Inlägg från: riboflavin |Visa alla inlägg
  • riboflavin

    Få timmar på förskolan, bryter ner barn?

    Är det ett alternativ att ni byter? Eftersom du är bonusförälder så får ju 4-åringen gå enligt mammans schema om du är föräldraledig.

    Personligen tycker jag inte att det är orimligt att man reserverar plats för barn vars föräldrar jobbar, och att barn till hemmavarande föräldrar får gå i mån av plats.

    Annars är nog den smidigaste lösningen att du går ner i tid för att avlasta hemma så att 4-åringen kan ges mer egen tid av mamman. Lite kan jag känna att man kanske inte ska skaffa fler barn om man inte är medveten om att saker och ting inte alltid klaffar 100%. Då är det upp till föräldrarna att lösa problemen i första hand. En lite extrem åtgärd vore väl att få läkarintyg på att mamman inte kan ge 4-åringen sen stimulans och omvårdnad som krävs och samtidigt hantera bebisen och därigenom få fler timmar på förskolan. Men som sagt, i första hand ska ni ju kunna lösa det själva.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    Wresident skrev 2020-08-24 12:09:26 följande:

    Och du tror inte vi har försökt? 

    Vi var inte riktigt beredda på kollik även om man hade pratat om de, och en bebis som gråter i famnen hos pappan direkt annars var precis allt genomtänkt, speciellt inte i 5 månader, 3 första kanske.. 


    Det säger jag inte, men varför är problemet kommunens att lösa? Ni har 2 barn, du har rätt att vara föräldraledig/gå ner i tid, om din sambo är fysiskt eller psykiskt hindrad att ge den omvårdnad som krävs kan hon sjukskrivas, du ta över föräldraledigheten och 4-åringen kan gå heltid på förskola. Det är lite orimligt att kommunen ska ändra på regler för alla för att just ni inte är villiga att se andra lösningar. Och det ÄR inte rimligt att ha barn på förskola heltid när minst en förälder är hemma. Jag skulle tro att de flesta föräldrar har fått pussla på ett eller annat sätt med sina arbetstider eller uppdelning av föräldraledighet någon gång under barnens uppväxt.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    Wresident skrev 2020-08-24 12:22:59 följande:

    Som jag har skrev ovan, vi har pratat och försökt vänja bebisen vid flaska så jag kan ta över föräldrarledigheten men än så länge vägrar bebisen flaska totalt. Eller ja, han vägrar min famn också. 

    Och för mig ÄR det rimligt att ett barn får gå på förskola, för att en föräldrer som är hemma mammaledig till en bebis, är inte "ledig". Jag vet inte, detta är mitt första bio.barn och de var kollik, de är den bilden jag har och jag vet hur krävande och tid han har tagit upp. De jag ser är en 4a åring som säger att hon inte vill vara hemma och inte tycker om sin lillebror, "den skriker bara".. 

    Jag ser hellre att hon är i en miljö där hon trivs tills bebisen har blivit gladare med livet. 


    Absolut, men då får ju ni se till att få ett läkarintyg på att 4-åringen behöver mer vistelsetid, att kommunen ska ändra på reglerna för alla för att ni har speciella behov funkar ju inte. Så länge är du fri att gå ner i tid för att underlätta och kunna ge 4-åringen mer tid. Under bebisens första år så behöver du inte ta ut föräldradagar för att skydda din SGI.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    mari123 skrev 2020-08-25 04:42:18 följande:

    Fast vad gäller pandemin ! Tegnell: Inte mycket talar för att barn sprider smittan. Det är mest gamlingar man ska passa sig för. Inte för deras skull utan för sin egen.


    Att minska antalet barn som går på förskola "i onödan" handlar inte främst om att minska smittspridningen barnen emellan utan om att minska trycket på en redan hårt ansatt verksamhet i ett läge där nya riktlinjer säger åt folk att i högre grad stanna hemma vid sjukdomssymtom. Nu jobbar jag inte inom skolväsendet men vi räknar med att det extra bortfallet av personal i situationer där de i vanliga fall hade tagit sig till jobbet är nästan 20%. Det kan handla om egna symtom, att en familjemedlem uppvisar symtom eller att man träffat någon som senare konstaterats smittad (vår arbetsplats har striktare regler än FHM). Förskolepersonalen har ganska säkert under våren haft mer frånvaro än normalt, för att kvarvarande personal ska klara av verksamheten så måste man prioritera barn vars föräldrar jobbar platsförlagt. Jag har flera bekanta som jobbat hemifrån som uppmanats att försöka hålla barnen hemma från förskolan så mycket som möjligt för att minska trycket.
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Få timmar på förskolan, bryter ner barn?