• levandecharader1

    Låg äggreserv/AMH och få äggblåsor vid första försöket - går det att få fler blåsor nästa gång?

    Hej!

    Jag och min sambo är inne på vårt första ivf-försök. Vi har långa protokollet och jag är idag på spraydag (Synarela) 11. Snart kommer vi att börja med sprutor och jag har fått både Bemfola och Menopur. Jag har en låg äggreserv, 0,5, och min läkare säger att Bemfola (i kombo med Menopur) kan ha bättre effekt om äggreserven är låg. Jag får maxdos av allt.

    Jag har gjort en ivf med mitt ex och fick då bara Menopur. Denna behandling fick avbrytas då jag fick för få blåsor så de ville inte gå in för äggplock. Tror det var 3-4 st av bra storlek om jag minns rätt. Även då var det långa protokollet med maxdos.

    Min fråga är om det finns någon som fick få blåsor vid ett försök men desto fler på ett annat? Jag hoppas verkligen att Bemfola ska hjälpa men jag vågar inte hoppas. Jag är så rädd för att det inte blir tillräckligt många blåsor den här gången heller :(

  • Svar på tråden Låg äggreserv/AMH och få äggblåsor vid första försöket - går det att få fler blåsor nästa gång?
  • Lunaymar
    levandecharader1 skrev 2020-10-13 17:52:50 följande:

    Hej Lunaymar,

    Ja den kom verkligen tidigt :( Jag var typ beredd på det men ändå inte. Jag tänkte att Lutinus skulle göra sin grej och hålla den borta men icke... Jag har mellan 9-11 dagar. Om jag kommer upp till 12 dagar är det LÅNGT men det händer typ aldrig. På måndag ska jag prata med vår läkare och då ska jag ta upp alla mina funderingar kring detta. Om det finns lutinus med mer styrka tar jag gärna det - oavsett hur mkt jag hatar lutinus och vad det gör med mig. 

    Hur har du det nu på RD 9? 


    Men kolla då om du kan få högre dos till nästa gång. Har för mig att det ska också finnas sprutor som kam hjälpa till ytterligare.

    Jag känner knappt ngt på min RD9. Har egentligen inte känt så mycket sedan rd 5-6 (tror det var då Ovitrelle gick ut ur kroppen). Jag känner att det spänner i nedre delen av magen några gånger per dag och att jag är känslig (gråter eller skrattar lite för mycket, lustig känsla haha) men inte mer än så. Och då det är förmodligen progesteron som spökar. Så jag vet inte vad det kan betyda, speciellt då jag läser om alla som kunde känna när ägget fäster och får symptom redan på rd 7.

    Hoppas din mens ger sig snart!
  • KajsaLouise
    levandecharader1 skrev 2020-10-13 17:36:29 följande:

    Det blev inget den här gången Kliniken sa att jag kunde ta ett test i söndags (två dagar innan riktigt TD) och det var negativt. Den här mensen har varit så jävla jobbig, färskt blod onsdag kväll och det är ännu inte slut idag tisdag. Jag har vanligtvis riklig mens men det här har varit extremt även för att vara jag samt med konstant mensvärk i fem dagar. Hemskt. Gissar att det kan bli så efter en ivf. 

    Min lutealfas är typ 10 dagar, diffar lite mellan gångerna men aldrig mer än 12 - då är det i längsta laget. På måndag ska vi få prata med vår läkare om hur vi går vidare och då kommer jag ta upp den tidiga blödningen. Livrädd för att det frysta ska åka ut lika kvickt :( 

    Hur brukar din mens vara när du har gjort ivf? 


    Så tråkigt! :( Och så ska du behöva genomlida en jobbig mens också... Fy! Jag tänker att med alla extra hormoner så kan ju slemhinnan vara tjock och det blir mycket att blöda ut. Det är säkert inget konstigt. Du får ta alvedon om det värker för mycket!

    Skönt att ha ett samtal med läkare inplanerat snart ändå! På måndag mår du förhoppningsvis bättre fysiskt också. Det är ofta lättare att prata med läkare då tycker jag. Hoppas läkaren har en bra plan för den korta lutealfasen. 10 dagar är väl inte så långt nej... Jag är dåligt insatt i vad som anses vara kort och vad som är oroväckande kort, om du förstår vad jag menar?! Förstår att du vill ha en ny plan för nästa återföring!

