Inlägg från: Anonym (Anonym 666) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym 666)

    Så förbannad på barnen!

    Ja själv verkar du ju vara ungefär fyra år gammal mentalt om du blir sur på dina barn för att du inte får presenter. Vuxna ska aldrig förvänta sig att få något alls av sina barn! Eller av någon alls för den delen! Var tacksam om du blir ihågkommen och i övrigt får du faktiskt ta och tänka om.

  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (NN) skrev 2020-09-05 08:56:07 följande:
    Detta tycker jag bara är konstigt. Ger du aldrig något till dina föräldrar? Gjorde du aldrig något för dina föräldrar när du var 16?

    Sen skrev jag ju som sagt att det inte handlade om presenter - jag hade blivit jätteglad för en kopp kaffe och ett grattis.
    Det spelar ingen roll vad jag eller nån annan gör, du är VUXEN, dags att börja tänka som en sån också.

    Haka inte upp dig på ord, det spelar ingen roll vad det var, du har orimliga förväntningar. Det finns ingen i hela världen som är skyldig dig ett dugg (minst av allt dina barn), och där har du ditt stora tankefel. Dessutom är det BARN det är frågan om, du kan inte lägga ett vuxenansvar på dem. Och vuxna kan gott och väl låta bli att köpa presenter när vi ändå är inne på det.

    Jag undrar hur du uppfostrat dem, har du ens lärt vant dem vid att köpa presenter åt andra, visa omtanke osv? Alltså inte mot dig utan andra. Har de inte den vanan så är det inte konstigt om de inte visar samma mot dig heller.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (NN) skrev 2020-09-05 09:06:15 följande:
    Vi har nog olika värderingar där då. Fast eftersom du är inne på uppfostran så tror jag nog att även du tycker det är rätt normalt att på något sätt fira de man lever med. Och barn och barn...jag tycker inte att en inom drygt ett år myndig person är ett litet barn som inte kan stå ut med kravet att gratta sin mamma på födelsedagen.

    Men kanske är det där skon klämmer. Barn är barn väldigt länge idag.
    Du fattar inte poängen. De är inte skyldiga dig någonting. Man kan sitta och önska och tycka allt möjligt, men det är den enkla sanningen.
  • Anonym (Anonym 666)

    Sedan undrar jag också vilken slags relation ni har. Presenter och viljan att göra något fint för en annan person kommer ju inifrån. Om dina barn inte har den känslan så verkar det ju som att det fattas nåt, men med tanke på din reaktion att bli sur på dem så säger det tyvärr en hel del om hur resten av ert liv kan tänkas se ut.

  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (NN) skrev 2020-09-05 09:17:41 följande:
    Jag tror det är du som inte fattar poängen. Det handlar inte om att vara skyldig någon något. Man gör dagligen massa saker för andra utan att vara skyldig dem något. Det kommer, som du säger i ditt följande inlägg, inifrån.
    Så bra att du fattar det då! Men du säger emot dig själv, för i så fall borde du inte gå omkring och vara sur för att du inte fått vad du "beställt" av dina barn.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (Trötter) skrev 2020-09-05 10:00:00 följande:
    Hur reglerar man vad någon är skyldig att göra? Jag är inte skyldig att köpa fina kläder eller presenter till barnen heller. De får leka med kottar och pinnar, det funkade för farfar.

    Det handlar väl snarare om att man i familjen bryr sig om varandra i en värld där det annars finns väldigt få människor som bryr sig.
    Man är som förälder skyldig att se till att ens barn har kläder, t ex. Det är reglerat i lag. Du kanske ska kliva ur sandlådan, apropå kottar och stenar?

    Ingen i världen är skyldig en annan person att visa uppskattning eller något liknande, om fler fattade det och kunde känna mer tacksamhet skulle världen se annorlunda ut istället för alla snöflingemänniskor som snyftar i ett hörn om hur orättvist livet är.

    Om barnen inte visar uppskattning så sitter det naturligtvis i deras uppfostran och familjeliv i första hand. Empati är inget man föds med, det är något man får lära sig. TS får ligga som hon bäddat, liksom många andra föräldrar.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (ida) skrev 2020-09-06 04:25:13 följande:
    Det är ju det hon skriver.

    En 17 åring är inte för liten för att ta ansvar.....
    Att gratta någon handlar inte om ansvar. Jag håller helt med de som undrar hur TS uppfostrat sina barn egentligen.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (T) skrev 2020-09-06 19:55:29 följande:

    Skit i att ge dem något alls till jul så får de se hur det känns. De behöver uppenbarligen lära sig hur andra kan uppleva saker samt att det inte funkar så att man bara ska ha och ha utan att någonsin ge något tillbaka. Tala om för dem på julafton att du glömde köpa julklappar till dem, precis som de glömt köpa till dig.


    Så man ska straffa barn för att de inte gratulerar sin mamma på födelsedagen..? Fruktansvärt omogen inställning.
  • Anonym (Anonym 666)
    Anonym (exakt) skrev 2020-09-07 09:49:56 följande:
    det är ju tvärtom! man ska skaffa barn för att de ska gratta en! och även för att skicka till affären, kasta soporna och för att de ska roa mig som förälder!
    Asch då! Då har jag totalt missuppfattat! Men stort tack för att du rättade mig ;) :D 
Svar på tråden Så förbannad på barnen!