Inlägg från: Anonym (myself) |Visa alla inlägg
  • Anonym (myself)

    Vilken vecka är jag gravid i?

    Positivakakan skrev 2020-08-13 20:10:41 följande:

    Fick +3 nyss så vi måste vara rätt nära varandra tror jag! =)


    Tjoho! Vi är ju nära När ska du till BM?
  • Anonym (myself)
    Positivakakan skrev 2020-08-14 09:21:27 följande:

    Verkligen! Vad har du för bf när du kollar appen? Jag loggade in på 1177 och såg att jag fått tid nästa torsdag kl 10 =D

    Ska tjata lite på tidigt UL och får jag inte det får jag ringa och boka privat.

    När ska du till BM? :)


    Om jag förstår appen rätt, hehe, så har jag 41+7 21/4. Om man räknar att graviditeten vanligtvis är 40 veckor, så bör det vara 7/4, men också med tanke på att jag haft tidig ÄL, så borde det vara ännu tidigare, haha
    Jag fick tid hos BM den 27/8 kl. 13. Ska också prata om tidigt UL och också bokar själv om jag inte får det (hittar ingenstans om de gör UL själva på mottagningen eller inte).
  • Anonym (myself)
    Positivakakan skrev 2020-08-14 10:46:10 följande:

    Så spännande, men du hade koll på din ÄL visst? När var din ÄL egentligen beräknad om den inte skulle kommit tidigare?

    I FLO stod det att jag skulle ha ÄL den 26/7 men den måste varit myycket  tidigare än så Skrattande

    Jag tror att jag är ca 2-3 dagar bakom dig. Du är i vecka 6+2 idag ? =)


    Precis - enl. appen skulle ÄL vara 18/7, men istället var den 15/7 (dvs 1 vecka efter mens) - inte så många dagar emellan, men avgörande för att bli gravid, haha.
    Precis, det är 6+2 idag
  • Anonym (myself)
    Positivakakan skrev 2020-08-14 17:22:49 följande:

    Haha ja, så kan det gå! :)

    Jag uppdaterar när jag varit hos BM så får vi se om jag lyckats få något tidigt UL. Lycka till så länge!!


    Tack! Det samma!
  • Anonym (myself)
    Positivakakan skrev 2020-08-20 21:16:17 följande:

    Var hos BM idag på inskrivningssamtal, bokade kommande ultraljud osv. Tar dock inte ut någon glädje än

    Hon utgick från min mens vilken vecka jag är i nu. Och enligt mensen går jag in i v.7 imorgon. Hon skulle ringa mig ang tidigt ultraljud och boka in det, jag tänker boka ett tidigt ul i Västerås på onsdag. Då vet jag att jag har det liksom. Orkar inte vänta på att hon ska ringa mig och då kanske jag får vänta ytligare en vecka innan jag ens får komma.. gick därifrån irriterad då det känns som dom inte fattar hur jobbigt det är att gå runt helt ovetandes. Jag tror ju att jag ska gå in i v.8 men ingen idé att tjafsa ;)

    Dom har tagit bort KUB pga Corona men dom har istället tidigt UL. Man får KUB om man var över 35 och hade någon sjukdom tror jag hon sa =)

    När har du tid? Hur mår du?


    Ja, man blir irriterad av att inte tas på alvar.
    Jag ska till BM nästa torsdag och ska också försöka få till tidigt UL får se hur det går. Jag har försökt att boka NIPT privat, men fick ett föslag att avvakta, då pga min ålder bör jag bli erbjuden KUB och om det ska visa sig höga risker där, så ska jag få NIPT gratis (iofs gör väl inget att spara 5000 :-P). Men om riskerna ska inte anses så höga, så kan jag så klart boka privat NIPT då också.
    Jag mår förhålandevis bra - har typ permanent illamående men inget som stör mig så mycket. Var på jobbet i tisdags för möte med chefen och var lite orolig hur det skulle gå, då såna våra möte ibland kan ta en hel dag (och hemma kan jag gå till kylskåpet och ta en bit av nånting för att stilla illamåendet, men det kan jag ju inte göra på kontoret), men det gick bra - tuggade på äpple då och då, och alla t o m följde mitt förslag att äta indiskt till lunch
  • Anonym (myself)

