• EbSmith

    Bo hemma som vuxen

    Har full förståelse för att man bor kvar hemma upp till 20-25 om man pluggar. Många har inte mycket till val idag med tanke på bostadsmarknaden och att en 20-åring sällan har råd att köpa så länge man inte har svintäta föräldrar.

    Stötte ihop med en kille i 30-årsåldern som flyttat hem till föräldrarna igen när hans andrahandskontrakt gått ut. Ännu mer paff blev jag när han sa att ?asså, jag kan få lägenhet i Angered och Bergsjön, men där vill man ju inte bo?. Själv hade jag hellre flyttat till nån hydda i skogen, men det är ju tur att vi är olika annars hade väl även hyddorna tagit slut.

  • EbSmith
    Anonym (Anna) skrev 2020-08-13 22:18:14 följande:

    Tack för alla intressanta svar! Kul med alla olika infallsvinklar.

    Det här med att säga att det inte finns någonstans att flytta - för i Bergsjön eller Angered kan man ju inte bo - tycker jag är intressant. Det var just i ett sånt område min första egna lägenhet låg. Jag var jätteglad för den, för innan jag fick den bodde jag på en madrass på ett golv... Men så bodde jag också i en stad rätt långt från mina föräldrar. Skulle jag flyttat till dem hade jag måst avsluta min utbildning. Hade mina föräldrar bott i samma stad hade jag helt säkert bett om att få bo där, iaf tills den där förortslägenheten dykte upp.

    Det framkommer också lite i tråden att det saknas små bostäder och att det är en anledning att bo kvar. Det gjorde det för 20 år sedan också så vi gick ihop och bodde tillsammans. Det var rätt vanligt att 3-4 st bodde ihop. Gör inte ungdomar så längre? Går kollektivtrenden i vågor?


    Samma här. Har bott i alla dåligt klassade områden i Gbg, det är liksom så man får börja. Så länge man inte säljer knark själv så är man i stort sett lika säker vart man än bor. Folk blir skjutna och misshandlade på Avenyn också - på öppen gata dessutom, men det bortser folk från.
  • EbSmith
    Anonym (fanny) skrev 2020-08-14 14:41:36 följande:

    Fast det är skillnad på att bo trångt/nedgånget och att bo på ställen där din säkerhet och hälsa äventyras. Det senare hade jag inte heller gjort. En hydda i skogen däremot - gärna det!


    Har bott i typ alla getto-klassade områden och min uppfattning är att man är säker så länge man inte beblandar sig med knarkhandel och annan skit. Dom som inte vill bo där är ju främst människor som aldrig ens satt sin fot i området utan bara lyssnar på fördomar. Men man måste börja nånstans och vet man med sig att man absolut inte vill bo i vissa områden får man väl ha lite j-a framförhållning och ställa sig i bostadskön när man fyllt 18, så borde man kunna flytta hemifrån runt 30.
Svar på tråden Bo hemma som vuxen