• Xenia

    partner med klistriga bonusbarn

    Men vad är det med alla dessa frånskilda pappor, den ena värre än den andra? Förvånad

    Jag får bara hålla med andra, flytta aldrig ihop med den mannen! Vill du ens bli särbo med en sådan man? Han kommer väl att sova med sina döttrar tills de flyttar hemifrån (om de ens gör det). Han tänker verkligen inte på deras bästa utan bara på sin egen bekvämlighet. Usch, perverst tycker jag.

  • Xenia
    Anonym (Hummm) skrev 2020-08-17 19:51:04 följande:

    Det låter som att du försöker tävla med barn om en mans uppmärksamhet. Du vet väl att hans barn alltid kommer vara prio 1? Precis som din son säkert är för dig.


    Att "barnen kommer först" betyder inte att han alltid ska sova med barnen istf med sin sambo. Eller att barnen alltid bestämmer vilka TV-program man ska se. Eller att barnen bestämmer vilken mat de ska äta eller att de ska äta godis och glass istf mat. Eller att barnen stannar uppe långt in på natten så att de vuxna aldrig får någon egentid tillsammans.

    Jag tycker snarare att han gör barnen en björntjänst.
  • Xenia
    Där tycker jag hans far gör helt rätt. Det är hans pengar, klart han ska ha kul för dem så länge han lever.

    Låter bara dumt att slita och snåla för att lämna ett stort arv efter sig till barnen. Barnen ska ju ha egna arbeten och kunna försörja sig själva. Däremot ska man förstås ha ett sparkapital för när barnen är omyndiga ifall det behövs. Kanske ett bidrag till körkort el bostadsrätt. Men när de väl har flyttat hemifrån och jobbar så ska de inte vara ekonomiskt beroende av sina föräldrar eller av ett kommande arv.

    Men det är nog ingen idé att säga till honom, han verkar öht inte lyssna på vad du säger. Fast jag skulle nog inte kunnat hålla tyst.

    Ja, du kan ju omöjligt trivas när du öht inte får någon plats i familjen när barnen är där. Du blir som en askunge i det som skulle vara även ditt hem. För att inte tala om att du öht inte har någon talan i barnuppfostran (mat, läggtider, sovplatser m m).
    Fridalouise skrev 2020-08-17 12:02:51 följande:

    Ja, han stör sig enormt på sin pappas nya och det hänger ihop med att det var en välbärgad familj vad jag förstår, med en hyfsat tät pappa som nu slösar upp allt på sin fru istället för att låta rikedomarna spilla ner över barnen. (Försäljning av fastigheter och kapitalet "slösas" mest på att ha kul med frun). Och det vänder sig min partner kraftigt emot och säger sig istället göra tvärtom: slita järnet för att lämna över godsakerna och eventuellt ihopslitet kapital till barnen. Jag har sett det sedan början, man hör vad den andre säger, men man begriper inte konsekvenserna förrän senare. Man reagerar ju aldrig negativt på när någon man träffar säger sig vilja göra allt för barnen. 


    Men jag tar fasta på det enkla: jag måste också trivas. Mer än så är det ju inte i slutändan.D'r


  • Xenia
    Fridalouise skrev 2022-09-28 18:22:59 följande:
    Vad exakt menar du? Det är jag som är TS och du påstår att jag ljuger och hittar på? Vad är det med dig? 
    molly50 skrev 2022-09-28 10:30:55 följande:
    Men vill han att barnen ska växa upp till självständiga individer?
    Vill han att de ska kunna stå på egna ben som vuxna?
    I så fall så måste han ju sluta med daltandet helst igår!
    Sover de fortfarande i er säng också?
    Det är något jag inte hade accepterat. Framförallt inte med så pass stora barn.
    Den ena börjar ju snart i högstadiet!
    När mina barn började i förskoleklass så var ett av kraven att de skulle kunna sköta sina toabesök själva.
    Så din sambo verkar ha daltat sönder sina barn. 
    Jag hoppas han inser att de kan få problem i skolan och kanske bli mobbade om andra barn ser att de inte klarar saker själva. 
    Men bra att ni går i terapi så att han kanske kan få upp ögonen för hur fel hans beteende med barnen kan slå.
    Om inte så kanske det inte är fel med en socanmälan ändå?
    Du kan ju göra den anonymt så behöver de inte få veta vem som har gjort den.
    Det finns väl fler som har insyn i hur han behandlar barnen?
    Socanmälan skulle väl gälla båda hushållen, men främst det andra, alltså mammans boende. Vet att det var uppe en utredning för några år sedan pga mamman, men den lades ner. Det var inte jag som anmälde. Fokus i tråden är dock inte hur mamman är, men det är klart att man påverkas ju av det. 
    Vind för våg= hon låter sin 13-åriga dotter bo själv i flera dygn medan hon är ute och festar/dejtar/på semester nånannanstans. Kanske ni anser att det är okej, jag tycker det är fel, och funderade på att anmäla, men det kommer bara slå tillbaka på mig. 
    Alltså på vilket sätt skulle det slå tillbaka på dig? Skulle mamman skälla ut dig? Skulle pappan skälla ut dig? Skulle barnen skälla ut dig?

    Ibland måste man göra det rätta även om folk blir arga. Men det verkar inte som du prioriterar det. Det går ju att anmäla anonymt också.
Svar på tråden partner med klistriga bonusbarn