    Då var det min tur att ha inskrivning hos BM idag Det gick, jag lämnade några prover och ska även lämna blodprov nästa vecka (ska till tandläkare då, så jag ska slå ihop sakerna).
    Hon var väldigt trevligt, men också räknade veckor enl. mensen, så allt utgår därfirån. Jag ska boka privat TUL imorgon (eller i alla fall försöka - som hon sa, de utgår ifrån att man är gravid, då inga andra förutsättningar för det. Dock ska jag få remiss till KUB nära mig (och lämna mer blod då igen), så det är positivt.
    Jag blev lite skrämd inatt - gick upp för att kissa och upptäckte en blodstrimma på toapapper Men det kom inget mer sen dess, så BM trodde att det var bara slemhinnorna. Jag får hoppas på det och hålla tummarna vidare (ja, trots alla kramp man redan fått där, hehe).
    Har du börjat med dina piller? Mår du bättre nu?

  • Anonym (myself)

    Lite tom uppdatering från min sida - varit orolig senaste helg då jag fick lite blod igen och nu kommer det nån droppe brunt nån gång om dagen Hittade ingen ledig tid för TUL att boka - eller rättare sagt såg en sen återbud för förra fredag kl. 14, men jag behöver hämta min dotter 14.30 för att köra henne till ridlektioner, så jag hoppade det och det var tur, då dottern blev förkyld i torsdags och var hemma både torsdag och fredag (då skulle jag inte kunna komma iväg oavsett).
    Bokade igår en tid hos gynekolog för att kolla om allt är som det ska trots bruna flyttningar, men började känna igår kväll i näsan och nu är jag smittad av min dotter och också är förkyld (hon är redan frisk och tillbaka till skolan). Det blir väl att boka om tiden till nästa vecka då jag tror inte att de vill ta emot mig med symptom idag Skulle till min BM nu på torsdag men ska också boka om det till nästa vecka pga snuvan. Ja, det dröjer med nån klarhet ett tag till då.
    Hur mår du? Har det lugnat sig med illamåendet? Jag tror att det blev liiiiite bättre för min del, eller så är det ett tecken att det nåt som inte stämmer i magen, trots att jag fortfarande känner mig väldigt gravid, haha.

  • Anonym (myself)

    Hur gick det för er igår? Vilken service att ni kan ha UL på en söndag!
    Jag har bokat om mina tider, så nu ska jag till BM imorgon och till gyn på UL på onsdag. Det blir moment of the truth... Jag bör även lämna blod för KUB den här veckan, men tänkte också vänta till efter UL för att i värsta fall inte få extra hål i onödan, haha.
    Japp, jag haft min spökdag - då jag skrev att jag kände att illamåendet blev lite bättre, det var det just den dagen, dagen efter kom det tillbaka

  • Anonym (myself)

    Vad kul att ni fick se hjärtat igen!
    Jodå, det gick bra för mig idag - gillar att de tar på allvar mitt fall eftersom jag är äldre, fick veta att jag ska äta trombyl från v. 12 för att förebygga havandeskapsförgiftning, få mitt blodtryck kollat varannan vecka efter v. 36 (tror jag) samt får 1-3 extra UL
    Ja, jag är jättenervös inför imorgon - har ett möte först på jobbet på morgonen, så kanske tiden ska gå lite fortare
    Återkommer imorgon med resultatet - vad det än blir

  • Anonym (myself)
    Positivakakan skrev 2020-09-15 20:58:23 följande:

    Men gud vad skönt, det låter som att det inte går att missa någonting under din graviditet. Måste vara en sån lättnad!!

    Ja, allt för att tiden ska gå snabbt. Du kommer antingen sova väldigt gott inatt, eller väldigt oroligt ;) men jag tror verkligen på att detta är menat. För oss båda =)

    Lycka till imorgon, väntar med spänning!


    Gällande sova inatt - jag drömde att jag var sen till gyn och kunde inte hitta vart jag skulle
Svar på tråden Vilken vecka är jag gravid i?