Inlägg från: mamma 86 |Visa alla inlägg
  • mamma 86

    Vabba för barn över 12 år, hur funkar det?

    Jag förstår att man kan vabba för barn mellan 12-16 år men det står på fks hemsida ?Du kan vabba om barnet behöver mer hjälp än vanligt i den åldern.?

    Så vad räknas som godkänt att vabba för? Förstår att en vanlig förkylning inte godkänns men svårare magsjuka? Feber, måste den vara hög? Migrän?

    Min dotter är Sällan sjuk. Men hon har migrän som ibland kan bli till anfall av fruktansvärd huvudvärk och okontrollerade kräkningar. Hade aldrig lämnat henne själv i det tillståndet. Inte heller med feber som plötsligt kan stiga.

    Vad är era erfarenheter? Och eftersom man behöver läkarintyg från första dagen hur gör man då? Man går ju inte till vc när man till exempel är magsjuk.

  • Svar på tråden Vabba för barn över 12 år, hur funkar det?
  • mamma 86

    Så de förväntar sig att man lämnar en 12-13 åring själv med kanske 39 graders feber? Eller ett barn som kräks en massa och inte får i sig nått?

  • mamma 86
    Anonym (Linda) skrev 2020-08-31 20:55:26 följande:

    Om du har en shysst chef kan du kanske sjukskriva dig själv. Det fick en på mitt jobb göra när hennes dotter behövde stöd i hemmet under några dagar..


    Ja eller så säger man bara inget om det är så svårt att få det godkänt, alltså att man bara sjukar sig själv.

    Trodde nog inte att det var så svårt att få det godkänt.
    Anonym (Tina) skrev 2020-08-31 20:10:32 följande:

    Då får du prata med läkare från första dagen om läkaren anser att barnet inte klarar sig själv och sen ska ju försäkringskassan också godkänna den isåfall.

    Men ja, dom ska kunna klara sig själv. Sen är de ju skönt med sällskap om man är sjuk. Men jag tror att en 12 åring kan ta Alvedon själv om man har feber.


    När min dotter har feber är hon totaldäckad. Måste väcka henne mellan varven och se så hon får i sig vätska.
Svar på tråden Vabba för barn över 12 år, hur funkar det?