    Min mens efter förra ivf:n började lite lätt dagen efter jag tagit sista lutinus. Dag 2 och 3 var den mer riklig och jag hade ganska rejält med mensvärk. Men jag brukar ha ganska mycket mensvärk (antar att det beror på endometriosen) och det kändes inte mer än vanligt. Blödningen avtog därefter. Blödde bara i 5 dagar. Vid min första ivf var allt så mycket värre. Då hade jag rejäl mensvärk och huvudvärk dagarna innan blödningen kom vilket var 2 dagar innan testdag. Blödde inte mycket de första dagarna därefter. Jag körde på med lutinus trots blödning de två återstående dagarna och trots negativt test. Samma dag som testdagen var så fick jag så ont i tjejmagen. Hade problem att sitta och gå rakt. Det högg till och strålade på ett väldigt obehagligt sätt. Kommande dagar var lite hållkänsla i tjejmagen. Mensen varade i 9 dagar men var riklig bara någon enstaka dag, annars rätt normal vad gäller flöde. Antar att det kan vara lite olika... Hoppas du mår bättre snart! Håller tummarna för att lilla eskimån är guldägget! Jag har precis fått min blödning efter Provera och ska börja nedregleringen bara blödningen anses komma igång ordentligt. Det blir en ivf nr 3 här inom några veckor (förhoppningsvis!)
  • prickblomma81
    levandecharader1 skrev 2020-10-13 17:48:06 följande:

    Å nej vad tråkigt, jag vet hur det känns att få avbryta. Säger dom att det hänger ihop med ditt amh? När jag fick avbryta var det verkligen som en kalldusch och jag gick typ under. Strax därefter tog det slut med min dåvarande kille och jag tänkte att det var kört för mig att få barn, iaf med en partner, iom att jag hade så lågt amh redan då. Men nu känner jag hopp igen efter att denna behandling gav bättre resultat, trots att det är 2 år sedan jag fick "domen" förra gången. Dom kanske kan komma på en plan hur det ska kunna bli bättre för dig? Hoppas det iaf! 

    Minns du vad du hade för amh den gången då du gjorde ivf och fick din dotter?


    Jag förstår det! Att det blev en kalldusch alltså! Det kändes faktiskt inte så fruktansvärt för mig nu men hade gått under om det hände för två år sedan då vi försökte få första barnet. Då hade jag heller inte så bra koll på ivf, tänkte att det var en säker utväg liksom som inte borde kunna misslyckas. Så lyckligt ovetande jag var då! Nu var jag också beredd eftersom jag träffade en väldigt pessimistisk läkare vid första besöket. Nästa gång ska vi ha vår läkare som vi hade när vi fick dottern, har mkt större förtroende för henne. Ska fråga om Bemfola också.

    Har läst igenom tråden igen, helt otroligt att ni fick så många ägg!! Hoppas det som finns i frysen tar sig. Å fråga om extra progesteron nästa gång.

    0,5 hade jag i amh förra gången så det har dalat rätt snabbt. Läste förresten en studie att amh-värdet inte påverkar chansen att bli gravid på naturlig väg (kan hitta den å länka om du vill). Vi försöker ju själva också nu mellan försöken. Dock har min sambo dålig spermiekvalite också vilket ju minskar chansen men trots det blev vi faktiskt gravida en gång efter dottern, dock slutade det i missfall i vecka 9 :(
  • KajsaLouise
    Lunaymar skrev 2020-12-10 23:30:17 följande:

    Hej!

    Hur går det för er? Någon i behandling igen? :)


    Hej! Jag gjorde ett nytt ivf-försök, långa metoden, med äggplock mitten av november. Misslyckades också. 5 ägg ut, 2-3 mogna (lite oklart), 1 befruktat trots icsi och återfört dag 2. Nu ska vi ta ställning till om vi ska testa äggdonation eller använda vårt sista landstingsförsök till ivf igen. Det är svårt beslut!

    Hur går det för dig? Och hur går det för er andra? Hoppas ni har mer tur än mig! :)
  • prickblomma81

    Jag har blivit spontant gravid <3 trots 0,1 i amh å få och slöa spermier hos sambon. Kan inte tro att det är sant och är väldigt orolig för missfall igen förstås. Men ändå! Det kan funka. Så vill slå ett slag för att försöka mellan ivf-försöken. Håller tummarna för er alla och att det som är i min mage är starkt och kan stanna den här gången <3

  • KajsaLouise
    prickblomma81 skrev 2020-12-23 09:32:29 följande:

    Jag har blivit spontant gravid <3 trots 0,1 i amh å få och slöa spermier hos sambon. Kan inte tro att det är sant och är väldigt orolig för missfall igen förstås. Men ändå! Det kan funka. Så vill slå ett slag för att försöka mellan ivf-försöken. Håller tummarna för er alla och att det som är i min mage är starkt och kan stanna den här gången <3


    Åh så roligt! Allt kan verkligen hända! Stort lycka till!
  • prickblomma81
    KajsaLouise skrev 2020-12-24 10:02:27 följande:

    Åh så roligt! Allt kan verkligen hända! Stort lycka till!


    Å stort tack <3 Håller tummarna för att det snart blir plus för er också på ett eller annat sätt!
  • KajsaLouise
    prickblomma81 skrev 2020-12-24 13:54:44 följande:

    Å stort tack <3 Håller tummarna för att det snart blir plus för er också på ett eller annat sätt!


    Tack för tummarna! God jul!
  • KajsaLouise
    prickblomma81 skrev 2020-12-24 13:54:44 följande:

    Å stort tack <3 Håller tummarna för att det snart blir plus för er också på ett eller annat sätt!


    Tack för tummarna! God jul!
Svar på tråden Låg äggreserv/AMH och få äggblåsor vid första försöket - går det att få fler blåsor nästa gång?