Inlägg från: riboflavin |Visa alla inlägg
  • riboflavin

    Jobba heltid och ha hund?

    Jag har gjort olika genom åren.

    1. Hunddagis/dagmatte.

    2. Hundgård

    3. Bo nära jobb/skola och hinna hem på raster.

    4. Haft med hund på jobbet.

    5. Jobbat omlott med sambon

    Men det är bra att ha back ups, för precis som du säger kan grejer hända.

    Idag bor jag knappt 5 minuter från jobbet och jag och sambon jobbar lite om varandra. Vuxna hundar som har sällskap av varandra och utan problem kan vara hemma ca 09-16 med en rastning mitt på dagen. Kör grejer ihop sig kan jag oftast låna en dagisbox av någon kollega och be någon ta med sig mina på en liten kissrunda när de rastar sin (Vi har hunddagis på jobbet) eller skicka hem sambon alternativt be grannen rasta. När jag haft bara en hund hemma så har jag valt "sociala" lösningar framför andra.


    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
  • riboflavin
    Drottningen1970 skrev 2020-08-31 06:19:36 följande:

    Hundgård förhindra att hunden måste bajsa inne, men löser inte problemet med att hunden faktiskt måste ha tillsyn under dagen.


    Vuxna hundar vana vid att lämnas i sin hundgård kräver i regel inte tillsyn under ett arbetspass förutsatt att de bereds rastningsmöjligheter (som ju en korrekt hundgård ska ge). Enligt lag så ska hundar ges tillsyn 2 gånger dagligen, men det står inget om tidpunkter. Tillsynen sker ju lite per automatik om man utöver arbetstid håller hunden i bostaden och i övrigt gör som man ska. Vill man ändå hålla ett öga på hunden/hundarna så kan man installera kamera i hundgården (med reservation för att de nya reglerna kring kameraövervakning inte ställer till det, jag har inte haft behovet sen de infördes).
    Vid god typografi ska horungar inte förekomma.
Svar på tråden Jobba heltid och ha hund?