• Soff

    Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn

    Jullan1 skrev 2020-09-15 11:44:39 följande:

    Ja tiden går ju så sakta! Kunde inte hålla mig längre. Nej det är ju sant, får testa igen om några dagar :)


    Jo jag vet det är hemskt!... >< håller tummarna för +
  • Soff
    Anonym (Leo) skrev 2020-09-23 15:44:31 följande:

    En fråga till er alla, köpte ni hem graviditetstest direkt när ni började försöka (för att ha ifall ni ska testa den)?

    Jag har inte ens vågat köpa hem några test för jag tycker att allt är så overkligt och har längtat i sååå många år. Är dessutom rädd för att göra killen extra nervös med gravtest hemma, haha!!


    Jag köpte första testet på apoteket men insåg att det skulle bli väldigt dyrt :p så beställde hem ganska direkt. Kändes väldigt spännande och kul att äntligen göra det när man aktivt börja försöka! Min sambo har dock inte varit inblandad alls i den biten, utan det har jag lite för mig själv faktiskt, tills jag förstås testar positivt :)
  • Soff
    Cawr skrev 2020-09-24 09:17:57 följande:

    För min del är det kört för denna månad... Mensen kom idag. Känner mig helt förstörd. Nåväl, blir att vara ledsen en stund och sen pigg och glad inför nästa försök. Hoppas det går bättre för er andra!


    Skit också! :( ja man får vara ledsen och besviken, ta igen sig och på?t igen!
  • Soff
    Anonym (Leo) skrev 2020-09-24 16:36:26 följande:

    Det låter bra! Kanske ska ta och beställa hem några test. Nu är det i alla fall 22 dagar sedan jag slutade med ppiller. Får se vad som händer :D


    Jaa men det är väl lika bra tänker jag :D
  • Soff

    Mensen kom igång idag, 2 dagar tidigt. Jag misstänkte att den skulle komma tidigt denna gången dock då jag misstänkte tidig ägglossning. Jag tog ju gravtest bim-5 och fick negativt, plus att jag kände av att mensen skulle komma så jag har redan gråtit mina tårar för denna gången. Var helt knäckt i Söndags. Nu siktar jag in mig på 6:e försöket, som blir ganska snart nu då, eftersom mensen kom tidigt! Så det var ju på så sätt skönt att den kom nu.. 

  • Soff
    EMKR skrev 2020-10-07 21:50:18 följande:

    Är det bara jag som är sönderstressad av att hänga här men samtidigt är det skönt också att prata med andra i samma sits.

    Väldigt stressande för mig iallafall att gå in och kolla stup i kvarten om någon skrivit. Blir nästa arg på min sambo för jag tycker han stör mig. Men han är väl snart jättetrött på mig för det enda jag tjatar om, med gråten i halsen är att jag är så ledsen över detta.


    Åh försök sysselsätt dig med lite andra saker så du inte drunknar i detta <3 jag märker själv att jag hamnar i samma läge som du beskriver, märker också att det mest stressar. Då kan man behöva lite distans. Kram! 
  • Soff

    Idag sa skrev en vän till mig att hon är gravid. Hon har två barn sen tidigare, och väntar nu sitt tredje. Det var känns hemskt att säga, men det kändes som en kniv i bröstet, snarare än glädje för hennes skull. Vill inte va sån, men det gör så ont i mig. Just nu känns det helt ouppnåeligt att bli gravid, och hjärtat brister. 

  • Soff
    Anonym (Mint) skrev 2020-10-15 21:44:29 följande:

    Vilken jobbig situation. Vi alla här förstår din känsla! Det är okej att tycka att det känns jobbigt. 


    Stickling skrev 2020-10-15 21:59:05 följande:

    Åh, så har jag också känt många gånger. Man vill inte vara missunnsam, men det är svårt att låta bli när folk i ens närhet får fler barn när man själv försöker med sitt första. Kan känna likadant när jag läser i andra trådar här på FL, när folk plussar vid syskonförsök. Roligt för dem såklart, men det gör ont i hjärtat. Skönt med den här tråden, där vi alla är i samma sits på det sättet. <3


    Tack för ert stöd <3 nej man vill ju verkligen inte vara missunnsam, men är ju svårt att stänga av sina känslor. Dom är ju så starka.. dessutom skulle jag och min sambo ha sex idag, men det sket ju sig. Man är ju inte sådär jättesugen när man gråter, och sambon tycker förstås det känns helt fel när jag är så ledsen. Får bli imorn, och hoppas man inte sumpar denna chansen.
  • Soff
    Weloty skrev 2020-10-16 11:02:23 följande:
    Som andra har skrivit - vi alla här förstår precis vad du går igenom! Det är hemskt jobbigt. Fortsätt kämpa och försök sysselsätta dig med annat. Hjärta
    Känns skönt att veta att man inte är ensam om det <3 tack 
  • Soff
    Vickan31 skrev 2020-10-19 10:50:51 följande:
    Ååh jag förstår precis, Soff. Ibland har man dagar som känns tyngre och där tårarna inte vill sluta, men det är okej och vi är fler med dig som känner likadant. Jag tycker absolut inte att det handlar om att du är missunnsam, men man kan inte alltid gå omkring leende och glad utåt när man känner sig ledsen och nedslagen inuti.

    Jag hade en sån dag igår då min mens kom och vi egentligen hade planerat att träffa min sambos kompisar som precis fått sitt tredje barn och jag kände bara...nej jag kan inte träffa dem idag för de frågar alltid "när är det er tur att skaffa en liten då?" och jag kommer att vara jättedåligt sällskap just nu. Så min sambo pysslade om mig, kramade mig massor och bokade om bebisträffen till nästa söndag istället. Man får vara ledsen, och jag tror och hoppas att vi kommer att få våra efterlängtade barn till slut Hjärta

    <3 nej men precis, tack för dina ord <3 


    Åh, det gjorde du rätt i tycker jag, hade ju bara blivit en överjobbig situation! Hade gjort samma sak. Ledsen att mensen kom :( nu laddar vi för att nästa blir ett positivt resultat <3 

Svar på tråden Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn