Inlägg från: Anonym (Jag styr mitt liv) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jag styr mitt liv)

    Skaffa barn som student???

    Jag förstår din längtan efter barn. Jag är själv 40 och äntligen fått mitt första barn. Jag tycker inte din ålder spelar roll. Längtan efter barn är ålderslös. Men det finns andra aspekter i det hela som kanske måste funderas ordentligt på.

    Du har inte lång tid kvar på din studietid. Ett bra jobb väntar dig. En stabil framtid. Saker som är mindre roliga att tänka på men något man verkligen behöver. Säger inte vad du bör göra, förutom att fundera på detta. Du måste tänka på dig själv i det här läget så du kan ge ett framtida barn ett bra liv. Det betyder att du behöver ha en stabil tillvaro oavsett vad som händer. Tänk det absolut västa scenariot. Du blir gravid och blir ensamstående helt plötsligt. Livet är en omställning med barn och sen bli ensam med barn ännu mer. Vad blir skillnaden då att ha klart studier och ett jobb som väntar efter graviditeten än att inte ha det. Hur blir ekonomin? Har man haft bra inkomst innan graviditeten kan man ta det lungt på ett annat sätt än att allt ska handla om ekonomin. Det tär på mycket runtomkring.

    Mycket kan hända oavsett om man vill det eller inte.

    Själv flyttade jag efter 3 månader efter BF för det fungerade verkligen inte tyvärr. Den man tror man ska lita på kan man helt plötsligt lita minst på oavsett hur länge man kännt varandra. Från att tro jag skulle får vara mammaledig och ta det "lungt" fick jag börja jobba för att klara mig ekonomiskt. Eftersom jag bara hade halva föräldradagarna och eftersom jag valde att flytta så blev man ju tyvärr straffad att inte få de dagarna man hade kommit överens om. Att bara flytta var en pärs, det är inget man önskar nån. Då är man glad man har vänner. Det har tagit tid att komma iordning även fast jag har haft ett bra skyddsnät familj osv så hjälper det inte om man inte kan stå lite på egna ben oavsett. Jag är glad jag hade mitt jobb å snabbt komma tillbaka till och att jag hade en bra inkomst innan. När barnet har kommit ändras fokus och mycket kan bli annorlunda. Känner man sig trygg i att man klarar alla mindre rosa moln så har man kommit långt.

    Nu önskar jag dig lycka till med framtida barn. De är det finaste som finns verkligen.

Svar på tråden Skaffa barn som student???