• Anonym

    Flytta ihop - i hans och exfruns hus

    Anonym (Bibbi) skrev 2020-09-25 22:39:54 följande:

    Flyttar man in en annan kvinnas hem, ja då får man skylla sig själv.


    Jag flyttade in i  exets lägenhet som han inte skaffat med någon annan, kände mig aldrig hemma ändå. Jag fick fixa och greja som jag ville med några undantag, som t ex hans "konst".
    Den konsten gjorde att jag inte vågade bjuda hem min mamma under de två åren jag stod ut.

    SÅ skönt att flytta därifrån.

    Numera har jag en sambo som jag skaffade det gemensamma boendet tillsammans med. Dock lät jag honom stå själv på kontraktet så att jag har min långa kötid kvar, ifall ifall.

    Att flytta in i, som du säger, en annan kvinnas hem... skulle jag helt enkelt bara inte göra. Det är jag för livserfaren för.
  • Anonym
    Swarls skrev 2020-10-03 08:43:53 följande:
    Att flytta ihop om båda redan har barn är dömt att misslyckas... är du nöjd med att dina barn trivdes sämre hos dig bara för att du själv skulle få det bättre?

    Kan folk ge fan i att utsätta sina barn för sjuka ?bonus? konstellationer nån gång? ...
    Du har helt rätt. Det KAN säkert lyckas i något enstaka fall, men oftast inte.
    Jag har också provat, hans ungar var väl ok i början men efter några år som mer eller mindre avskydde jag dem. Hårda, men sanna, ord.

    Så vi separerade.
    Sen träffade jag några män till med barn, men jag insåg tidigt att det aldrig skulle gå om vi flyttade ihop. En av dem hade jag hjärtesorg efter i flera år, men den konsekvensen fick jag ta.
  • Anonym
    Anonym (Ställ allt i källaren) skrev 2020-12-14 23:53:30 följande:

    Ja, köp in dig i hans hus i en rimlig proportion till vad du har i inkomst. (Men jag förstår inte resonemanget om att han inte kan sälja så att ni kan köpa ett gemensamt hus.)

    Ett gemensamt hus ni flyttar in i reducerar många känslor av revir.

    Sedan fixar ni äktenskapsförord, livförsäkringar , testamenten så att ingen hamnar på bar backe eller att det blir orättvist.


    Det finns inget och ingen som skulle få mig att låta någon köpa in sig i mitt hus. Det är liksom mitt, min egendom. OCh den ska ingen kunna komma och tro att de ska få lägga vantarna på. Aldrig.

    Antingen accepteras det att vara "inneboende" eller är det särbo som gäller.

    En så pass stor investering som ett hus är, det är inget man bara släpper in någon ekonomiskt i om man hade det redan från start.
  • Anonym
    användare2020 skrev 2020-09-25 08:28:54 följande:
    Tack! Det här var bästa kommentaren hittills. ;) Det är precis så det är! Jag kommer inte att slänga ut grejer och jag kommer inte att vara en elak bitch. MEN jag är noga med att förklara för min sambo hur jag känner och jag står på mig att det inte är rimligt att hon har nyckel eller saker kvar i VÅRT hem. Jag har förklarat för min sambo att hur de skött sådant här innan jag kom in i bilden är en sak, nu är det dags för honom att tänka till och respektera att även jag bor här. Och det gör han! Han lyssnar och förstår mig MEN han tycker att det är otroligt jobbigt att behöva ta upp sånt här med sin exfru då han vet att hon blir upprörd och inte förstår situationen. Jag får dåligt samvete för jag ser att han blir ledsen och har det jobbigt. Men jag står på mig eftersom detta är viktigt för mig!

    Nyckeln är som sagt återlämnad (under lite protest). Kvar nu är massa av hennes saker på vinden. Min sambo har tagit upp detta med henne för ett tag sen och hon har lovat att hämta men det har gått ett par månader och inget har hänt. Så jag har tagit upp det igen med min sambo! Han tror att hon tycker att det är ok att magasinera sina saker här eftersom de inte är ovänner och att hon inte förstår varför hon måste hämta dem. Men hon bor i hus med sin nya man och jag har påpekat att det inte är rimligt att vi ska vara nåt slags förråd till henne bara för att det är smidigt. Han ska ta upp detta med henne igen men han gruvar sig för att han är rädd för att hon blir upprörd och att deras relation ska bli förstörd.

    Jag längtar tills hennes grejer är borta! :)
    Hur går det ts?
    Varför plockar ni inte ihop grejerna och kör hem dom till henne?
Svar på tråden Flytta ihop - i hans och exfruns hus