• S23

    Får ingen sömn med den här bebisen. Är jag den enda som har en bebis som beter sig så här?!

    Det första du beskriver är ju ganska normalt. Alltså att barnet vaknade 3-4 ggr per natt.

    Detta med flängandet har jag aldrig hört någon tala om. Har du frågat BVC?

    Mitt enda råd är egentligen att alltid låta bebis sova med dig. Om detta funkar ibland så kanske det i förlängningen skapar en trygghet hos barnet som gör att hen för det mesta sover bra.

    Använder pappan hörselkåpor? För vissa är naturligtvis skrik och bråk mer påfrestande än för andra.

  • S23

    Jag misstänker att du är rätt desperat... Testa att läsa på om jordning (grounding). Jag har precis ramlat över detta själv och inte hunnit läsa de studier som finns, men det ska finnas vetenskapliga belägg.

    Det handlar alltså om att se till att bli jordad (elektriskt alltså) antingen genom barfota utomhus eller produkter såsom lakan.

    Detta ska kunna minska inflammationer i kroppen.

    Exempel barn med kolik som blir helt lugn när mamman bär på hen utomhus barfota.

    Kort beskriver så är vi alla elektriskt laddade. När vi ständigt har skor med gummisula och är inomhus har laddningen ingenstans att ta vägen vilket gör oss överladdade vilket i sin tur påverkar kroppens funktioner

  • S23
    Drottningen1970 skrev 2020-09-04 18:45:27 följande:

    Är det inte ganska illa att höja rösten och lämna barnet att gråta i din värld? Att ni pga pappans dåliga uppförande inte kan dela på ansvaret ÄR problemet vare sig du vill inse det eller inte. Nej det är inte alls vanligt att höja rösten åt en bebis.


    Förlåt med vad lever du i för värld? Så glad att ts själv förstår att det du säger är totalt struntprat.

    Det tas tom upp på föräldrautbildningen att de allra flesta föräldrar någon gång känner att de vill kasta ut sin unge genom fönstret och att man i det läget skall lägga barnet på en plats hen inte kan skada sig, exempelvis i spjälsäng, och lugna ner sig i ett annat rum.

    De är väldigt noga med att detta är normalt och att man inte är en hemsk människa som känner så.
  • S23
    smölan skrev 2020-09-04 19:02:52 följande:

    TACK!!! En NORMAL verklig förälder som inte låtsas vara felfri. Tack


    Ja jag kan ju säga att med ett barn som är hnb har jag absolut höjt rösten vid flera tillfällen och varit såååå frustrerad.

    Sedan kan jag tycka att andra inte har något med hur man fördelar ansvaret att göra.

    Min partner har också erbjudit sig att gå upp på nätterna och även gjort det. Problemet är att han är så trött att han på eikigtigt varit påväg att trilla omkull med bebis i famnen. Så hur gärna han en vill så funkar det ju inte. Vilket naturligtvis kan ?kompenceras? på annat sätt.

    Jag tycker exempelvis att det är fruktansvärt frustrerande när dottern vägrar somna i vagnen (mitt alternativ är att sova med henne på mig vilket jag tröttnat på). Barnets pappa däremot har inga problem med detta. Och därför får han ta henne i dom situationerna.

    Jag har nog tyvärr inte mycket till råd ts. Kanske låta större barnen dela rum några nätter för att kunna testa om bebis slutar krångla om han får sova i eget rum? Med tanke på att han verkar sova lugnt innan ni lägger er?
  • S23
    Drottningen1970 skrev 2020-09-04 19:11:18 följande:

    Detta rekommenderas som en nödåtgärd när alternativet kan bli att man skadar barnet. Förstår inte varför ni tolkar det som nåt som är normalt bland större delen av föräldrarna. Då har ni missförstått saken.

    Jag har absolut inga förutfattade meningar än det du själv berättat. Att du håller på att gå under av sömnlöshet och inte kan avlastas av pappan eftersom denne blir fort arg och gapar på bebisen. Det anser jag vara ett stor problem som behöver åtgärdas.


    På vår föräldrautbildningen var dom mycket noga med att tala om att de allra flesta föräldrar någon gång blir så frustrerade att de höjer rösten eller tänker tankar såsom att hiva ut barnet genom fönstret. Kan även säga att alla i min omgivning med barn absolut upplevt frustration så att de höjt röst eller talat irriterat till sin bebis. Alternativt lämpat över bebis på sin partner för att sedan gå ut och skrika och banka på något.

    Ska jag säga grattis till lätta barn hos dig? Annars kanske du helt enkelt bara är väldigt sansad. Grattis Isf
  • S23
    Drottningen1970 skrev 2020-09-04 19:36:17 följande:

    Nu är det ju så att du inte lan diktera vem som skriver i din tråd. Däremot har du ju själv valet att sluta läsa och svara på det jag skriver. Jag har delat med mig av min uppfattning av situationen då du efterfrågat råd. Jag har inte varit otrevlig på något vis. Du har valt att svara med otrevligheter och personangrepp och nu även sexualiserade förolämpningar bara för att du inte håller med. Det är lite bekymmersamt måste jag säga. Kan ju vara så att din livssituation och sömnbrist orsakat detta hos dig, men en tanke som osökt slår mig i detta läge är att barnet faktiskt sover otryggt för att både du och pappa är instabila och har nära till agressivitet?


