• Anonym (Q)

    Nekad byte av adhd medicin, ska jag överklaga?

    Vad jag hade gjort i ett liknande scenario är att föreslå att du testar läkarens rekommendation i 14 dagar under förutsättning att ni därefter träffas för att  utvärdera om strategin fungerar eller om ni ska testa något annat. Jag hade väl dessutom bett att få träffa läkaren personligen så att ni kan faktiskt interagera (och du kan se om han/hon är något att ha eller om du bör söka dig till en annan läkare). Detta visar dels att du är samarbetsvillig och rationell och dels att du inte är lätt att bli av med och sopa undan. Om det senare var läkarens plan så kanske hon eller han kommer att försöka bespara sig lite jobb och skriva ut vad du föreslår istället.

    Att få den hjälp man behöver för att behandla adhd är definitivt inte en adhd-vänlig process. Som mamma till en tonåring med adhd är jag väl införstådd i det. 

  • Anonym (Q)

    Om du skulle dela upp Elvanse-dosen som din läkare föreslog samtidigt som du tog till nya strategier för att tackla sömnen - skulle det kunna funka? Du kunde be läkaren att få testa melatonin och du kan testa sömnhypnos på egen hand till exempel.

    Jag tror verkligen på att du måste tala med läkaren, eller byta läkare till en som du faktiskt kan föra en dialog med, för att hitta en plan som fungerar för dig. Att vilja studera tycker jag är en utmärkt orsak att medicinera.

Svar på tråden Nekad byte av adhd medicin, ska jag överklaga?