• Soff

    Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn

    Vickan31 skrev 2020-10-19 15:34:04 följande:
    Tack snälla, det känns verkligen fint med stödet från dig och alla andra fina barnlängtande i den här tråden <3
    <3 tack själv <3 Ja det känns verkligen fint att kunna vända sig hit för stöd, för är verkligen inte lätt alla gånger.. upp och ner på känslospektrat. Själv hade jag ÄL i helgen, så nu kommer den förväntansfulla och jobbiga väntan fram till bim.. 
  • Soff
    Vickan31 skrev 2020-10-19 17:22:08 följande:
    Ja det är verkligen fint att det finns så mycket acceptans och förståelse här Hjärta Att vi är många som kan relatera för att vi alla här känner en stark barnlängtan och då är det både toppar och dalar i känslorna.

    Vad spännande att du hade ÄL i helgen! Då är det ju "bara" cirka två veckor att vänta - men det är jobbiga två veckor och ibland kan den väntan kännas som en evighet! Därför behöver man kanske försöka distrahera tankarna ibland och göra annat, för annars blir det svårt att inte tänka på ägglossning, mens, symptom och graviditet dygnets alla vakna timmar tycker jag, haha. Oskyldig

    Verkligen <3 


    Ja, herregud, det är inte lätt haha!.. men man får verkligen göra sitt bästa att uppehålla tankarna. För som du säger, det är väldigt lätt man fastnar totalt i graviditetstankar. Kan ju va trevligt ibland när man känner sig förväntansfull, men det är plågsamt när det fångar en så mycket att minuterna går som sirap.. På något sätt så känns det som att det aldrig kommer bli ett plus, eftersom man är så van vid negativa tester nu, men plötsligt så kommer det väl! 

  • Soff
    Anonym (Leo) skrev 2020-10-21 01:07:20 följande:

    Hej tjejer! Har ni något tips på att hantera barnlängtan? Ibland faller jag bara i ändlöst djup gråt (senaste året). Jag vet att jag borde vara glad att jag äntligen har en sambo som vill ha barn men jag har längtat sedan tidig tonår och typ suttit och väntat på barn bara (bättre ekonomi och stabil pappa med förstås) . Men hur håller man ut och hur håller man ihop? Känns som min själ är trasig.


    Fy så jobbigt för dig att gå runt med en sådan längtan <3 :( Planerar ni att försöka få barn nu, eller är det något din sambo vill vänta med till lite längre fram? Alltså, det där är inte lätt men det är rådet jag har är att försöka hitta andra glädjeämnen i livet att lägga sitt fokus på, även om det är svårt. Men sen tycker jag inte du ska behöva vänta längre faktiskt om du känner så, och om din sambo kan tänka sig att börja försöka nu, go for it!! 
  • Soff
    Anonym (Leo) skrev 2020-10-22 16:02:51 följande:
    Tack för dina ord! Vi har börjat försöka sedan september i alla fall men sedan är det lite andra omständigheter som stressar mig, vi har fått andra arbetstider, vi behöver eventuellt flytta snart och så är det ju det här med corona som stressar mig lite. Ibland känner man sig lite extra nere, typ som att livet aldrig helt kan vara bra och lugnt någon gång. Men det ordnar sig kanske. Har svårt att hitta andra glädjeämnen i livet tyvärr, drar mig lätt undan från vänner för jag tycker ibland att dom belastar mig mer med sina egna problem än tillför positivitet. Men nu ska jag inte kapa denna tråd. Har bim 1a november enligt natural cycles iaf, får hoppas på då
    Då kommer nog ditt plus snart! :) Jag förstår, har känt samma känsla tidigare, innan jag liksom landade där jag är nu. Hoppas du landar snart också så saker och ting runtomkring dig lugnar ner sig. Och om det är vänner som bara tar mer än ger, så gör du ju helt rätt i att dra dig undan dom. Det ska ju finnas ett utbyte från båda hållen, inte att man bara ska dras ner. Ja vi får hoppas på att det denna gången blir nåt! :) 
  • Soff

    Dom är positiva! Grattis!!


    Anonym (Leo) skrev 2020-11-15 15:32:29 följande:

    Inbillar jag mig eller är det två streck? Är på bim+1


  • Soff
    Anonym (Mint) skrev 2020-12-08 11:02:03 följande:

    Hur går det för er alla? Glad

    Väntar själv på första mensen efter mitt andra MA, den borde komma nästa vecka, för att sen börja om igen. 


    Inne på 8:e försöket nu (egentilgen 7:e skulle jag säga, eftersom första försöket garanterat var ett försent försök efter ÄL). Har beräknad ÄL idag :) Gjorde en spolning i Fredags också, så känns hoppfullt denna gången. Hoppas SÅ på världens bästa julklapp, ett plus! 
  • Soff
    Anonym (Mint) skrev 2020-12-08 11:59:33 följande:
    Jaa, hoppas! Spolning måste kännas som en bra nollställare liksom!

    Jag har försökt se det positiva i att det inte blir nån till graviditet för mig det här året, så jag kan frossa i gravad lax till jul :?D Men så låg vi ändå runt äl (typ, svårt att veta efter mf) så det vore ju typiskt om det tog sig på det lilla! Även om det såklart skulle vara värt att skippa laxen. Lycka till nu!!