    Nu måste jag bara säga att jag uppfattar det som att du tagit i lite väl hårt mot ts man. Och också att ingen normal människa höjer rösten åt sitt barn. Ta till dig av det vi skriver. Det är snarare regel än undantag oavsett om du inte tror det.

    Jag vill däremot hålla med dig om att ts i sin sista kommentar gick över alla gränser. Låt oss hoppas att detta beror på sömnbrist, vilket jag oavsett inte tycker är en godtagbar anledning till att bete sig så.
  • S23
    Drottningen1970 skrev 2020-09-04 19:58:41 följande:

    Jag har förvisso aldrig sagt att ingen normalt människa skriker åt sin bebis. Det jag säger är att det inte är en norm. Nåt som de flesta gör. Även normala månniskor kan under press göra onormala saker. Det är månskligt, men då måste man försöka åtgärda det problemet istället för att luta sig tillbaks och tänka att det är ok, för att det kan hända alla. Jag vidhåller att problemet uppstår för att paret pga pappas problem att bli arg fort på barnet som skriker, då de annars skulle kunna dela på bördan och båda två få sömn som man klarar sig på utan att bli galen.


    Och då kan jag ju säga att BVC hävdar att i princip alla föräldrar nåhon gång höjer rösten åt sitt barn.

    Jag tycker du attackerar ts partner i onödan. För det han känner är högst normala känslor som i princip alla föräldrar nåhon gång känner.

    Det betyder inte att man inte kan jobba med sina känslor. Men att säga att pappan är dum som inte tar barnet är inte lösningen. Faktum är att pappan blir frustrerad. Då är det lämpligare att ts tar barnet till dess att pappan klarar av att hantera det.
  • S23
    legomum skrev 2020-09-05 09:21:59 följande:

    Fast det du skriver är inte normalt som sker regelbundet. Det är dock normalt att en förälder kan höja rösten i ren frustration vid något tillfälle, inte ofta och inte jämt med andra ord.

    Att göra det ofta är aggressivt och inte bra för bebisen vilken person (HNB eller inte) bebis än är.

    För det behöver ni hjälp, att få sova. Ni behöver bra tips för sömn för det kan vara det enda som gör skillnaden till att ni kan få återgå till normala ni.

    Men om pappan är så trött på natten att han bli vinglig (högst normalt vid trötthet) så måste ni göra upp ett schema så Du kan bli avlastad i alla fall. Du behöver också få sova så din man kan kanske gå och lägga sig tidigare, långt tidigare och upp kanske vid 3 så du får sova några timmar ostört på morgonen. Men att han är så trött på natten är ingen ursäkt att han inte ska hjälpa dig, han måste anpassa dig. För du ska inte behöva gå under pga sömnbrist.


    Jag tror att du kanske inte hängde med riktigt på vem som var vem. Jag (inte ts) har en man som nästintill ramlat omkull om natten. Det är också jag som har en hnb, inte ts.

    I vår specifika situation hjälper det tyvärr inte att mannen lägger sig tidigare, det handlar tyvärr inte om antalet timmar sömn han fått utan tiden på dygnet. Kanske är han förstörd av tidigare nattjobb och skiftgång.

    Han har dock kunnat avlasta på dagtid.

    Jag uppfattar det inte som att ts menar att partner alltid blir arg på barnet utan tänker mer att det kanske är som det varit hemma hos oss. Pappan är långt mycket mer ljuskänslig än jag och blir frustrerad snabbare och klarar då tyvärr heller inte av att bära på skrikande bebis så länge som krävs, vi pratar timmar, tills hen lugnat sig.

    Vi har dock lyckats jobba fram att han tar barnet så länge han känner att han klarar det och lämnar sedan över. Inledningsvis så tyckte han synd om

    Mig som ofta fick ta större ansvaret och plågade sig för länge med att ta barnet. Alltså så att han hann bli frustrerad, han har dock aldrig höjt rösten mot barnet men han mådde inte alls bra av den situationen. Nu bryter han innan han blir frustrerad.

    Kanske är det just detta ts och hennes partner behöver komma fram till. Men det kan ju vara så att hennes partner bara klarar en halvtimme skrik innan han blir frustrerad och då kanske ts faktiskt känner att hon hellre tar barnet från början på nätterna
  • S23
    mari123 skrev 2020-09-06 06:03:06 följande:

    FAST är det en bra idé att sova med öronproppar när man ensam har ansvaret för en liten bebis? Det skulle jag ALDRIG vågat.


    Kanske beror på hur mycket ljud de stänger ute? Tycker iof det låter svårt att höra tillräckligt mycket med proppar, men har ju sjölv inte testat.

    Kanske funkar annars formgjutna proppar som bara stänger ute de dåliga ljuden
Svar på tråden Får ingen sömn med den här bebisen. Är jag den enda som har en bebis som beter sig så här?!