• Moklutte

    Skaffa barn som student???

    Igår kväll fick jag veta att en av mina bästa vänner är gravid med sitt första barn (hon är 23 och sambon är 30). Vi har känt varandra sen sjuan i högstadiet och är väldigt nära vänner (jag var den absolut första som fick veta om graviditeten). Jag känner mig otroligt lycklig över att äntligen få en bebis på nära håll och jag är så glad för deras skull. 
    MEN nu vill jag också verkligen ha barn, sedan jag träffade min nuvarande partner som är en otroligt mogen, trygg och vänlig man så har jag börjat längta efter barn. Det som har stoppat och stoppar oss är för det första att jag studerar, om ca 1 år och 3 månader är jag färdig socionom. Det andra är väl litegrann vår ålder, 23 är väl hyfsat ungt, eller? 
    Min sambo har jobbat som snickare senaste 5 åren och han är ett år äldre än mig. Vi äger varsin bostadsrätt men vi bor hos honom just nu. Utifrån vissa aspekter känns det väldigt ordnat för att få barn, vår personliga mognad, stort skyddsnät av familj och vänner osv. Ur andra aspekter känns det mindre bra, som att jag är studerande.
    Men jag kan inte släppa tanken.. hur mysigt skulle det inte vara att timea min väns graviditet med en egen och få barn födda i samma kull?
    Är jag helt ute och snurrar så ta gärna ner mig på jorden igen, är så lost i skallen nu av alla babytankar så att jag tillochmed gör en jädra tråd på familjeliv...

  • Svar på tråden Skaffa barn som student???
  • Moklutte

    Som svar på era frågor; jag och min sambo har vart ihop i 2,5 år och bott ihop i snart 2 år. Jag har jobbet både innan och under studietiden men inte haft superbra lön. Jag har inte kommit på att jag vill få barn nu bara för att min kompis är gravid, vilket framgår i texten. Jag har velat det länge, eftersom att jag träffat en person som jag verkligen vill ha som pappa till mina barn, oavsett om vi håller ihop eller inte.

  • Moklutte

    Tack för alla svar!

    Det var någon som frågade vad vi kommit fram till. När inlägget skrevs hade jag precis fått veta om min väninnas graviditet och jag gick in i en så stark vilja att själv bli gravid så att jag förlorare kontakten till allt sunt förnuft. Jag längtar fortfarande efter att bli mamma, men jag planerar att göra klart min utbildning och jobba i minst ett år innan vi sätter igång med något. Min sambo känner sig inte heller redo att bli förälder ännu och det får inte bli något påtvingat utan måste vara ett gemensamt beslut.

Svar på tråden Skaffa barn som student???