Inlägg från: Anonym (Du bestämmer!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Du bestämmer!)

    Mormor tar över mitt barn?

    Anonym (Tina) skrev 2020-09-07 23:13:41 följande:

    Har en dotter på 4 år som morföräldrarna tagit väldigt mkt hand om sen start pga att jag blev ensamstående tidigt. Dom har haft henne nästan på halvtid. Dom har en väldigt nära relation

    Varje gång hon kommer hem från mormor skriker hon, slåss , svär, ibland gråter o säger att hon inte vill vara med mig...

    Efter en tid när hon varit hemma lugnar hon ner sig o lyssnar o e snäll o go. Men detta händer Varje gång och ibland får hon otroliga utbrott o nästan panik när morföräldrar ska åka hem efter ett besök eller när jag hämtar .

    Det räcker med att dom bara e i närheten så får hon direkt en attityd o gapar o skriker o blir helt förändrad.. sen ofta när hon e hos dom o jsg tex jobbar så ringer jag ofta video chatt för att prata med henne men ofta skriker hon att hon inte vill prata med mig..

    Känner mig ledsen o orolig över detta beteende,. Undrar om morföräldrar eller jag gör något fel?

    Vet att hon har det mkt friare där o blir bortskämd utan min vetskap. Inga regler eller rutiner, virket jag pratat om många ggr men de respekteras inte..

    Någon som har nån idé vad detta beror på?

    Kan tillägga att min mamma säger att min dotter e som hennes egna vilket jag inte tkr om , hon e oxå involverad i exskt allt vad gäller min dotter.. hon e där istället för pappan som hon inte känner..


    Låter på ditt inlägg att skälet till att hon bråkar är att hon blir bortskämd och inte har några regler och rutiner hos mormor. Det är ju lek-heaven för henne! Och när det är slut så vill hon såklart inte komma tillbaka till "vardagen" ;). Som när man säger att nu är det slut, upp ur poolen!

    Självklart är det härligt både för mormor att kunna skämma bort sitt barnbarn, men det låter som det blivit för mycket tyvärr, vilket påverkar rutinerna ditt barn är van vid. Som du skriver, hon har varit där på halvtid och mormor blir förälder nr2.

    Avsaknaden av rutiner och regler funkar inte så bra för ett barn i trotsåldern. Det kommer bli fortsatta problem om du inte börjar begränsa tiden med mormor eller att mormor följer samma regler som du har.
    Ni får prata & göra upp i förväg vad som gäller.
    Om mormor inte kan hålla detta får du begränsa tiden/tillfällena din dotter spenderar där, alternativt förskola eller barnvakt.

    Om det inte känns bra för dig att mormor är involverad i allt som har med din dotter att göra, begränsa detta! Det är du som bestämmer ;).
  • Anonym (Du bestämmer!)
    Anonym (plopp) skrev 2020-09-07 23:47:45 följande:

    Jag känner att jag måste vara kärringen mot strömmen här. Dottern har ingen pappa. Är det verkligen så klokt att beröva henne hennes nära relation med morföräldrarna?

    Det är normalt att hon beter sig värre med dig än med sina morföräldrar. Även om hon spenderar mycket tid med dem så är du trots allt hennes mamma. Det vet hon. Och du är den hon är tryggast med och den som hon bäst vågar leva ut sin trotsålder med.

    Tycker du att hon lever rövare mer än andra barn? Om du skulle jämföra med skilsmässobarn som byter hem varje vecka? De brukar ju också bli jobbiga i samband med byten.


    Inte beröva kontakt (ingen som skrivit) utan be mormor ha fler regler alternativt att barnet spenderar mindre tid hos mormor. Nuvarande situation låter inte harmonisk.

    Är själv skilsmässobarn och vi var aldrig besvärliga i samband med byten.
Svar på tråden Mormor tar över mitt barn?