Inlägg från: Litorina |Visa alla inlägg
  • Litorina

    Vad äter ni för vitaminer under graviditeten?

    Åt folsya redan innan graviditeten och sedan Niferex på inrådan av bm.

  • Litorina
    sandra29 skrev 2020-09-03 12:22:48 följande:

    Slutade du med folsyra när du började med niferex?


    Oj, minns inte. Folsyran behövs ju främst innan och i början av graviditeten. Rekomendationen är att äta det fram till vecka 12. På min tid (10 år sedan) var rådet att börja tre månader innan planerad graviditet. Numera är rådet att alla kvinnor som kan bli gravida ska äta det.

    www.livsmedelsverket.se/matvanor-halsa--miljo/kostrad/folsyra-for-kvinnor
  • Litorina
    Lisa says skrev 2020-09-03 13:02:17 följande:

    Känns som jag inte fått så mycket respons alls från barnmorskorna, bara chansar mig fram... Är vegan så tar 1-2 Mitt val Gravid eller just nu Aco Gravid varje dag, plus 1-2 AlgOmega3 om dagen. Järnvärdet sjönk runt v 18 men pga förstoppning ville jag inte förvärra med järntabletter, utan tar flytande järn (Compiron) och en hutt med Blutsaft varje dag. Plus äter nästan extrema mängder gröna bladgrönsaker och linser! V 37 nu och hittills har värdena varit bra, men som sagt, känns som man får gissa sig fram...

    Men fortsätt med gravidvitaminer även om du går på järntillskott, tänker jag, det är ju kalcium och d-vitaminer och massa annat viktigt i dem.


    Hur reagerade din barnmorska på att du är vegan? Min ena barnmorska gick igång massor på att jag är vegetarian, den andra (andra barnet) verkade inte bry sig alls.
Svar på tråden Vad äter ni för vitaminer under graviditeten?