Inlägg från: Anonym (fanny) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fanny)

    Bo hemma som vuxen

    Jag hade en fin uppväxt och ett bra förhållande till mina föräldrar, men ändå kunde det inte gå fort nog innan jag kunde flytta hemifrån. Jag kände mig inte vuxen annars. Jag hade hellre bott i ett ruckel i skogen än bott kvar hemma. Jag och maken flyttade ihop när jag var 17 år. Vi har en 19-åring som är på väg ur boet nu, men eftersom att hon ville gifta sig som 18-åring så föreslog vi att de kunde bo kvar hemma tills hon gått ut gymnasiet. Ifall att det skulle bli barn så vet jag av egen erfarenhet hur trixigt det kan vara att plugga färdigt om man står själv med allt. Nu har hon i alla fall tagit studenten(och är gravid) och de bor kvar hemma några veckor till i väntan på att deras hus ska bli färdigbyggt. 

  • Anonym (fanny)
    EbSmith skrev 2020-08-13 19:41:56 följande:

    Har full förståelse för att man bor kvar hemma upp till 20-25 om man pluggar. Många har inte mycket till val idag med tanke på bostadsmarknaden och att en 20-åring sällan har råd att köpa så länge man inte har svintäta föräldrar.

    Stötte ihop med en kille i 30-årsåldern som flyttat hem till föräldrarna igen när hans andrahandskontrakt gått ut. Ännu mer paff blev jag när han sa att ?asså, jag kan få lägenhet i Angered och Bergsjön, men där vill man ju inte bo?. Själv hade jag hellre flyttat till nån hydda i skogen, men det är ju tur att vi är olika annars hade väl även hyddorna tagit slut.


    Fast det är skillnad på att bo trångt/nedgånget och att bo på ställen där din säkerhet och hälsa äventyras. Det senare hade jag inte heller gjort. En hydda i skogen däremot - gärna det!
  • Anonym (fanny)
    EbSmith skrev 2020-08-14 16:25:49 följande:
    Har bott i typ alla getto-klassade områden och min uppfattning är att man är säker så länge man inte beblandar sig med knarkhandel och annan skit. Dom som inte vill bo där är ju främst människor som aldrig ens satt sin fot i området utan bara lyssnar på fördomar. Men man måste börja nånstans och vet man med sig att man absolut inte vill bo i vissa områden får man väl ha lite j-a framförhållning och ställa sig i bostadskön när man fyllt 18, så borde man kunna flytta hemifrån runt 30.
    Jag växte upp i ghetto och redan på min tid var det farligt. Nu flyr folk därifrån. Grannparet jobbar båda två och tre jobb för att kunna hyra ett hus i vårt område. De tänkte inte bo en sekund till i ghettot där de blivit rånade, hotade, barnen kunde inte vara ute etc. De beblandade sig verkligen inte med någon knarkhandel om man säger så. 

    Tror du på allvar att det räcker att ställa sig i bostadskö när man är 18 idag? Här i stan(mellanstor/mindre stad) får man inte ställa sig i kö fören man är 18 och det tar minst 15 år att få nog med poäng för att kunna hyra en billig lägenhet. De dyra går snabbare, men det har ju unga ofta inte råd med i alla fall. Kusinen gick ihop med inte mindre än fem vänner för att kunna hyra en trea för nästan 13 000....
Svar på tråden Bo hemma som vuxen