    Ja precis!! :D Inte taggad överhuvudtaget att ha sex idag dock, är så himla trött... men är väl bara att få det överstökat. Lite tråkigt när det är så, men är tyvärr så jag känner just idag >< 


    Ah okey haha! Ja gravad lax är ju inte dumt. Men ett plus är inte heller dumt ;P Men kanske är skönt att ställa in sig på att det inte blir något, så kan man slappna av lite mer helt enkelt. 


    Tack <3 detsamma! Oavsett om det blir lax eller inte ;P 

  • Soff
    Anonym (Mint) skrev 2020-12-13 23:02:31 följande:

    Hur går det, Vickan och alla andra? :)

    Jag blir tokig... kan inte låta bli att googla och räkna och hålla på, trots att jag knappt vet när min bim är nu efter missfallet! Vi låg en gång, flera dagar efter när jag tror jag hade äl och ändå inbillar jag mig att det kanske blivit nåt. Herregud. :p Jaja, bim är iaf nån gång i veckan. Kan tiden bara gååååååå.


    Har som mensvärk, och igår ilade det i vågor, typ pulserade i nedre magen. Mår lite illa också.. Men är väl egentligen inga symptom som jag inte redan haft tidigare ^^ så jag bara väntar... och väntar... och väntar.. 
  • Soff
    Anonym (Mint) skrev 2020-12-14 11:48:57 följande:
    Haha. :D Spännande med ett nytt symptom ändå! Jag har tvärtom, inga ömmande bröst alls fast jag alltid har det innan mens. Men sista mensen jag hade så gjorde dom inte heller ont så jag lägger inte så mycket i det heller just nu när min cykel är lite hit och dit. :) 
    Soff skrev 2020-12-14 11:10:20 följande:
    Har som mensvärk, och igår ilade det i vågor, typ pulserade i nedre magen. Mår lite illa också.. Men är väl egentligen inga symptom som jag inte redan haft tidigare ^^ så jag bara väntar... och väntar... och väntar.. 
    Det låter ändå lite suspekt ju! När har du bim? :) 

    Jag hoppas förstås! :))... min NC-app gick lite bananas denna cykel så är inte helt säker, men jag tror 21-22 dec ^^ hoppas det blir en fin juklapp i år :) 
  • Soff

    Känner mig så fruktansvärt ledsen idag. Fick en tempdip imorse, så kändes som att det är kört, så tog ett test när det ändå kändes så.. och det var förstås negativt. Känns bara hopplöst. Detta var vårt 8:e försök och det känns som att det aldrig kommer hända. Jag känner mig både ledsen och arg. Jag ville ha barn när jag var 30, men då var inte min sambo redo för det. Så jag har väntat. Och när vi väl kommer till den punkten att min sambo är redo, när jag är 32, så tar det massa tid, och jag kommer förmodligen hinna bli 33 (i februari). Hade extra höga förhoppningar denna gången också pga hssg:t jag gjorde, eftersom det är så många som blivit gravida efter en sådan, men det gjorde uppenbarligen inget för mig denna gången. Usch, är ledsen för att detta blev så neggigt, men min värld rasade lite idag. Bara gråter Gråter...

  • Soff

    Och idag kom mensen :(.. fick åter hopp då mensen inte kom igång igår, men idag kom den..

  • Soff
    Anonym (Mint) skrev 2020-12-22 12:05:31 följande:

    Nä fy vad tråkigt Soff... :( 

    Jag försöker tänka så här, kanske kan det hjälpa dig eller någon annan lite också. Nu blir det ett nytt år, vi lämnar skitåret 2020 efter oss with a bang (jag ser fram emot vinet på nyårsafton) och så ser vi januari som en helt blank nystart. Nu fan! 


    Va du e go <3 tack för ditt stöd och fan, det låter som en bra plan. Jag är helt på den! 2021, nu jäklar.
  • Soff
    Anonym (Mint) skrev 2020-12-22 12:48:52 följande:
    Haha, vad bra! SkrattandeHjärta

    HjärtaSolig  känner mig på något sätt ändå bättre idag än vad jag gjorde häromdagen. För då kom tempdippen och då blev jag helt knäckt och både grät och hade huvudvärk resten av dagen, och allt var beckmörkt ><.. men känner att jag hunnit hämta lite nya krafter nu igen, trots att mensen kom igång just idag. Så det känns skönt. Och det är tur jag har er här på familjeliv, för ibland känner man sig ganska ensam i detta. 

  • Soff
    Vickan31 skrev 2020-12-28 19:50:43 följande:

    Ååh jag kan bara hålla med - ibland känner man sig så ensam i den här situationen för att nära och kära antingen inte har en barnlängtan, redan har fått sina barn eller blivit gravida mycket snabbare än en själv. Men då finns NI, fina fina människor här på familjeliv, som verkligen förstår och kan komma med tips och stöd  Hoppas att du haft en bra jul trots allt och så håller vi tummarna hårt för 2021!

    Hur går det för er Mint med flera, om någon är kvar i den här tråden? 


    Verkligen <3 är väldigt värdefullt! Tack julen har varit bra. Lugn och skön. Hoppas du också haft en bra jul! Det gör vi verkligen!! <3
Svar på tråden Vi som är 30+ och försöker med vårt första barn