Inlägg från: Anonym (Va?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Va?)

    Kan det finnas någon som gör skillnad på SVT1 mot SVT 2??

    Alltså det här är en konstig fråga, jag vet, men jag blir inte klok på det. 

    SVT har gjort om sin nyhetstimme. Så nu är det plötsligt glapp mellan Aktuellt och sport/lokala nyheter. Vilket vi sitter och stör oss på varje kväll för det är så smidigt med att få allt serverat i rad, så hänger man med i lite av varje. 

    Efter att ha stört oss tillräckligt länge mailade jag SVT. Fick detta till svar. 


    "SVT1 har en större publik än SVT2, och genom att samla även de lokala nyheterna och sporten där hoppas vi att fler kommer nås av sändningarna. Det är dessutom en stor kostnadsbesparing att samla dessa sändningar på en och samma kanal eftersom en uppdelning kräver mycket tekniskt arbete."


    Det jag reagerar på är att man säger att den ena kanalen har en större publik än den andra. Det är för mig obegripligt. Det är väl inte kanalen som har mer publik utan att det finns program på ena kanalen som drar mer tittare. De har väl alltid lagt mer lättsmält i ena kanalen och tyngre i den andra. Klart som sjutton då att det blir skillnad i antalet tittare. Men vill man då få fler till SVT 2 är det väl bara att flytta lite populära program där. 

    Kan någon förklara detta för mig?
  • Svar på tråden Kan det finnas någon som gör skillnad på SVT1 mot SVT 2??
  • Anonym (Va?)
    Anonym (Hule) skrev 2020-09-03 21:16:36 följande:

    Jag är mest förvånad att någon tittar på tablå-tv.


    Det är nog enbart med nyheterna vi gör det. Men man slår sig ner i soffan, huset är lugnt och man vill se lite nyheter och småprata. Då är nyhetstimme med Aktuellt mm perfekt.
Svar på tråden Kan det finnas någon som gör skillnad på SVT1 mot SVT 2??