Inlägg från: Anonym (L) |Visa alla inlägg
  • Anonym (L)

    Skaffa barn som student???

    Låter som att du verkligen vill ha barn nu på grund av att din bästa vän är gravid och därför vill du nu också ha barn? Låt dig inte luras av det, utan se till att tänka igenom beslutet noggrant och inte bara styras av känslorna.

    Eftersom att du studerar antar jag att din ekonomi inte är på topp och jag tänker också att det vore bra om du hann komma ut på arbetsmarknaden och jobba ett tag, låt säga ett år, innan du skaffar barn? Du är trots allt bara 23 år, så det ska inte vara någon brådska rent biologiskt.

    23 år behöver inte alls vara för ungt för att skaffa barn, men jag tänker att eftersom att du studerar så kanske det är bäst att fokusera på det nu och sedan arbeta ett tag innan du bestämmer dig för barn.

    Vad säger din sambo? När vill han ha barn? Går han i liknande tankar eller är detta bara dina önskningar? De flesta 24 åriga killar brukar inte vilja ha barn i den åldern. Sedan undrar jag också hur länge ni har varit tillsammans? Om ni till exempel bara har varit tillsammans i typ ett år så kan jag tycka att det är lite väl tidigt.

    Se till att göra sådant som du vill göra, som kan bli svårare att lösa när du väl får barn, innan du skaffar barn.

    Skaffa inte barn för att din vän nu ska ha barn och för att det låter mysigt att ha jämngamla barn. Det är inte hållbart. Skaffa barn för att du verkligen vill ha barn, oberoende av din vän och se till att ha så bra förutsättningar som möjligt.

  • Anonym (L)

    Kan tillägga att jag själv är student (har tre år kvar) och har också en kille. Är 20 år och han är 23. Längtar också efter att skaffa barn, men det kommer inte att ske fören jag är klar med studierna och har hunnit arbeta i minst ett år efter det att jag är klar.

Svar på tråden Skaffa barn som student???