beteende men han verkar inte kunna inse att han beter sig illa. Finns det inget som kan få honom att vakna?


    De saknar oftast självinsikt. Om han skulle vara en narcissist tex så kommer han bara bli arg om han inte kan köra en manöver och få er på andra tankar. Jag har levt med en person som har de här dragen, kanske inte så extremt som din dock. Jag har ibland haft svart på vitt och har just konfronterat, det har lett till att han först blivit rasande, sedan antingen bett om ursäkt och blivit deppig, nästa dag är det som inget egentligen hänt, han låtsas som ingenting eller förnekar att det hänt igen. Antingen det eller så blev han liksom nere en period och tyst.
  • pepsimax
    Vakenomnatten skrev 2020-08-07 10:53:23 följande:

    Känner igen det där, om han blivit konfronterad och överbevisad så är det ofta ilska eller tystnad sen är allt normalt dagen efter igen. Oftast i alla fall.

    Känns tråkigt eftersom jag ändå gillar honom på ett sätt.


    Jag gillar mitt ex också, och skulle nog kunna ha en vän med de dragen, om de inte var alltför stor del av personligheten. En kärleksrelation är ju mycket svårare.
Svar på tråden Störd vän!